Yapacağın ilk şey Pathways ile irtibata geçmek. Pathways'in internet sitesine girip onlarla irtibata geçebilirsin. Siteye girince yukarıda "Info for Students" diye bir bölüm var. Oraya tıklayınca karşına ilk "Attention Students! Register here first!" diye bir şey çıkacak. Oraya tıklayıp kaydını yapıyorsun.
Kaydını yaptırdıktan sonra "Housing" yazan bir bölüm var, oraya tıklıyorsun. "Click here to view our Housing directory" yazan yere tıklıyorsun. Karşına kasaba isimleri çıkacak. Kill Devil Hills yazana tıkla. Karşına çeşitli ev seçenekleri çıkacak. Evin sahibi, kaç kişi aradığı, aradığı cinsiyet, ev kirası ve evde bulunan araç-gereçler falan hepsi yazılı. Listenin en solunda evi kiralayan kişinin adı yazılıdır. Onun üzerine tıklayınca ev hakkında daha detaylı bilgiler görebilirsin.
Telefon numaraları, e-mail adresleri vs... ulaşabilirsin.
Quality Inn MP10'da yani 10.mil de. Senin bakacağın evlerinde MP8 ile MP12 arasında olması lazım. Mümkün olduğunca yakın bir ev bulmaya çalış. MP9.5 yada MP 10.5 ideal.
Ben küçük bir araştırma yaptım. Senin için uygun olabilecek bir iki yer var. Linklerini veriyorum.
Konaklama 1: Housing Directory | Meeting the needs of the international students living and working on the Outer Banks of North Carolina
Başvuru yaptıktan en geç 2 gün sonra sana geri dönüş yaparlar.
Pathways'in kurucusu ve yöneticisi benim çok samimi bir arkadaşım. Konaklama sorununuzun en kısa sürede çözülmesi adına arkadaşıma bizzat mail atacağım. Seninle birlikte 4-5 arkadaşımız daha aynı konudan muzdarip.
Size yardımcı olacağım fakat bazı şartlarım var. Türk örf, adet ve geleneklerine uygun hareket edeceksiniz. Türk halkına ve milletine yakışır şekilde davranacaksınız. Orada Türkiye'yi temsil ettiğinizi unutmayacaksınız. Kesinlikle ama kesinlikle dürüst olacaksınız.
Pathways bir kar amacı gütmeyen bir gönüllü kuruluşu. Outer Banks'teki bütün yabancı uyruklu öğrencilere ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Onlar da dürüst, çalışkan, ahlaklı, akıllı uslu kişilere yardım ettiklerinden emin olmak istiyorlar. Gerçekten hak eden kişilere yardımcı olmak istiyorlar.
Yukarı da yazdıklarım belki sizi şaşırtmış olabilir. "Nerden çıktı şimdi bu şartlar?" diye düşünebilirsiniz.
Ama şunu bilmenizi isterim ki, size yardımcı olabilmek için kendi kredimi kullanıyorum, bir nevi kefil oluyorum sizin için. Bu insanların bana sayısız iyiliği dokundu ve hiçbir şekilde onları üzecek ve yaptıklarına pişman edecek bir durum ortaya çıksın istemiyorum.
Bunu biz 2009 yılında yaşadık. Arkadaşlardan bazıları 3 ay boyunca kullandıkları bisikletlerini ortada bir sebep yokken Wal*Mart'a iade ettiler. İade parasıyla başka şeyler satın aldılar. Akıllarınca müşteri hizmetlerini dolandırdılar. Wal*Mart'a gidebilmek içinde Pathways'teki gönüllülerden yardım isteyip, oraya da gönüllünün arabasıyla gittiler.
Onlara yardımcı olan gönüllü kandırılmış ve kullanılmış olduğunu fark edince çok kötü hissetti. Wal*Mart'tan yetkililer de Pathways'i arayıp bir grup "Türk" öğrencinin hiçbir sorunu olmayan bisikletleri iade ettiklerini söyledi.
Pathways'teki arkadaşlarım benimle konuştular ve arkadaşlarımın çok kötü bir şey yaptığını anlattılar. Yerin dibine geçtim ve defalarca onların adına özür diledim. Ne kadar utandım size anlatamam.
Kafalarında oluşan o kötü imajı silmek gerçekten de çok zor oluyor. 30-40$ kar edeceğim diye bir milletin haysiyeti ayaklar altına alınıyor. Kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yok ve haddi de değil. Gerekirse 100$, 1000$ zarar edin ama Türk milletinin adına leke sürdürtmeyin. Sizden sonra da oraya başka Türk öğrencilerin gelebileceğini ve o öğrencilerin sizin yaptıklarınızla yargılanacağını da unutmayın.
Bu koşullar size uyuyorsa, elimden geleni yapmayı hazırım.
Bu yazı Pathways aracılığıyla konaklama bulmak isteyen bütün Türk arkadaşlar için geçerli
Bookmarks