Her eyalette farkli oranda vergi kesilir. Buraya tikla isine yarayabilir. Ikinci isin icinde alirsin problem olmaz.
Her eyalette farkli oranda vergi kesilir. Buraya tikla isine yarayabilir. Ikinci isin icinde alirsin problem olmaz.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Vergiiade.com dan ben de başvurmuştum arkadasim icin turkishwat'a güvendiğim için sonra ofislerine gittim , muhterem Ali Beyle tanıştım bu işle ilgilenen,hatta ofisine ilk gittiğimde telefonu çaldı "bak turkishwatin sahibi Emre Bey arıyor" dedi, 1ay sonra muhterem Ali Bey bana dedi arkadasinin vergi iadesini alamıyoruz felan diye telefonda, daha sonra ofislerine tekrar gittim muhterem Ali Bey ofislerinde yoktu orda Muhterem Timur Beyle tanıştık. Kendileri neden onları sık sık aradığımızı bu işlerin öyle hemen kolay olmadıgını çok nazikce anlattı ve aynı naziklikle kovdu bizi. Umarım böyle insanlar bir daha çıkmaz karşıma
Burda şimdi suçlu kim, kim nerenin sahibi , ne yapar ne eder önemli değil ama iyi bir görüntü degildi yani olay
Peki.
makro peki bize bir şirket tavsite et oraya başvuralım.bu vergiiade.com'dan bişey çıkmaz bize
Arkadaşlar bu vergi iade olayı tam olarak nedir biriniz açıklayabilir mi acaba ?
Birde ben Deleware e gidicem orası Vergi alınmayan tek eyaletmiş fln diye söylentiler var hani hiç alınmadıgını sanmam ama yinede azmış sanırım. Nekadar doğrudur deildir nerden ögrenebilirm?
ustax çok fazla komisyon alıyor. onun için vergiiade.com'a başvurduk. Sanırım yanlış yaptık
Vergi iade şudur. Sen amerika'da çalışırken amerika federal ve eyalet yasalarına göre bulunduğun eyalette çalışan herkese ödediği bir vergi vardır. Buda paycheck'inde belirtilir. Her eyalette farklı orandadır. Ama sen orada yaşamadığın için bu vergileri geri öderler. Sonuçta bu vergiler orada yaşayan halkın hizmeti için alınan bir ücrettir. Döndüğün zaman vergi iade başvurusu yapabilirsin. Bu başvuru için SSN çok önemlidir. SSN almazsan hiçbir hak talep edemezsin. SSN'yi nasıl alacağın ve ne olduğu hakkında yazıya buradan bakabilirsin.
Sanırım Delaware'de hiç vergi alınmıyor. Ama alınıyorsa bile orada paycheck aldığında görürsün zaten. Ceck'in de Tax bölümü olacaktır. Eğer yoksa alınmıyordur ve şanslısın demektir![]()
Konu yucar tarafından (29-04-2012 Saat 04:14 PM ) değiştirilmiştir. Sebep: eksik bilgi
peki alcagımız bu pay checkleri bozdurmak için orda bi bankada hesap açtırmamız gerekiyor mu yoksa normal döviz büroları yada çek kırdırma yerleri gibi sadece pay check i verip parayı mı alıyoruz, bir de kesinti oluyo mu check leri nakite çevirirken?
bilgiler için teşekkürler![]()
@üstad azuhazu'nunda dediği gibi direk bankana yatırılmasını isteyebilirsin.Daha önce forumda konu açmıştım şimdi orayada yazıcam tekrar hatırlatma amaçlı.Konu linki bu http://www.turkishwat.net/haberlesme...t-deposit.html
Basitçe burdan da söyleyeli belki ilgi çekebilir,Bankada hesap açtırıyosunuz Amerikada ve iş yerinize bi belge götürüp maaşınızın direk bankaya yatmasını istiyorsunuz.Paranın aktif olma süresi check almaya göre daha hızlıdır ve yanınızda check taşımadığınız için daha güvenlidir.
Delaware de alisverislerde vergi ödenmiyor sadece. Yani ne satın alırsanız alın vergi odemeyeceksiniz fakat haftalıklardan vergi kesintisi olacak. Banka hesabı açtırman gerekiyor çünkü kazandığın parayı evde tutmak tehlikeli. Bozdururken para odemeyeceksiniz , isvereninizle konusun hangi bankalarla anlaşmaları varsa o bankadan hesap actirirsin ya da cekle uğraşmak istemiyorsan direk banka hesabinada yatirabilirler
Peki.
Biri lütfen yardım etsin. Turbotaxten vergimi geri almak istiyorum ama başvuru kısmı gerçekten çok karışık. Bir bilen yapan yok mudur?
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks