konsolosluğu arayıp sormak en iyisi, 8 sayfalık konuda 2 seyden bahsediliyor. ds belgesinde yazan son tarih, ve vizenin bitişinden sonra 30 yahut 26 gün.
konsolosluğu arayıp sormak en iyisi, 8 sayfalık konuda 2 seyden bahsediliyor. ds belgesinde yazan son tarih, ve vizenin bitişinden sonra 30 yahut 26 gün.
millet, konsoloslugu okulda oldugum için bugun arkadsıma arattırıp sordurdum, şöyleki benim vizemde yazan 30 eylül tarihi amerikaya giriş yapabilecegim son tarih imiş, amerikaya girerken sana ne zaman ayrılacagın soruluyormuş ve ona gore belge form vs dolduruluyormuşsun yada sana soran adam kimse o dolduruyor.. haberiniz olsun..
Arkadaşlar konuya acıklık getirmek lazım sanırım;
Genelde J1 vizeleri bitiş tarihi 30 Eylüldür.
Amerika vizesinin verildiği tarihten 1 ay önce ve exp date tarihinden bir ay sonraya kadar geçerlidir.
Benim geçen yol 30 Eylülde Exp date yazıyordu. Ben 26 ekimde cıktım hiç bir sorun olmadı ama yinede 20 ekimi geçirtmemekte fayda var.
Bu senede vize aldım sımdı 10 Ekim Yazıyor vize son gunu yanı 10 kasıma kadar kalabılırım aslında ama soyle bır durum var amerıkaya gırerken doldurdugumuz I91 kartına American Vize polisiin yazdıgı tarih esas alınıyor.DS formundakı tarih sadece calısma ıcın gecerli diye biliyorum.Önemli olan vize ve I91de yazan tarih...
Herkese iyi watlar...
Aradım ama bulamadım, benim de bir sorum olacak. ABD'ye J1 vizemizin başlangıç tarihinden önce giriş yapabiliyor muyuz? Yapabiliyorsak kaç gün öncesinden? Teşekkürler.
ACIL YARDIM SITIYORUM.!!! 9 sayfalik yazi okudum bir benim istedigim soruya yanit bulamadim.
su and ben amerikadayim buraya geldikten sonra fark ettim benim vizemdeki son tarih (expression date ) 2 agustos 2010 olarak yaziyor.bu az diyilmi sizce oysaki benim DS formumda son calisma tarhim 1 ekim 2010 olarak yaziyor.bu konsolosluktan kaynaklanan bir hata olabilir mi ?ya da ben bunu goz onune almayip Ds formunda yazan tarihe kadar calisa bilirmiyim?.bilgisi olan yazsin lutfen...
ACIL YARDIM SITIYORUM.!!! 9 sayfalik yazi okudum bir benim istedigim soruya yanit bulamadim.
su and ben amerikadayim buraya geldikten sonra fark ettim benim vizemdeki son tarih (expression date ) 2 agustos 2010 olarak yaziyor.bu az diyilmi sizce oysaki benim DS formumda son calisma tarhim 1 ekim 2010 olarak yaziyor.bu konsolosluktan kaynaklanan bir hata olabilir mi ?ya da ben bunu goz onune almayip Ds formunda yazan tarihe kadar calisa bilirmiyim?.bilgisi olan yazsin lutfen...
DS de yazili olan gecerli.Eger yetkili kisilerden duymak istiyorsan bunu gittigin konsolosluga posta at,doneceklerdir sana.
Peki.
Non-Immigrant Visa - Question Form - U.S. Consulate General Istanbul, Turkey
bu sayfadaki formu doldur,donerler sana.
Peki.
cok sagol ... minetterim...
Minnettarim demek istedin sanirimbati yakasinda biryerlerdesin sanirim .
Peki.
kusura bakma acele olunca boyle yazmisim.ayrica biz temiz Anadolu bireylerindeniz)
Minettarim ...
Amerikanin bati yakasini kastetmistim ben11 saat fark demissin.
Peki.
daha da uzagi Alaskadayim. sen?
11 saat farki uzakliktayim![]()
Peki.
cok zekice)
madem buradasin bir soru sorayim kendi adiniza eminmisiniz Ds nin gecerli olduguna ya da daha once boyle birsey duydunuzmu acaba? eyer bu is olmasza ben baya bir magdurum okadar masraf ettik geldik 1.5 ay calisib geri donecegim olcak ismi ya...
Ewet kendi adima eminim.Benim vizede iki yil kuralina tabi olmadigim yaziyor ama DS de tabi oldugum yaziyor.Cok yere sordum DS gecerli diyorlar.
Peki.
ya simdi ds 15 eylulde bitiyor ben 23 u ne kadar calismak istiyorum ..nasil olcak bu is sizce calistirirlar mi ?
"20 years from now, you will be more disappointed, by the things you didnt do, than by the ones you did. so explore, dream, discover...'' Mark Twain
O calistigin yere bagli,onlar istedikten sonra hersey olur...
Peki.
travel validation by responsible officer"" diye olan kutu benim ds formumda boş. ben ne yapmalıyım ki![]()
vize bitis tarihinden sonra 1 ay kalma hakkin var. en garantisi ajentana sor skinti oolmasin
Arkadaşlar forumda bulmaya çalıştım ama istediğin sorunun cevabı tam olarak yok. "Vize bittikten sonra ne kadar kalırım"ın cevabı verilmiş hep. Benim iş başlangıcım 18 haziran olarak anlaştık ama işe başlamadan önce 1 hafta gezmek istiyorum. Yani 10-11 gibi gitmek istiyorum. Bu mümkün mü? Vize başlangıç tarihi konsolosluk tarafından neye göre ayarlanıyor?
neden acentam bana travel suresi olarak 20 günü geçirme demiş olabilir ? Dedim yasal olarak 30 gun neden boyle diyorsunuz diye , bizi dinlesen iyi olur dedibide mayısta gitsen 30 gunu kullanabilrdin ama dedi haziranda gidiyosun(4 haziran) dedi
Konu sniff17 tarafından (27-03-2012 Saat 12:10 PM ) değiştirilmiştir.
I may not be totally perfect but some parts of me are excellent.
İlk gidiş tarihiyle ne alaka anlamadım..Önemli olan DS-2019 formu bitiş tarihidir.Örneğin bu tarih 30 Eylül ise en geç 30 Ekim'de çıkış yapman gerekli.Başlangıç tarihi değil bitiş tarihi önemli.
beni ds2019 da pasaportta 3 eylul diyor. o zaman kesin olarak 3 ekime kadar hakkım var öylemi ? zaten ekim 1 gibi donmeyi dusunuyordum.
I may not be totally perfect but some parts of me are excellent.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks