TW Chat odasına girmeyin arkadaşlar acayip tehlikelikimin eli kimin cebinde belli değil
bi anda ortada kalabilrisiniz, istemedğinz şeyler yazılabilir
bence burası daha iyi....
"ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"
cümleten iyi geceler forum ahalisi .....
İyi geceler sincili...
Arkadaşlar bu arada transkripti zarfa koyup mühürletmek şart mı? Öyle götürmeyince problem çıkar mı? Veya görüşmeye randevu saatinden ne kadar geç gidersek içeri alırlar?
Konu ayhn tarafından (27-04-2010 Saat 04:02 AM ) değiştirilmiştir.
2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
2010 Work and Travel (Lake George, New York)
2011 Internship (Germany)
2012 Internship (???Bratislava)
Ben görüşmeye gitmiyorum da arkadaşın sabah 8:15te randevusu var, mühürletmeyi unuttuk okulda.. Sabah notere gidip yapsa diyorum ama bu seferde randevuya geç kalır.. Bakalım nasıl bir çözüm bulacağız, en azından farklı sorunlar karşısında yeni bir çözüm daha bulmuş oluruz![]()
muhurlu zarfi vizeyi veren amerikali acmiyor, ondan onceki Turk yada diger gorevli aciyor ve onlar acarkende hic muhur varmi yokmu diye incelediklerini gormedim.bence zarfin kendi yapiskanini kullanip yapistirsin arti uzerinede bant ceksin.eger transkriptin uzerinde muhur varsa en azindan bir artidir.
Peki.
Konsolosluğa 2 km ilerde noter varmış. Sabah bi gitsin, açıksa bastırır mührü, değilse artık salağa yatar görevli bir şey derse.. "Mühür mü? ne mührü? mühür ne arar la zarfta?" tarzı![]()
NOTERLIK KANUNU madde 51, arkadasin salagami yatar baska yolmu bulur bilmem.
Peki.
Abi Türkiye'deki bürokrasiden yana sıkıntı yoksabah erken önemli bir vekalet işim var. acaba kaçta açılır bu noterler?
-9da açılıyor. ben geçen gitmiştim kapısında açılış: 9:00 yazıyordu.
-her noterin acilis saati degisebiliyor
bu yuzden size en yakin noteri arayip sabah kacta acildigini ogrenin. bir de "boyle boyle bir vekalet isim var, neler hazirlamam lazim?" seklinde bir soru sorarak yarin sabah yasauabileceginiz vakit kayiplarinin onune gecebilirsiniz. istenecek bazi evrak vb seyleri tekrar eve/isyerine gidip almak cok pratik olmaz.
ufak da bir tiyo, aslinda soyledikleri saatten biraz daha once gider oraya insanlar. acilis 9 olsa bile mesai 830'da baslar. gidip kapiya tiklasaniz bazen alirlar iceri.
-noterin iş yoğunluğu ve lokasyonuna göre açılış saati değişiyor. ama saat 9.00'da haala açmamış olan noteri de dövüyolar. hem de noter huzurunda.
![]()
vizem onaylandı ve ups masasına gittiiim![]()
helecan küpü
hayirli olsun varyok![]()
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
sağolun sağolun
@sincili, imzanı her görüşÃ¼mde içim bi hoş oluyobi kere fear of the darkı dinlerken okudum pişti oldu. gitcen mi konsere?
helecan küpü
Okul mühürlü transkript vermiyorsa ,
herhangi bir yerden bir zarf bulup mühür vurdurabilirsiniz,
zaten kimse mühürlü mü orjinal mi sahte mi diye incelemiyor![]()
Arkadaş red almış:S Görüşmesinden önce girdiği kadın 2 kişiye red vermiş, hatta bir önceki çocuğa da bayağı bağırmış bana yalan mı söylüyorsun falan filan tarzı.. Başlarken direk selam melam vermeden bu transkript resmi değil bunu kabul edemem demiş. Açtıktan sonra arkadaş açıklamaya falan çalışmış okulun mührü var transkripte nasıl kabul edemezsiniz falan filan nuh demiş peygamber dememiş.. Ondan sonra derslere laf söylemiş, çok dersin var alttan diye.. (transkripti resmi belge olarak görmeyip, sonra değerlendirmeyi yapması ne kadar mantıklıysa zaten) Halbuki daha fazla dersi olup da vize alan arkadaşları biliyoruz.. 3 soru sormuş zaten, arkadaş 5 dakka ikna etmeye çalışmasına rağmen vermemiş vizeyi.. Tamamen kadının ruh hali, nelere mâl oldu.. Morali de bozulmuş, bakalım napcaz şimdi..
Kötü olmuş ya şansa bak.
hiç yoktan 150 dolar daha masraf açmış kadın, bir de uçak biletini pahalıya alacak.
şans işte...yazık olmuş
mutluluk paylaşıldığı sürece gerçektir! (Christopher Johnson McCandles)
niye bu işin bi standard ı yok yawwvicdansızların eline teslim ediyolar bizi
desinler şu şu şu şartların varsa gel yoksa uğrama buraya
öyle diyolar ama 0.88 ortalamaya da vizeyi veriyolar![]()
İyi akşamlar arkadaşlar.. Valla moralimizi bozdu iyice ablamız. Ortalama olarak zaten sadece başarılı dersler katıldığı için 2.66.. Yüz yüze görüşmeler olması olayın belli standartlara oturtulmasına engel tabii bu vize olayında.. Bakalım tekrar girmesi konusunda ikna ederim, bu sefer daha temkinli hazırlarız her şeyi...
chat odasına da bekleriz...
@sincili: iron maiden konseri tabi ki ya![]()
helecan küpü
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks