Work and Travel
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yardımlarınızı bekliyorum.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar,lise son sınıf öğrencisiyim.Yaklaşık 1 senedir bu WAT olayını araştırıyorum.Bu sene üni. yi kazanıcam,inşallh.Kazandıktan sonra sırasıyla neler yapmam gerekecek.Direk ilk senenin WAT döneminde bir arkadaşımla beraber gidicem.Bunları sormak için biraz erken,farkınyım ama işi şimdididen öğrenmem gerek,çünkü birsürü formaliteyle karşılaşacağımın farkındayım.
    1) Üni.yi kazandm.Ardından hemen bir dil kursuna yazılıcam.WAT için ne kadar dil bilmem gerekıyor.Yani level olarak.
    2) Daha önce y.dışına çıkmadım.Pasaportumu çıkartıcam.
    3) Sene içinde bir firmayla anlaşmış olmam avantajlı olurmu,gerek şehir seçimi gerek iş seçimi için.
    4) En önemli sorum şu,ben tüm bunları ailemden 1 lira almadan yapıcam.Burdan oraya gitmek için harcıycağım tahmini fiyat nedir.Siz kendinizden kıyaslayarak cevap verin lütfen.

Bu konuda çevremde soru sorabileceğim kimse yok,cevaplarsanız sevinirim.Ayrıca kendi görüşlerinizide paylaşın lütfen,tavsiyeleriniz bnm için oldukca onemli.Bi çoğunuz bu konuda tecrübelisiniz.

BannedUser
    Guest

kazanacagına ınanıyorsan gıt sımdı hemen kayıt ol wat sırketıne cok ciddiyim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kazanacagına ınanıyorsan gıt sımdı hemen kayıt ol wat sırketıne cok ciddiyim
    şöyle söyleyeyim malum haftaya ilk sınav var onun durumuna göre hareket edicem.Kazanıcağımdan kastım Teknoloji Fakültesi makina yada otomatıv bölümü.Şuankı puanlarım yeterli.Ama wat için geçerli mi bu fakülteler.Belki bilirsiniz M.T.O.K fakültesi.Umarım wat a engel değildir.Çünkü 4 yıllık normal üniversite.
    Peki hemen kayıt ol derken ? ben üni. nin 1. senesi dil kursu alıp bu arada şirketimide belirliycem.İyi bi araştırma yapıp şirket seçicem.Sene içinde bu pasaport işlerini falan halledicem.Sizce bu wat olayı için 3000TL civarı bir para yeterli olurmu.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Öcelikle şirketini iyi seçmelisin bence bunun için iyi bir araştırma yapmalısın ve buradaki tecrübeli insanlardan gittikleri şirketler hakkında bilgi almalısın. Firma ile erken anlaşmış olman sana yararlı olacaktır çünkü ucuza kayıt olursun ve iyi işleri kapma olasılığın artar , iyi işler içinde biraz ingilizce gereklidir. İş fuarlarında gelen şirketler iş konusu dışında farklı konularda da konuşup ingilizce seviyeni anlamaya çalışıyorlar. Bu programa katılmak için şuana kadar harcadığım 2382 $ ( Program ücreti , uçak bileti , vize ücretleri , iş fuarı için yaptığım harcamalar ).

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı kagan ay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar,lise son sınıf öğrencisiyim.Yaklaşık 1 senedir bu WAT olayını araştırıyorum.Bu sene üni. yi kazanıcam,inşallh.Kazandıktan sonra sırasıyla neler yapmam gerekecek.Direk ilk senenin WAT döneminde bir arkadaşımla beraber gidicem.Bunları sormak için biraz erken,farkınyım ama işi şimdididen öğrenmem gerek,çünkü birsürü formaliteyle karşılaşacağımın farkındayım.
    1) Üni.yi kazandm.Ardından hemen bir dil kursuna yazılıcam.WAT için ne kadar dil bilmem gerekıyor.Yani level olarak.
    2) Daha önce y.dışına çıkmadım.Pasaportumu çıkartıcam.
    3) Sene içinde bir firmayla anlaşmış olmam avantajlı olurmu,gerek şehir seçimi gerek iş seçimi için.
    4) En önemli sorum şu,ben tüm bunları ailemden 1 lira almadan yapıcam.Burdan oraya gitmek için harcıycağım tahmini fiyat nedir.Siz kendinizden kıyaslayarak cevap verin lütfen.

Bu konuda çevremde soru sorabileceğim kimse yok,cevaplarsanız sevinirim.Ayrıca kendi görüşlerinizide paylaşın lütfen,tavsiyeleriniz bnm için oldukca onemli.Bi çoğunuz bu konuda tecrübelisiniz.
    İngilizcen intermediate seviyede olsa bile gidebiliyorsun (tabi ne kadar iyi olursa o kadar iyi olur). Harcama konusunda yaklaşık 5.000, 5.500 tl arası oluyor (tabi erken yazılma gibi durumlarda daha da dusurebılırsın bunu.) Passaport işin kolay kısmı 3 gunde cıkarttım ben.

Alıntı Özgür Hacıoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öcelikle şirketini iyi seçmelisin bence bunun için iyi bir araştırma yapmalısın ve buradaki tecrübeli insanlardan gittikleri şirketler hakkında bilgi almalısın. Firma ile erken anlaşmış olman sana yararlı olacaktır çünkü ucuza kayıt olursun ve iyi işleri kapma olasılığın artar , iyi işler içinde biraz ingilizce gereklidir. İş fuarlarında gelen şirketler iş konusu dışında farklı konularda da konuşup ingilizce seviyeni anlamaya çalışıyorlar. Bu programa katılmak için şuana kadar harcadığım 2382 $ ( Program ücreti , uçak bileti , vize ücretleri , iş fuarı için yaptığım harcamalar ).

Hoıcam o nasıl oluyor? Bileti kaça aldın, şirkete ne kadar verdin de bu kadara denk geldi??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Şirketi iyi seçmen cok onemli dun girdigim vize gorusmesinde hala ds160 formu hazır olmayan arkadaslar vardı , daha acısı şirketleride nasıl cıkaracagını bilmiyomus ve madur durumdaydı resmen elinde ne ds 2019 u nede ds160ı var. şirket adı vermek istemiyorum gerçekten cok sinir bozucu bişey.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı sniff17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şirketi iyi seçmen cok onemli dun girdigim vize gorusmesinde hala ds160 formu hazır olmayan arkadaslar vardı , daha acısı şirketleride nasıl cıkaracagını bilmiyomus ve madur durumdaydı resmen elinde ne ds 2019 u nede ds160ı var. şirket adı vermek istemiyorum gerçekten cok sinir bozucu bişey.
    site kurallarını tam bilmiyorum ama bence ismi vermen gerek ki başkaları da magdur olmasın.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

795$ Uçak bileti ( Air France gidiş , dönüş Delta airlines)
    1350$ Şirket ( Yero Ankara ofisi )
    160$ Pın ve Vize ücreti
    75$ İş fuarı harcamaları ( Çanakkale - Ankara - Çanakkale ulaşım ve Ankara şahsi harcamalar)

Total = 2380 $ ( 4272 Türk Lirası )

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

Alıntı Özgür Hacıoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    795$ Uçak bileti ( Air France gidiş , dönüş Delta airlines)
    1350$ Şirket ( Yero Ankara ofisi )
    160$ Pın ve Vize ücreti
    75$ İş fuarı harcamaları ( Çanakkale - Ankara - Çanakkale ulaşım ve Ankara şahsi harcamalar)

Total = 2380 $ ( 4272 Türk Lirası )
    Anladım kardeşim, hayırlı olsun.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

önüzmüzdeki sene bende bu işe cidden girişicem.umarım hayal kırıklığıyla sonuçlanmaz.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)