merhaba arkadaşlar,
19 Şubat 2009 13.15 te Ankarada vize görüşmesine girdim. Yararlı olabileceğini düşündüğüm bazı notları sizlerle paylaşmak istiyorum.
* istesenizde istemesenizde vize görüşmesine ilk defa giren birisi olarak kapıda yada içeri girince heyecan yapıyorsunuz!
ayaklarınız bile titrediği oluyor..
fakat inanınki aslında hiçde gerek olmadığını görüyorsunuz..
1-görüşme saatinizden 30 dk önce kapıda olmanız iyi olur en azından ordaki watçılarla sohbet edip heyecanınızı yenersiniz.
2-kapının önünde sizin bekleyen watçılarla birlikte göçmenlerde var vize için. Onların ve sizin girişleriniz ayrı ayrı sırayla oluyor.
3-Öncelikle kapıdaki görevli watçıların pasaportlarını topluyor ve içerde kontrol ediyor.sonrasında isimlerini okuyor ve sırayla giriş kapısından güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz.
4-içeri girdikten sonra, gördüğünüz her tarafa abi nerde yapıyorlar acaba vize görüşmesini?? gibisinden bakarkenkarsınızda kapı girişinin hemen 10 metre önünde bir pencere görüuoyrunuz..
Burada görevliler var sizin bazı belgelerinizi alıp, içerdeki elçilik görevlilerine iletiyorlar..bilgi kayıtlarınızı alıyorlar vb..
Ayrıca o pencereli kabinlerin onunde genelde bir de hanım efendi vardı biz ordayken ve saolsun yardımcı oldu baz konularda..
Bu kısımda harcadığınız toplam süre 5-6 dk falan..
Sonrasında ana salona giriyorsunuz elinizdeki bir kağıtla..
Not: elçilik içindeki tüm kapılar biraz ağır ve oolee asılmadan açılmıyor haberiniz ola…ayrıca genelde camekanlar arkasında görüşüyorsunuz..
Neyse ana görüşme salonuna girdiniz diyelim..60-70 kişilik bir salon…ortada oturaklar var ve bir kenardada banka gişeleri gibi bolmeler..
Sırayla siz çağırıyolar….elinizdeki numaraya dikkat edin çünkü numaralar karısık gidiyor..hatta benimki en bastan 4. ike 10 kişi sonra çağırdılar anlamadım…
Neyse,
Önce parmak izinizi almak için o bankoların onune gidiyorsunuz….elinize verdikleri kağıtta parmak izinizle ilg,li tüm bilgiler mevcut..
Not: elinizdeki bilgi kağıdını atmayın geri alıyorlaa
Sonrasında görüşme için aynı numarayla sizi çağırıyolar..
Çok heyecan yapmayın…dusunun banka sırasındasınız…arkada insanlar oturuyor ve sizde içerde bankacıyla görüşüyrsnz…tek fark görüşme mikrofondan oluyor ee birde cümle alem konusmaları duyuyor
Neyse benim sıram geldi..parmak izi falan verdim..sonrasında 4-5 dk bekledim ve görüşme sırası geldi..
Su turuncu saclı arkadas geldi banada…
Temel sorması gereken soruları sordu.
Ad soyad..
Okul..
Bölüm..
Nereye gidiyorsun..
Annen baban işi…arkadasın varmı amerikada yada tanıdğın…
Hepsi bu…
Fakat en sonunda bana good luck falan demedi…yani demeside sart değilmiş sanırım..
Elime ds2019 belgesinin eksik olduğunu ve gönderilmesini istediğine dair yazıyı içeren belgeyi verdi..
Hepsi buu…
.güzel bir deneyimdi …
Vize verirlermi vermezlermi bilmiyorum..
Ama vermezlersede kendileri kaybeder canım..
He buarada çok şirin bir Türkçeleri var, zorlanırsanız Türkçe konustuklarınıda duydum..
Ama sonucta wat öğrencisisiniz bu yüzden Türkçe konusmayın derim…..
Bir not daha:
Kapıdaki görevliler ve 2.pencereli yerdeki görevliler Türkçe konusuyorlar..
Parmak izinizi verdiğiniz yerdeki görevlide Türkçe konusuyor…
Haberiniz olsun..
Kolay gelsinnn
)
Bookmarks