çok teşekkürler başlıyorum rehin almaya![]()
açıkçası arkadaşın izlediği yol bana mantıklı geldi,sonuçta türkiye iş hukuku yönündende biraz geri kaldığı için ancak bu yollardan tesbit edebiliyoruz insanların güvenilirliğini
Fakat merak ettiğim neden idealsas?soruyorum çünkü bende edurehber ile gitmeyi düşünüyorum.Edurehberi eleme nedenin nedir?
bende avea talihlisi olarak bu sene gideceğim yok mu tavsiyesi olan arkadaşlar?açıklayıcı bilgiler
bende avea talihlisi olarak gidiyorum bu sene inş. var mı tavsiyesi olan campusa ile var mı tavsiyesi olan
arkadaslar bende bu yıl edurehber ıle gıdıyorum.istanbul ofısınden katılıyorum.artık bırakaım bu sırket arasdırmasını kurcaladıkca kesın bısey cıkıyo.ınsallah hepımıızn bu wat macerası ıyı gecer....herkese bol sanslar cunku amerıkada en cok ona ıhıtıyacımız olacak!!!!!!!![]()
ben cuma günü edurehberin "sözde" fuarına gittim.ve izlenimim:
2 tane çömez genci yetkili olarak koymuşlar,öğrencileri birer kobay gibi işverenin önüne çıkarmışlar.bu çömez gençler kesinlikle işin erbabı değil kaldıki iş yapabilcek konumda değiller bana göre çünkü hizmet sektörünün kurallarını bilmiyorlar.ha tek bir fuarla 2 saatlik bir gözlemle hemen yargıya varılırmı hayır.ama ben çok olumsuz bir hava aldım,bu insanların ileride başımı ağrıtabilceğini gördüm bu yüzden vazgeçtim edurehberdende diğer bilinen şirketlerdende.asıl işi yurtdışı eğitim olan yurtdışında ofisleri olan çalışanları doktora derecesine sahip olan işi bilen insanlarla anlaştım.
o ne ya ? WAT dami doktora yapmislar ? doktora ile WAT in ne alakasi var ? hic bir sirketi bu sekilde elestirmeyin bence. 2 saat icindeki izlenimin diger ogrencileri olumsuz etkileyebilir, hatta on yargi olusturabilir. Tabiki elestir ama onunda bi dozu olmali bence
Work and Travel Alaska - Dikkat !
http://www.turkishwat.net/dikkat-alaska-t3370.html
_______________SkyBlue2391_______________
2004 Alaska
2005 Alaska
2006 Alaska
2007 Alaska
2008 Alaska
2009 ........
gerçekten şans lazım umarım herşey yolunda gider..izmir fuarına gidecğim inş. bende bakalım nasıl?geçen sene kaç kişi yollamışlar bi de geçen senede avea ile 100 kişi yollamışlar varmı bilgisi olan millet memnun kalmış mı acep?
gecen sene 24-25 kisi gittik bolumden toplanip UNIWESTIA'ya hanimefendiye duyrulur. tek kiside bile sorun cikmadi hatta su daha da onemli guven diyip duruyoruz ya: gecen sene elciligin gec vize randevu vermesi yuzunden kac ogrenci magdur oldu ama hepsine tek kurus kesmeden tum paralarini iade ettiler. bos bos karalama yapilmasin bu ikinci senem bu adamlar kaya gibi saglam. ayip yani artik
sirf sunu yaziym diye uye oldum siteye sindiremedim icime)))
bende ankara olan Campus e kayıt yaptırdım. Başka yerde şubesi yok. Adamlar Tüm ankara yı götürüyor zaten. Hacettepe Odtü öğrencileri full onlarda. zaten sahipleri 2 abimiz odtü mezunu. Şuana kadar hiç bi aksilik görmedim. hatta job faire gittigimde işvereni temsil eden kadınla konuşurken bana o işin türkiyeye gelmeden doldugunu başka iş verim demişti. Sonra şirkete tee Mersinden bura geldim ve iş dolu deniyo ne olacak bu iş dedim. 2 hafta ugrastan sonra o işe kabul edildim kızarkadaşımla birlikte. Şimdi Boston a fotoğrafcılık için gidiyoruz inşallah. Tavsiye ederim. Nette hakkında şikayet bulamayacağınız tek firma diyebilirmo*z*m*a*n* çok ii reklam yapıyo ama hakkında inanılmaz şikayet var. benim mezun arkadaşlar da gitmişti pek tavsiye edilmiyo bilginize
peki su gittiginiz sirket,ciee lemi calisiyor yoksa aspire mi?
ben pek anlamiyorum,bulundugum yerde is fuarlarini ya aspire'la calisan sirket yapiyor,amerikan elcisini is fuarina getizdiriyo,ama her kes ciee'le calisan sirketin daha iyi oldugunu soyluyor..![]()
anlamadim gitti...
aslına bakarsan haklısın doktora yada master yada vs. önemli değil önemli olan şey hizmet sektöründe "iş yapabilmektir" ben işletme okuyan ve 5 yıldır hizmet sektöründe çalışan biri olarak bu "çocukların" bu işe uygun olmadığını gördüm.2 saat yeterlimi açıkçası orda olsan bana hak verirdin eminim.maksat karalamakmı?asla.eduyu bilen bilir giden çok insan vardır,memnun kalan yada kalmayan beni ilgilendirmez,izlenimimden sonra.ben sdce bu özgür platformda fikrimi belirttim.Burada herkes belli bir seviyeye gelmiş aklı başında insanlar,eminim karşı görüşlerde vardır katılanlarda vardır.farkındasyan şuan katıldığım şirketide belirtmedim belirtmeyeceğimde.Sadece izlenimimi sizlerle paylaşmak istedim.
campus CIEE ile çalışmıyor. Bildiğim kadarıyla 3 firma var benim bildiğim. Cetusa, Intrax ve AWA. Bunların dışında da olabilir. Şuana kadar 3-4 job fair yapıldı çünkü. Maryland ocean city taraflarında özellikle aşırı sayıda iş vardı ben job faire katıldıgımda. Boston merkezde bile iş buldum ilk defa giden ben olacam WAT öğrencisi olarak. Daha önce hiç boston merkezde çalışan görmedim duymadım. Hala arıştırıyorum belki giden biri bulurum bilgi paylaşımı olur diye ama daha hiç karşılaşmadım :S
arkadaslar kımse 2 saat ıcınde bı ızlenım elde edemez bu bır.ikincisi ben basvurdum bu sene edurehbere ve ısım kalacak yerım yanı aklına gelebılecek butun watla ılgılı seylerı sızın o ısı bılmez dedıgınız cocuklar yaptı bu ıkı.yanı artık unv temsılcılerı bu ısı yapıyokı kaldıkı adam almıs o cocugu sırkete oturtmus ve kendıne her turlu ımkanıı vermıs.lutfen kımse onyargılı davranmasın.benım dusuncem eger suphesı olan varsa gıtsın ofıse bırebır gorussun.haa benım ofısım ıstanbul besıktasdakı baska yerdekı benı ılgılendırmıyo!!!ben sonuna kadar kefılım edurehbere zaten ole olmasaydı kayıt yaptırmaz bu asamaya kadar da gelemezdım.herkese bol sanslar![]()
arkadaşlar inanın iş sizde bitiyor kolay kolay hiç bir şirket size incik cıncık hiç bir şeyle ilgili devamlı bilgi verip- haberdar etmez sizin işin peşine düşmeniz gerekiyor aklınıza ne takılıyorsa danışmanıza sormalısınız evet o kadar masraf yapıyoruz bu iş için ama sadece işi resmiyete dökmek için bu masraflar bilgilenme kısmını parayla alamıyoruz iş girişken ve dişli olmayı gerektiriyor. bir çok arkadaşımız ds2019 formunu beklemekte mesela benim katıldığım şirketle ilgilide bir cok soz var dogrudur veya degıldır belkıde ben işin pesıne bu kadar cok dusup adamları bezdırmemden dolayıdırama ds2019 formu ıcın bekletmedıler ve pasaportum konsolosluktan gondırelı 10 gunu gectı bile
arkadaşlar bazı şirketler arasında inanılmaz fark oluyor..bence wat programında en iyi we sistemli çalışan UNITED TOWERS..DS formunu en erken getiren şirkettir heralde türkiye'de..benim formum ocak sonu gelmişti.İzmir de şubeleri var hiç düşünmeden git bir görüş..bu arada benim vizem 7 şubatta elime geçti..bu işin profesyoneli united towers..
söylerim tabikide böyle bir sitede ne kadar etik olur bilmem sonucta belırttıgım gıbı her sey bızde bıtıyor sımdı soylerım sırketı fakat belkı sen memnun kalmazsın sonra ufakta olsa bır aksılık meydana gelırse ben mahcup olurumsole bır sey dıyebılırım cok reklamı yapılıyor veya cok ogrencı talep edıyor dıyerek sırket secmek yanlıs oyle kı o reklamları yaratanda bizleriz
aksine kalabalık olmayan sırketlerın bırebır ılgılenme oranı daha yuksek dıye dusunuyorum ben
Güzel bi örnek vardı;
CIEE Numune Devlet Hastanesi
CET USA Özel hastane,
seçimi siz yapın demişti geçen seneki sirketimiz.
arkadaşlar mutlaka sorun yaşayan arkadaşlarla konusun hangi amerikan sponsorla gitmişler ogrenin.
sorunlarıunı hemen karsılayabilmişlermi.
Orada 1 gun dısarda kalmanın bedeli 120 - 130 dolara kdar cıkabiliyor. bunun için bu durum cok onemli.
10 dakikadada bir izlenim elde edebilirsin insanların konuşmalarından kelime seçimlerinden,mimiklerinden sen memnun kalmışsın ben kalmadım sadece bunu belirtmek paylaşmak istedim.kaldıki üstüne basa basa söyledim amacım şirketi kötülemek değil yada başka şirketlerin reklamını yapmak değil.Kaldıki sana iyi bir hizmet vermişler bana veremediler ben memnun kalmadıysam eleştiri yapma hakkınada sahibim işi bilip bilmemeleri konusunda.
experience ile gidenler yada görüş belirtmek isteyen varmı ? işleri ve ilgileri çok iyi ama hala kararsızım
Kendi adıma Armada Grandee'yi önerebilirim. Forum yöneticisi neden böyle yazıyor diye algılamayın.Normal WAT öğrencisi görüşüdür![]()
Napolyona özenmeden önce, ara...ara...ara !!! TW ARAMA KONSOLU
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Havalimanına indikten sonra nasıl gideceğiz? diyorsanız bu konu tam size göre
hiç alternatifle giden var mı arkadaşlar bundan önce ??
miLLLETTTTT CCİ CCİ CCİ CCİ CCİ CCİ ben böle sponsoruunnn taaaa
bununla çalışan şirketlerden uzak durun depresyona sokuyor adamı....
only GoD CaN JuDgE me!!!!!
"FiRsT YoU GoT ThE MoNeY
TheN YoU GoT ThE PoWeR
WheN YoU GoT ThE PoWeR
YoU HaVe ThE WoRLd
YoU HaVe ThE WoMeN...
LaNeT OlSuN İçiİmdeKi İnsAn SeVgİsine
nerede o eski saf temiz bir beklenti olmdan olan sevdalar aşklar,,,,ya mecnun olmuş küpeli ya leyla kaşar
evet experience ile giden varmı?![]()
Arkadaşlar eğer bu iş için yola çıktıysanız, hangi şirketle giderseniz gidin, ısrarla söylüyorum, hangi şirketle giderseniz gidin her şeye hazırlıklı olun. Bence şirket o kadar önemli değil, hepsi aşağı yukarı aynı hizmetleri sağlıyor. Ben milletin yerin dibine soktuğu şirketlerden çok memnun öğrenciler de gördüm, milletin yerlere göklere sığdıramadığı şirketler hakkında da bir sürü şikayet duydum. Diyeceğim şu ki, önce kendinize güvenin. Şirket çok iyidir ama ordaki iş veren şerefsiz çıkar sözünde durmaz, her şey olabilir, ama siz kendinize güveniyorsanız üstesinden gelemeyeceğiniz bir sorunla karşılaşmazsınız. iş mi yok? başka iş bulursunuz, ev mi yok? başka ev bulursunuz, hele bir sınırı geçin de Allahın izniyle gerisi kolay...
iste bunu yazan arkadasimi olgunlugundan ve objektif bakis acisindan oturu takdir ediyorum!
iki firma var. United Towers ve Colours of USA.
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)
Bookmarks