Ben 15 haziran kesin başlangıç.2 arkadaşım daha var onlarda 20 haz. sen Mc donalds'ta mısın?
Ben 15 haziran kesin başlangıç.2 arkadaşım daha var onlarda 20 haz. sen Mc donalds'ta mısın?
bende cok umutluyum burda okuduklarimi daha once bana herkes defalarca soledi bunlari bilerek gidiyorum istedigim orda olmakti tm da istedigim yerde olucam insallah. bende 32 saate anlastim ama pozisyon solemedikleri icin cekincem var bakalim gidince ogrenicez.. umarim 2. is de bulabiliriz rahat ederiz
Konaklaman ne kadar?
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Konaklama en az 450 dediler,Break.Ama biz 3 arkadaşız.Daire kiralamyı düşÃ¼nüyoruz.Dediklerin çok doğru kesinlikle,Manhattan.İnş kolayca hallolur her şey ne diyim.Kiralar hakkında bir bilgin var mı??
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Queens de kiralar ny'ye gore cok dusuk. Oradan ev kiralanabilir. Bi arkadas 1+1 evi 1500$ a mi ne kiralamisti.
Bazi turk sitelerinde ev arkadasi ariyorlar. 300-500$ arasi degisiyor ucret. Ama siz arkadaslarinizla kalacaginiz icin size uymaz.
evet 3 arkadaşız. 1000$ diyelim aman 1500$ falan aşar :S :P
emrest ve ny2010 bende New york city de olacağım bu yaz ozelden msn adresimi gönderdim sizlere eklerseniz konuşalım, şimdiden hayırlı wat lar
bende bu yaz ny da olacağım ama ben lake george da olacam.
bu konaklama muhabbeti olmuş yukarıda ...
çok mu pahalı ny?
korktum bak şimdi...
İnşallah bu yaz ben de, New-Yorktayım, Manhattanda hediyelik eşya satıcısı olarak, saati 8 $, haftada 60 saat dediler Üstelik sattıklarımın 10% bana kalıyor, konaklamanı işveren teklif ediyor ayda 400$, Parayla donme ihtimali çok düşÃ¼k diyorlar, Hiç mi, para getirmek olmuyor oralardan? Yardım edin lütfen..
Sometimes memories can kill...
newyorkta kiralar pahalidir. bi oda icin en az 500 dolari gozden cikarin. o da manhattan deil brooklyn queens bronx yani manhattana en az 45 dakika uzaklikta olan yerlerdedir. biraz arastirma yapip gelmenizi tavsiye ederim buraya. sonradan zor duruma dusmeyin.
harbidenmi??? vay be!!! Baküde en sonuncu iş bu... lifeguard dan kim kesilmişse mecburen bu işi seçmeliydim başka iş de yokdu, parasını sordum nasıl ihtimali varmı, cevabinda " kendini maksimum geçindireceksin" dediler.. ama pek de inandırıcı gelmiyor adama. 6500$???,... 400$ Aylik odeme iyimi sizce? normalmi gozukuyor? yoksa cok ucuz aylık deyip de kandirmasinlar adami...
Gelir giderini hesapla cebinde kalacak parayi bulursun. Giderin yol/yemek/konaklama olacak. 400$ newyork icin normal. Aylik sinirsiz metrocard da 89$.
Hadi %10 komisyonu gectim, overtime'ida saymiyoruz. Haftada 8$dan 60 saat=480$ haftalik yapiyor. En kotu ihtimal 10 hafta calissan yaklasik olarak 5000$ alacaksin.
Giderin zaten ortada kalan parada sana kalacak. Ancak gecinirsin diyen adamin hic mi matematigi yok.
Bu is dogruysa hic kacirma direk kabul et derim. Senle ayni giderlere sahip nyde calisan kisiler genelde saati 7$dan haftalik 32-40 saat arasi caliyor. Sen 60 saati bulmussunKi bide %10 komisyon var.
Sometimes memories can kill...
Arkdaşlar bende bu yaz NYC de olacağım fakat benim konaklamamı şirket paterson,Nj diye bi yerde ayarlamış.NYC ye otobüsler kalkıyormuş.Trafiğe göre NYC ye varmam bir saati falan buluyormuş.Açıkçası hiç kafama yatmadı.Konaklamaya 250$ dediler ama yol parası ile ben yine 400$ civarına geleceğini düşünüyorum.
Orada ev bakıpta evine fazladan bir eleman isteyenler(kirayı azaltmak için tabiikide) mutlaka iletişime geçsinler benimle.Hatta sadece NYC gideceklerle sadece tanışmak için bile iletişime geçsek gayet güzel olur.
Arkadaşlar gideceğim firma konaklamamı ayarlamalarını istersem Paterson,Nj de bir konaklama ayarlayacak bana.Çalışacağım yer ise Manhattanda.Fakat konaklamamı ayarlamalarını istersem 3 aylık kontrat yapacaklarını ve oradan çıkamayacağımı söylüyorlar.Bende hayır istemiyorum hergün 2 saat gelip gitmek deyince hem bütçeme zarar hemde 2 saat yol çekilir mi diyince ama işveren firma bu konaklamayı seçmeni zorunlu kılıyor dediler.Ne yapacağımı şaşırdım.Böyle bir hakları var mı? Ve Patersonda 3 ay kalmam ne kadar mantıklı sizce?
Şirketten bana o konaklama dışında bir konaklama ayarlaması için yardım istedim ama edecek gibi durmuyorlar.
merhaba arkadaslar new york ta araba almak icin neler gerekli.ben daha once wisconsindan araba aldim ve sattim ama new york icin kurallar kati deniliyor.bu konuda bilgisi olan warmi acaba
Valla bencede büyük saçmalık.Şu olaylar bir bitsin sağ salim bi gideyim Amerika'ya sonra şirketimin tüm aksaklıklarını bir bir yazarım şirketler bölümüne.Şirket seçecek arkadaşlar dikkatli olsun diye.
Neyse New York a gidecek arkadaşlara sorayım eğer şirket o evde kalmamamı kabul edip yeni evde ayarlamazsa gidince ev bulabilir miyim? Bulursam ne kadara bulurum? Buradan Yorka gidecek ve ev tutmayı düşünen arkadaşlarada selam çakayım![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks