bnm de ds henüz gelmedi ama bn genede bilet aldım bi sorun çıkmaz inş...
bnm de ds henüz gelmedi ama bn genede bilet aldım bi sorun çıkmaz inş...
Benim ünideki 2 ark.ım da 2 aydır ds formu bekliyor marttan beri onlarda senle aynı stresi yaşıolar şu an, baş harflerinden çıkardığım kadarıyla farklı bir şirket onlarınkide.. Seninle aynı durumda olan çok insan var, tavsiyem durmadan şirketini dürt ara,mail at,gerekirse git,tersle sert çık çünkü o dilden anlıyorlar.
Armade Grande
Az zamanda çok iş diye ben buna derim valla Çok kısa süre içinde hem vize randevumu ayarladılar hem ds formum geldi.
Kovalayın arkadaşım peşini. Öyle bırakmayın. Hatta şirketlerin bazıları paranın tamamını yatırmadan işleri yavaşlatıyolarmış. Öyle duydum biyerlerden.
zaten her gün şirketteyiz artık onlarla birlikte çalışır olduk ama bi sonuç yok yani her geçen gün bizim aleyhimize zaten konsolosluklar da yoğunluk çok fazlaymş ds gelse bile vizenn basılması kaç gün sürer kim bilir
çok enteresan ya işiniz ne ki bu kadar geç düenleniyor ds formu bi arkadaş grubu olarak mı gidiyorsunuz hiçbirinizinki mi gelmedi? vize tarihinide temmuza alacaklar heralde olaya bak
Arkadaşlar merhaba,
Ben foruma yeni katılan üyeyim.Ben de daha önce iki defa wat programıyla abd ye gittim.forumu takip ederken dikkat ettigim şey hepimizin şikayetlerinin olması fakat benim merak ettiğim asıl konu ise;bu proğramdan ve daha önemlisi danışmanlık yapan şirketlerden beklentilerimiz nelerdir.arkadaşlar ben bazen düşünüyorum da eger bende böyle bir şirket kurmuş olsaydım neleri değiştirirdim ve ya ne gibi yenilikler getirirdim fakat çok fazla şey bulamıyorum.![]()
Arkadşlar belki beraberce bişeyleri değiştirebiliriz bu nedenle kafanızdaki problemler,çözüm önerileri ve yenilikleri bizimle paylaşırmısınız?
Beyler foruma yeni üye oldum ve 2009 da w&t a katılamyı düşünüyorum. Ankaradayım ve iki firma arasında kararsız kaldım. Campus hakknda baya olumlu yorumlar var. Ama Fact Consultancy (Gerçek yurtdışı danışamnlık) diye bir firma da kafama takıldı. İkiside dürüst gibi geldi. Ama Fact Consultancy hakkında internette pek bi yorum yok hatta hiç yok. Sorum bu firma hakkında biligisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi?
arkadasım bende baya kararsız kalmıstım, o dediklerini de gezdim, birde poseidon diye bir şirket var onunla konusmanı tavsiye ederim ankarada tunalı taraflarında,netten bulursun zaten
arkadaşlar ben önümüzdeki yaz globalwizyonla gitmeyi düşünüyorum.Bİzim üniversitede en çoq bu şirket reklam yapıyor.Deneymli eski bi şirket üstelik.Bu şirketle giden warmı acaba__?
merhaba arkadaşlar.. ben bu senenin biraz talihli, biraz da talihsiz watçılarındanım.. bizlerin tavsiyelerinden yararlanmak isteyen arkadaşlarımızın soruları üzerine sizlerle önemli bir konuyu paylaşmak istedik.. ne yazıkki şirketim ist Vizyon du.. 2009 yılında wat adaylarının şirket konusunda ne kadr kararsızlıklar yaşadıklarını tahmin ediyoruz..yeni watçılara önemli tavsiyemiz bu şirketi seçerken çok dikkatli olmaları hatta seçmemeleri .. sonradan birbirleriyle tanışan Magduru yaklaşık 20 kişi olarak bu şirketin gerek abd ye gitmeden, gerekse oraya gittikten sonra bize yaşattıkları pek çok sıkıntı nedeniyle çok büyük pişmanlıklar yaşadık.. tabiki seçim sizlerin, sizleri ikna konusunda çok başarılı olabilirler ama biz kesinlikle tavsiye etmiyoruz.. herkese bol şans dolu bir wat programı diliyorum..
aynen katılıyorum sana.bende aynı şirketle wat programına katıldım ve onlar sayesinde berbat bi wat geçirirken tamamen kendi çabalarımla iyi bi şekilde bitirdim.bende bu şirketle giden 8 kişi biliyorum hepimiz birbirimizden beterdik. gerek burda gerekse abd de.bende yeni gideceklere kesinlikle bu şirketi seçmemelerini söylemek istiyorum.
ds formunu getirdikten sonra şirketlerin hiç bir fonksiyonu yok senin muhattabın şirketler değil oradaki süpervizorler oluyor. şirketi kimse tanımıyor.. farklı bir dünya ilişkisiz kurumlar...
Adınıza üzüldüm arkadaşlar. aslında amerika gittikten sonra türkiyedeki şirketin pek bi yararı yok(!) diyorlardı. hatta bi ara bende dedim. ilk işimden sebepsiz yere kovulunca. sonra yabancı sponsor 2. iş ayarladıgında ve o iş de yeteri kadar tatmin etmediği için yani çalışma saati az ve hayat pahalıydı işi bırakmıştık. ülkeye dönmeye karar vermiştik ki türkiyedeki şirket alaska da iş ayarladı yabancı sponsor onaylamamasına ragmen.çünkü yabancı sponsorumla baya bi tartışım kavga ettim
programdan atılmayı umuyordum ama atmadılar
o yüzden Türkiye deki şirketin önemini anladım. Alaska da ayaraldıkları yer beni ve kızarkadaşı kurtardı. 2 ay alaska maceramız oldu. Çok şükür masrafımızı nerdeyse çıkartip döndük. eğer alaska olmasa ayvayı yemiştik. hem turizm seçenegi hem alaska seçenegini 1 wat sezonunda yaşayan nadir kişilerden oldugumu sanıyorum
güzel bi yazdı. umarım herkes bundan sonra sorunsuz wat geçirir. bu yıl ki sorunların temeli tabi ki ekonomik krizdi. Umarım amerika durumu düzeltir
![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Arkadaşlar bence suçun büyüğü şirketlerde değil.Amerikalı işverenlerde.Onlar yurt dışından adam getirirken kalacak yeri ve işi düzgün halletmediklerinde şirketlerin hiçbir yaptırım gücü yok.
Tabi şirketlerin de suçu var.Ama en büyük suç işçiyi sallamayan işverenlerin.
Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.![]()
ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
http://www.turkishwat.net
arkadaşlar bizimkinde tamamen suç şirketindi. çünkü bize verilen iş sözleşmesinde işveren 4 kişi istiyodu. biz 3 arkadaştık ve o işi kabul ettik. ama bizim şirket 4 kişilik işe 6 kişi gönderince işverende haklı olarak 4 kişiyi kabul etti ve 2 kişi açıkta kaldı.ve burdaki şirkete bunları söylediğimizde uğraşıyoruz size yeni iş bulcaz diye birsürü palavra salladılar. sonuç olarak ne iş ayarlandı ne kalacak yer. şirkete dikkat edin arkadaşlar.çok önemli bi unsur. amerikada şirketin önemi yok demeyin bence.
le gitcek olan varmı bu sene ? gitcek olan varsa bilgi verirmisiniz?
Hangi konuda bilgi istediğini daha açık söylersen yardımcı olmaya çalışırız![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
şirket konusunda genel bir bilgi herkes bir firmayı karalıyor...bizlerde nereyle gitcegimize karar veremedik...ofislerine gittigimizde hersey güzel ama forumları acınca kafalar karısıyor???
.
.
Work and Travel Programina Academix ile 4 kere katildim ve sorun yasamadim .
Hepinize tavsiyem gezebildiginiz kadar sirket gezin , belki birkac gununuzu alir ama en azindan kiyaslayabilirsiniz.
Herkese iyi sanslar , sansiniza yon verin !
Work and Travel Alaska - Dikkat !
http://www.turkishwat.net/dikkat-alaska-t3370.html
_______________SkyBlue2391_______________
2004 Alaska
2005 Alaska
2006 Alaska
2007 Alaska
2008 Alaska
2009 ........