en fazla gelecegı soru oda geyık ıcın demek ıyı yuzme bılıyorsun bu ısı sectıgıne gore takılır okadar
kalasık sorular soruluyo ısler ıcın oyleozel nıtelıklı sorular soruyolar genelde![]()
en fazla gelecegı soru oda geyık ıcın demek ıyı yuzme bılıyorsun bu ısı sectıgıne gore takılır okadar
kalasık sorular soruluyo ısler ıcın oyleozel nıtelıklı sorular soruyolar genelde![]()
arkadaşlar merhaba,bu sabah vize görüşmesi için konsolosluğa gittim.mülakat sıram geldiğinde gişeye yöneldim.dazlak bi adam vardı.öncelikle cok dikkatli dinlemeniz gerekiyor.cünkü ben dediklerini nerdeyse hiç anlamadım.çok hızlı konuşuyordu mesela kaçıncı sınıftasın gibi basit bi soruyu 5 kez tekrarladı banadaha sonra hangi kitabı seversin dedi..aklıma ilk nutuk geldi...adam ters ters baktı ve niye nutuk anlat bakalım dedi...o an vizeyi alamıycagımı düşündüm ingilizce acıklayamam türkce devam etsem olur mu dedim..olmaz sen amerikaya gidiyorsan ingilizce konuscaksın dedi..o sinirle saacmaladım bişeyler..daha sonra bircok soru sordu okulla ve nereye gidecegimle ilgili..hepsini cevapladım..kargo kagıdını verdi ve gönderdi..şirketimi aradıgımda yüzde 99 oldu dedi ama pasaporta vize basılmadan da gelebilirmiş..sizce bir sorun cıkar mı??
teşekkür ederim rahatladım gerçekten..biraz fazla sıkıştırdı ama zor da olsa aldım sanırım![]()
ya bir de beyaz kagıt red yeşil kagıt onay anlamına geliyomuş snaırım bi bilginiz var mı onun hakkında?
gorusmen ıstanbuldamıydı ve ne tarafa gıdeceksın calısmaya
bu sordukları sorulardan birini bilemedin diyelim aynı anlama gelen farklı bi soru soruyolar mı
Bu isim soruşturması nasıl oluyor arkadaşlar? Benim amerikada kuzenim var aynı soyadı taşıyan ve aynı zamanda amerikan vatandaşlığınıda aldı.Vize görüşmesinde tanıdığım yok diyeceğim sorarlarsa ama yine de herhangi bir sorun teşkil eder mi acaba?
Arkadaşlar merhaba, ben 2 hafta sonra alacağım vizemi yani öyle umuyorum .
ÇOK tırsmaya başladım yalnız.:S
Ben son sınıfım. Son sınıfları zorluyorlar bildiğim kadarıyla.Ne yapmam gerekiyor onları inandırmam için ? Yardımcı olursanız mutlu olurum.
Merhaba arkadaşlar 28 şubatta girdim vize görüşmesine belki yardımı dokunur sizle de paylaşayım.
Merhaba arkadaşlar,
Size bugün ki vize görüşme sürecini baştan sona anlatıyorum.
Dün gece gözüme uyku falan girmedi sabaha kadar yatakta kıvrandım durdum ve sabah 5.30 da kalktım artık dayanamadım ve giyindim çıktım yola.Sabah saat 8.35 te konsolosluk önündeydim.Sonra kapıdaki polis abiler git karşıdaki cafede otur biz seni çağıracağız dediler.Tamam abi dedim geçtim karşıda beklemeye.Hava da buz gibi.Neyse saat 9 gibi içeriye aldılar kapılardan geçe geçe en sonunda VA katına çıktım ve sıra numaramı aldım (82).Parmak izlerimi alacak olan kadınla biraz muhabbet ettik.İlk başta anlamadım dediklerini güldü falan neyse zar zor başardım ve thank you dedi ;D ve sıra geldi vize görüşmesi için beklemeye.En ön sıraya oturdum ve başladım milleti dinlemeye.Diğer oturanlarla konuşurken bir kişi yeşil olarak 2 kişi de red olarak sonuçlandı(ama bunlar WAT değildi).Ortada 2 tane kel adam vardı.Çok hızlı konuşuyorlardı.Dua ediyorum bir yandan bunlar gelmesin diye.Neyse ki onlara denk gelmedim.Numara 82 de yandı ve en sağdaki gişeye yöneldim.Gişede CHPye yeni millet vekili olan Süheyl Batum'a benzeyen bir adam !![]()
selamlaştık nbr nasılsın falan. dedim hemen WAT için. ona göre sorun gibisinden .Arkadaşlar yavaş falan konuşmadı vallahi.Bildiğin su gibi konuştu adam kelimelerden seçtim bişeyler
WORK AND TRAVEL HAA
-YES
NERELİSİN ERHAN?
-ADANA AMA İSTANBUL'DA YAŞIYORUM
ADANA MI GÜZEL İSTANBUL MU?
-İSTANBUL
NEREDE OKUYOSUN?
-YILDIZ TEKNİK ÜNİV.
YILDIZ TECHH HAA
NE OKUYOSUN?
-METALURGİCAL AND MATERİALS ENGİNEERİNG
what are you class in ?
-first
WHERE ARE YOU GOİNG İN USA?
-İ DONT KNOW YET.I GET JOB FAIR.I AM WAITING MY JOB
OK.WHAT DO YOU WANT TO WORK?
-IN ANY WHERE İS SO CLOSE NEW YORK
OK.İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAZISINI OKUDUN MU ?
-YES.I DID.thank you again
en sonunda üzerinde barkot olan küçücük bir UPS kartı(beyaz kağıt sanırım o) verdi gittim ödedim 12 lira ve finished ! 3 gün sonra vizem elime ulaştı
Beyaz kağıt verince aldın büyük ihtimal( %99-isim soruşturması olayı)
yeşil kağıt verince eksik evrak var demek oluyor.Tamamlayıp gönderiyorsun(bkz. makrolima)
Umarım sorunsuz bir şekilde alırsınız arkadaşlarherkese başarılar...
aynen arkadaşım.grammer falan kullanmadım hiç tek tek cevaplar verdim.Ama adamın dediklerini çok zor anladım bunu itiraf etmeliyim.
Arkadaşlar son sınıf öğrencisi olup vize görüşmesine giden var mı?
Lütfen yardım!!! :S
stres yapmaya değmeyecek kadar basitmiş![]()
...::::::...
benım depersembe gunu vize gorusmem heyecanla beklıoruz:d
benimde perşembe günü ve bende üniversite de 6. senemi tamamlamış olucam hala okul bitmiyo7 ye uzadı, bakalım vize alabilcez mi
daha önce 2 defa aldık ama bu sefer ne olur bilmiyorum. bu arada istanbulda mı giriceksin görüşmeye ? benim istanbulda randevu saatim 11:45.
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
dün gittim görüşmeye. ilk önce hangı okulda okuyorsun ve hangı bolum dıye soruyorlar.sonra bana bolumumle ılgılı soru sordu(fotograf okyorum) hangı tur fotograflar cekıyorsun ve makınan varmı hangı model dıe. sonra arkada bı arkadasımda vardı sıra bekleyen bana onun erkek arkadasım olup olmadıgını sordubende hayır dedım erkek arkadasın varmı dıye sordu sonra.amerıkada nereye gıdecegımı sordu alaska dedıgımde ne ıs yapacagını bılıomusun dedeı bende soledım. coık zor bıs umarım basarabılırsın dewdı bende umarım dedı bu ınsdan haklarını okudunmu dedı bnde evet. dedım sonrada ıyı yolculuklar dedı. kel olan adamla yaptım gorusmeyı gozluklu olan cok cana yakın bırıydı.
sızede basarılaarrrr
benımde okulda 5. senem ve seneye bitiyor. 13 mayısta bende görüşmeye gıdecegım acaba transkrıbe bakınca takar mı bana))
Merhaba, ben de mayıs başında istanbul'a gidicem vize görüşmesine, yalnız çok heyecanlıyım :/
vizeden çıktıktan sonra bumuymuş bu kadar heyecen yaptıran diyeceksiniz
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
tek dikkat ettikleri tarnskript.transkript iyi ise nerdeyse hiç soru sormadan vericekler vizeyi...
arkadaslar vize gorusmesine sakal ve biyikla gitmenin olumsuz bir etkisi olur mu sizce,danismanlar surekli tras olup giden uyarisi yapiyor![]()
ben kesipte gittim tertemiz nolur nolmaz![]()
ben girdim cıktım vizeye cok kasmıyolar ya fazla heyecan yapmayın yeter![]()
- Kitapçığı okudun mu?
- Anladın mı? ---
- (transkripte bakarak) Ne zaman mezun olacaksın?
- Neden Amerikaya seyahat etmek istiyorsun?
- Nereye gideceksin?
- iyi tatiller.
-- Aslında size vize verip vermeyeceğine karar vermiş oluyor zaten. Ben amerikaya seyahat etme amacımı söylerken oradaki görevli DS belgemi imzalamaya başlamıştı. İyi ve sıcak insanlar. Zaten parmak izinizi alırken stresinizi atmanıza yardımcı olabilecek şekilde konuşuyorlar.
Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)
Bookmarks