Work and Travel
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: fukuþima nükleer santrali patlamasý

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Standart fukuþima nükleer santrali patlamasý

Arkadslr meraba,
    herkesin kafasýný karýþtýrmak istemem ama,Japonya'da meydana gelen nükleer santral patlamalarý sonrasý oluþan radroaktif bulutlarýn yeni adresi ABD deniliyor. Bu durumdan benm gibi endiþe duyan var mý?
    sonuçta biz risk alýp saðlýðýmzý tehlikeye atýp gitsek bile, amerikada yaz döneminin pek canlý geçeceðini düþünmüyorum, özellikle benm gibi turistlerin çok olduðu yerlere gidenler için.
    bilgisi olanlar paylaþýrsa sevinirim.. ben baya endiþe yaptým da

bu arada yalnýzca,yaz döneminin canlý geçmeyeceðinden endiþelendiðim sonucu çýkmasýn, bizzat radyasyon tehlikesi korkutuyor beni.
    Konu daydreamer913 tarafýndan (19-03-2011 Saat 10:54 PM ) deðiþtirilmiþtir.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

aslýna bakarsan bende endiþeleniyorum, los angelesta çalýþcam sonuçta batý kýyýsý.. ama tabi hava ve deniz akýmlarýný da göz önünde bulundurmak lazým dümdüz gelecek deðil ya..ayrýca eðer büyük bi sýzýntý olmuþsa türkiye ye de gelecektir, o yüzden endiþeliyim ama sadece los angeles ta olacaðým için deðil, genel olarak..

Forum Yöneticisi
    Tecrübe Puaný
    10

Arkadaþlar endiþeleriniz normalde batý kýyýsýnda olan arkadaþlar belki az çok bi etki altýnda olabilir ama o kadar da endiþelenmeyin.Doðu kýyýsýnda olanlarýn bence hiç bir riski yok.Sonuçta mesafe çooook uzak.
    ""Let the game begin""

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Baþlýðý açan arkadaþa teþekkür ediyorum bu duyarlýlýðý için. Ben de bunu düþündüm arkadaþlar. Benim çalýþacaðým yer genellikle yerli turist aldýðý için çok sorun olmaz diye düþündüm. New Jersey'nin de doðu yakasýnda olmasý kendim ve diðer insanlar için biraz da olsa iç rahatlatýcý.

Profesyonel Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

Ben sýrf bu radyoaktif tehlikelerden dolayý san diego ya pedicap e gitmekten vazgeçtim. uzmanlar açýklamasý ise insan saðlýðýný tehdit edecek düzeyin milyarlarca kat altýnda olduðu. bu bana 2012 filmindeki uzmanlarýn halký yatýþtýrýp kendileri arka plandan kaçma planlarý yaptýðý sahneyi hatýrlattý. bu uzmanlarýn açýklamalarýna çok güvenemiyorum ve bu yüzden orta amerika veya doðu tarafýna bir yere gideceðim. herkesin düþüncesi kendine ben böyle düþünüyorum. bu arada baþýðý açan arkadaþa çok ediyorum. duyarlýlýðýndan dolayý....

Deneyimli Watçý
    Yaþ
    36
    Tecrübe Puaný
    16

Bu durum gerçekten sýkýntý yaratabilir.Batý kýyýlarýnýn etki altýnda kalabileceðini okumuþtum geçen gün CNN'de.Özellikle insanlarýn batý kýyýlarýnda denize girmekten kaçýnmalarý gerektiði söylüyordu haber.Bu arada Japonya'da et ve süt ürünlerini veren hayvanlarýn radyasyon kapmasý dolayýsýyla gýda besinleri de tehlikeye girmiþ bulunmaktaymýþ.Durumun biran önce düzelmesi dileðiyle...

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

radyasyondan korksak rontgen çektirmezdik

Wat Profesörü
    Yaþ
    39
    Tecrübe Puaný
    16

Alýntý erennn06 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    radyasyondan korksak rontgen çektirmezdik
    nekadar kolay....

Wat Profesörü
    Tecrübe Puaný
    16

endiselenmek gerekir mi? evet ama bu oyle abartilcak seviyede degil.
    Bilim komitesinin aciklamasina gore insana zarar vercek bi yogunluktan cok cok uzak oldugu.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

umarým dediðiniz gibidir arkadaþlar, çünkü bu düz mantýkla röntgenin yada cep telefonunun yaydýðý radyasyona benzemez malesef.

Efsane Watçý cAv - ait Kullanýcý Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puaný
    24

benim içinde anlamlý olur cernobilden kactýk abd de yakalandýk bize her yer trabzon diye baðlarým

þaka bi yana radyasyon sadece abdyle ilgili deðil tüm dünyanýn sorunu abd ye indirgememek gerek..risk her yerde

Uzman Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

turistik yerler icin bati kesiminden ziyade dogu kiyilari tercih edilebilir buda dogu seridinin daha fazla ziyaretci akinina ugramasina sebeb olabilir

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý drummer987 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    turistik yerler icin bati kesiminden ziyade dogu kiyilari tercih edilebilir buda dogu seridinin daha fazla ziyaretci akinina ugramasina sebeb olabilir
    o zman baya iyi olur doðudakiler için :P

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý daydreamer913 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    o zman baya iyi olur doðudakiler için :P

þakasý bile çirkin, batý turist kesintisine uðrayacak kadar etkilenirse düþünün artýk sýhhi olarak göreceðimiz zararý.. biraz düþünerek þakalaþalým lütfen.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Alýntý Cerridwen Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    þakasý bile çirkin, batý turist kesintisine uðrayacak kadar etkilenirse düþünün artýk sýhhi olarak göreceðimiz zararý.. biraz düþünerek þakalaþalým lütfen.
    evet haklýsýn, konuyu ben açtým zaten böyle biþey düþünmem imkansýz. uyarýn için teþk edrim.

Acemi Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Arkadaþlar durum düþündüðünüz kadar vahim deðil. Buyrun size güzel bir haber:
    Radyasyon bulutlarý 10 bin metrede - Genel Bakýþ- ntvmsnbc.com

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bu haber türkiye açýsýndan iyi ama korkutmak gibi olmasýn japonyadaki 4 reaktörde patlarsa amerikanýn batý kýsmýný ileri düzeyde etkileyebileceði hala konuþuluyor.1 reaktörün yaptýðý buysa 4 reaktör neler neler yapar.

Uçuþa Hazýr Watçý
    Tecrübe Puaný
    15

Alýntý daydreamer913 Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
    evet haklýsýn, konuyu ben açtým zaten böyle biþey düþünmem imkansýz. uyarýn için teþk edrim.

düþünen insan öyle þaka yapmaz, kendinle çeliþmiþsin.

Araþtýrmacý Watçý
    Tecrübe Puaný
    17

bir týp ögrencisi olarak görüsüm sizin icin ne kadar önemli bilmiyorum ama radyasyon tehlikesi keisnlikle var suan sýzýntý durmuþ olsaydý sizlere yaz için umutlu konusabilirdim ama maalesef hala sýzýntý var ve radyasyon inanýlmaz derecede uzun süreli etkileri olan birsey orada yasayanlar ýcýn uzun süreli etkisi elbetteki yüksek ama akut(ani) etkisi ise oraya 3 ay süre kalacak olan insanlarý etkileyecek düzeyde olabilir bu tabiki önümüzde ki günlerde sýzýntýnýn son durumuna baðlý olarak deðisecektir.etkisini simdi görmeden yýllar sonra da cekebiliriz.
    ama benim wat maceramýn ilk yýlýnda influenza virüsü(domuz gribi) amerikada salgýn halindeydi ve ben hic tereddüt etmeden gittim cünkü domuz gribi kýsa süre icinde TR ye de etki edecegi belliydi o yüzden aileme ragmen gittim.ardýndan malum TR de salgýn oldu.ama radyasyon icin durum biraz farklý ve daha riskli olabilir ama ben týbbi olarak bir virüs yada bakteri salgýnýnda TR de ölme sansýmýn amerika da ki radyasyon riskinden cokta geri kalmayacagý kanýsýndayým.hele ki radyasyon sýzýntýsý böyle devam ederse tüm dünya ayný riske sahip olacak.
    sonuç:risk elbetteki var ama bir arý sokmasýna karþý alerjiniz varsa o durumda ölme riskiniz de yüksek düzeylerde.seçim sizin tabiki ilerleyen günlerde sýzýntýnýn durumu da risk faktörlerini belirleyecektir
    son söz :risk almayanýn çocugu olmaz

Hayalperest Watçý
    Tecrübe Puaný
    0

Býrakýn radyasyonu, atom bombasý arsalar yine giderim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanýcýlar

Þu anda 1 kullanýcý bu konuyu görüntülüyor. (0 kayýtlý ve 1 misafir)

Bookmarks