IF SOMETHING IS HARD TO DOING,THEN IT IS NOT WORTH TO DO....
BY HOMER SIMPSONS (The Simpsons)
When The World is mine your death shall be quick and painless....
BY STEWİE GRIFFIN (Family Guy)
Ray, when someone asks you if you're a god, you say "YES"...
BY WINSTON ZEDDEMORE (Ghost Busters)
Hocam bence bu kartlarla falan uğraşmaya değmez.
Diyelim ki bu kartlardan var elinizde.Arama yapabilmeniz için sürekli olarak bir yerlerden ankesörlü telefon bulmanız,ondan sonra pin numaranızı girmeniz daha sonra arayacağınız numarayı tuşlamanız lazım.Yani çevrenizde ankesörlü telefon yoksa kart bir işe yaramaz.Ayrıca siz Türkiye'deki ailenizi ya da arkadaşlarınızı arasanız bile onlar size ulaşamaz ki.
Çözüm gerçekten çok basit.Bazı arkadaşlar bunu zaten bu forumda dile getirdiler.Yapmanız gereken tek şey, Wal-Mart'tan pre-paid li telefon olmak.Bunu aldığınız zaman elinizde hatlı bir cep telefonunuz dolayısıyla da size ait bir numaranız olacak.Bu numaradan aileniz ya da arkadaşlarınız her an size ulaşabilecekleri gibi cep telefonunuzun sürekli yanınızda olması sebebiyle siz de istediğiniz zaman arama yapabileceksiniz.Ayrıca bu telefonların kontörleri de son derece ucuz.
IF SOMETHING IS HARD TO DOING,THEN IT IS NOT WORTH TO DO....
BY HOMER SIMPSONS (The Simpsons)
When The World is mine your death shall be quick and painless....
BY STEWİE GRIFFIN (Family Guy)
Ray, when someone asks you if you're a god, you say "YES"...
BY WINSTON ZEDDEMORE (Ghost Busters)
ArkdaşLar Vodafone nun Turkiye pazarına girmesyLe bildiğim kdaryla yutdışı ileitşim sorunu büyük ölçüde ortadan kalktı ve Amerikadada vodafone nun çok yaygın kullanıldığını duymuştum acaBa yurtdışına çıkan arkdaşlar isteniLdiği zman Yurtdışında kendilenrine ulaşılmasını isteyenler(özelikle kız öğrenciLer)hangi GSM şirketi seçmemliler Tarifeleri nelerdir bilen arkdaşlar yazarsa başlık altına Herkes için faydalı olducağını düşünüyorum....Şimdiden TşkLer
ben yaptığım araştırmalar sonucu en iyi seçeneğin net10 markalı konturlu cep telefonu olduğuna karar werdim zaten forumda ararsan bunla ilgili detaylı bilgi bulursun fakat özellikle kız ögrenci olduğunu neden belirttiğini anlamış değilim..
ya valla herkes bişi sölüo ben de anlamadım hangisi daha iyi..arkadaşın kız olarak belirtme sebebi sanırım ailelerimizin bizde akılları daha fazla kalabilir bizim daha çok arama ihtiyacımız doğabilir diye söylemiş olabilir..
eweettt bayan ArkdaşLar aileleri tarafından daha fazla merak ediliyo ve kızlar erkelere göre doğal olarak daha düşkünler ailelerine bununla igli bi kaç kişyle tanıştımda çok merak edıyolar napsak diye
onlardan biri de benim..ben ailemden uzağım ve hergün abartısız 4-5 kere konuşuyorum orda çok zor olacak..
abı ne yaptın sen amerıkada vodafone yokkı![]()
verizon var vodafone la anlasmalı
burdan götürdüğümz her telefon çalışıormu bu band olayı fln ?
1900 mhz die biliorum ama Alaska 'da aynı 2 telefondan biri çalışmış dieri çalışmamaış ( Bu bana söylenen görmedim , tlf markalarını da bilmiorum )
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Arkadaşlar aynı konudan 2 tane var bunla beraber 3 oldu lütfen biraz araştıralım önce... Hemen bir veya 2 arka sayfada olması lazım bu konu genişçe.
vodafone un ispanya yada ingilterede uyguladığı uygulama abd de calısmıyor arkadaslar.
evet bi yerle anlasmalı ona kalırsa turkcell de t mobile ile anlasmalı ama gel gorki 100 lerce kontor.
dolayısıyla abd de vodafone calısmıyor calıssada bahsettiğiniz tarife gerçekleşmiyor.
gercekten oyle,ben rus wat sitesinde bi konu actim los angelesde is bulmak zormu diye derhal LOS ANGELES konusuna yonletdirdi benim konuyu
forum yoneticisi
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
ArdakşLar vodafone veya diğer GSM operotörleri zaten direk çalışır demıyorumki ama o bölgedeki diğer gsm operetorlerle anlaşmaları olduğu biliyorum ve Vodafonenun tarifelri diğerlerine göre çok daha uygun yuzlerce binlerce kontor değil yani ben sadece kullanmış tecrube etmiş olan arkdaşları arıyorum![]()
amerikada kontürlü hattımı kullanmak istiyorum oluyormu diye sordum tarifesi nasıl olacak falan dedim gelen cevap budur.
--------------------------------------------------------------------------
İletmiş olduğunuz talebinize istinaden;faturalı veya kontörlü hatların yurtdışında kullanılabilmesi için roaminge ( uluslararası dolaşım ) açılması gerekmektedir.
hattınızın roaminge ( uluslararası dolaşım ) açılması için, Vodafone Store'larimiz veya Vodafone Shoplarımıza başvurmanız ve beraberinde aşağıda yer alan evrakları teslim etmeniz yeterli olacaktır.
-Uluslararası görüşme / Roaming başvuru formu ( Vodafone Shoplardan temin edilebilmektedir. )
- Ön Ödemeli hat Roaming taahütnamesi ( Vodafone Shoplardan temin edilebilmektedir. ) -Kredi kartından düzenli Ödeme talimat formu ( Vodafone Shoplardan temin edilebilmektedir. ) -Kredi kartı bilgileriniz -Kimlik fotokopisi
Roaming açılım işleminizi faks kanalı ile gerçekleştirmek istemeniz durumunda ise ;
-Kimlik fotokopisi ( ön + arka),
-Kredi kartı bilgileriniz,
-GSM numaranızın, ilgili hat için mail order talimatınızın ( kredi kartı ile otomatik ödeme talimatı ) ve Roaming açılım talebinizin yeraldığı imzalı dilekçenizi 02123675000 numaralı faksımıza iletmeniz yeterli olacaktır. ( söz konusu evraklar hattın yasal sahibine ait olmakla beraber başvurun da hat sahibi tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.)
Uygulama kapsamında Türkiye'de bulunan Vodafone aboneleri yurt dışında roaming'te bulunan kişileri arar ise, abonelik paketi üzerinden ücretlendirilmektedir. Ancak, roaming'te bulunan Vodafone aboneleri yaptıkları her aramada bulundukları ülkenin şebekesine göre ücret tarifesi geçerli olmaktadır.Arama alındığında ise Türkiye'den bulunulan ülkede yer alan bir operatöre ait gsm numarasını arama tarifesi üzerinden ücretlendirilme yapılmaktadır. Amerika'da arama alındığında 1.23197 YTL / dk veya 6.1 sn.de 1 kontör ile ücretlenmekte yapılmaktadır.
Ayrıca Uluslararası dolaşım sırasında yapılan kullanımlar dolayısıyla oluşan ücret üzerinden %30 ek hizmet bedeli (Mark Up) alınmakta olduğu bilgisini paylaşmak isteriz.
Vodafone Ön Ödemeli hatlarımızda Camel roaming anlaşmamız olan ülkelerde mevcut kontör üzerinden ücretlendirme yapılmakta olup, Camel Roaming anlaşmamızın olmadığı ülkelerde ise faturalı hatlarda olduğu gibi ücretlendirilmektesiniz. Vodafone Ön Ödemeli hat abonelerimiz hem Camel hem de Roaming özelliği olan bir ülkede sadece Camel özelliğini kullanmaktadır.
Yani kontör ile ücretlendirilir, fatura çıkmaz. Kontör bakiyeniz bittiği andan itibaren tekrar kontör yüklemesi yapması gerekmekte olup, faturalandırılma yapılmamaktadır. Bununla birlikte Camel Roaming'de gelen aramalar kontörden düşmekte olup, bu anlamda bakiyenizde kontor bulunmadığında arama alınamamaktadır. Ancak, Camel Roaming anlaşmamız olmayan ülkelerde ise ücretlendirme faturalandırılmakta ve söz konusu fatura tutarı belirtmiş olduğunuz kredi kartınızdan tahsil edilmektedir.
ABD' de anlaşmalı olduğumuz şebeke ve ücret bilgisi aşağıda tarafınıza sunulmuştur.
Para Birimi : YTL' dir.
Ulusal Türkiye SMS
Alınan Çağrı
Aramalar Aramaları ücreti
Başlatma Ücreti
Başına
AT&T Wireless 1,87284
2,08094 0,56753 1,23197
Cincinnati Bell Wireless (CBW) 1,30531
1,89176 0,56753 1,23197
Cingular East (Bellsouth PCS) 1,87284
2,08094 0,56753 1,23197
Cingular West (Pacific Bell Wireless) 1,87284
2,08094 0,56753 1,23197
Sprint Nextel 1,41882
3,38625 1,23197
T-Mobile (Voicestream) 1,30531
2,81872 0,37835 1,23197
Belirtilen ücret bilgisine güncel olarak ekteki link üzerinden de ulaşabilirsiniz;
http://www.vodafone.com.tr/VodafoneR...e.php?ulke=ABD
Vodafone Ön Ödemeli hatlarımızda yurt dışındayken gönderilen kısa mesajlar
12 kontör / adet ile ücretlendirilmektedir.
Camel Roaming kapsamında ise; T-Mobile operatörü seçildiğinde ülke içi aramada 25 kontör / dk; Uluslararası aramalarda (Türkiye aramaları gibi) 64 kontör / dk; Uluslararası diğer aramalarda 100 kontör / dk olarak ücretlendirme yapılmaktadır. Arama alındığında ise, 6.1 sn.de 1 kontör ile ücretlendirme gerçekleşmektedir.
Vodafone Roaming / Camel Roaming servisi ve ücretlendirilmesi ile ilgili detaylı bilgiye ekteki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz;
http://www.vodafone.com.tr/VodafoneR...aming.home.php
http://www.vodafone.com.tr/VodafoneR...ndirme_pre.php
http://www.vodafone.com.tr/VodafoneR...ndirme_fat.php
Ayrıca hattınızın ABD'de kullanılabilmesi için, 1900 MHZ frekansı ile çalışan bir cep telefonuzun bulunması gerekmektedir.
1900 MHZ frekansını destekleyen bir cihazınızın olmamaması durumunda, seyahatiniz için yeni bir telefon almak yerine " Cellhire " telefon kiralama şirketi ile irtibata geçerek orada bulunduğunuz sürece telefon kiaralayabilirsiniz.
Cellhire müşteri hizmetleri : +44 1904 61 0610
Ayrıca, roaming açılımı sonrası hattınızın yurt dışında kullanılabilmesi için, cihazınızdan ayarlar - telefon ayarları - şebeke seçimi bölümüne girmenizi ve şebeke seçiminde yer alan ' ' otomatik ' ve ' elle '
seçeneklerinden ' elle ' yi işaretleyerek bulunduğunuz ülkede anlaşmalı olduğumuz şebekelerden birini tercih etmeniz yeterli olacaktır. Ekteki link üzerinden anlaşmalı olduğumuz ülke ve operatör bilgisine ulaşabilirsiniz;
http://www.vodafone.com.tr/VodafoneR..._ortaklari.php
Vodafone İnternet sitemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
Vodafone Müşteri Hizmetleri
ben ingilterede kullanmaya çalıştım sadece bi süre vodafone u ..orası tam merkezi olmasına rağmen hiçbi faydasını görmedim sonrasında zaten top up denen kontörlü hatlarından aldım ingilterenin..orange dı sanırım kullandığım hat gayet güzeldi.. burdan götürülen telefon ve hatla olmuyo yani o malesef![]()
All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..
Dk'sı 1.30 YTL + fatura toplamı üzerine %30 daha ek ücret koyuyorlar.biz buna kazık diyoruz! Aman ha Amerika'da "Ânı yaşamaya kalkmayın!, Net10 kullanın."
amerikadayden turkiyeyi ve bir cok ukeyi ucretsiz aramaniza yarayan bazi programlar var gecen sene ben bedavaya araiyordum...12voip programiyla gerci busene 1 cent olmus ama ona benzer wisevoip diye bir baska program daha cikmis onla turkiyedeki ev telefonlari bedavaya arana biliyor ama bir sarti var ilk basta kredi yuklemek gerekiyor krediyi yukledikten sonra ev telefonlaruyla bedavaya goruse bilirsiniz.......
krediyi yüklemek paralı olduktan sonra nerde kaldı bunun bedavalığı![]()
Her ne söylersen söyle senin bildiğin, karşındakinin anladığı kadardır...
Mevlana Celalleddin Rumi
Vodafone reklamı gibi oldu. Ayda 15,50 YTL'ye bedava konuşun! 15,50 YTL ödüyorum neresi bedava bunun? Kafa yapıyorlar resmen ya![]()
ya ama soyle bir durum var sen parayi yukledinmi 1 yil veya 3 ay ucretsiz konusuyorsun onlarca ulkeyle ve yukledigin para sahbit kaliyor onlada cep telefonunu felana ararsin biter deyilmi....obur turlu durmadan kartlara para vermeklede bas olunmuyorki
evet bende internetcalls diye bir program var ordan biliyorum.bir cok ulkenin ev telefonlarini bedava ya aranip cep telefonlarinin ise cok makul bir ucrete arandigini biliyorum
yahoo bunu detaylarını anlatsana nasıl yapıcaz bunu
www.12voip.com adresine girip programı indiriyorsunuz.. (Çok küçük boyutlu bir program)
Kayıt oluyorsunuz
Kredi kartınızla 10 - 25 -50 Euro ya kadar kredi yukleyebiliyorsunuz.
10 Euroluk kredi toplamda TR sabit hatlarla 1000 dk konusma süresi saglıyor.
DK 0.01 kontor dusuyor.Cep tel ararsanız dk 0.15 kontor düşüyor..
Bende 1 senedir bu programı kullanıyorum.Abd içi aramalar bedava zaten..
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
sağol fiorex şimdi bununla yani 10 euro karşılığında bilgisayardan evi 1000 dk. arıcaz öle mi? yanlış mı anladım?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks