@ acheron iyi cesaret umarım iş bulursun
@Roma
bende mezun olup wat a katılmıştım dönmeme hiç gerek yoktu bida geliriz diye döndüm ama işler hiç yolunda gitmiyor yani geri dönmek zor, umarım senin için daha iyi olur
@ acheron iyi cesaret umarım iş bulursun
@Roma
bende mezun olup wat a katılmıştım dönmeme hiç gerek yoktu bida geliriz diye döndüm ama işler hiç yolunda gitmiyor yani geri dönmek zor, umarım senin için daha iyi olur
Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.
f1'la calisamazsin ztn.seni ise alsalar bile sosyal guvenlik numarani isveren sistemde kontrol ettigi zaman calisma izninin verification'i olmaz.sonra kacak calisiyor diye ihbar edilebilirsin falan filan... chinese,indian ya da turkish restaurantlara fln git.oralarda cash calisabilirsin.ama saatlik 7$ olur maximum.belki de olmaz bile... ya da baby sitter ol en kolayindan.haftalik 200 $ falan.
there is nothing stopping me...
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
@ tesekkurler Neo!
insallah hepimiz icin en iyisi olur.
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
kesinlikle degmez abd de cok zenginde olursun ama ailen olmadiktan sonra inan hepsi bos
geri donmemek icin en kolay yol evlenmek baska yol yok.
Şirket Seçim Yönergesi
vizeni amerika sinirlari icinde uzatinca tr ye gidersen amerikaya tekrar geri donmek icin konsolosluga tekrar gidip amerikaya giris izni alinmasi gerekiyor en azindan ben boyle biliyordum.dun romanyali bir kiz bana kendi ulkelerinde boyle birsey olmadigini soyledi.bu sadece hangi ulkeden olduguna bagli oldugunu soyledi.kendisi 3 kere statu degistirdi burda.ve romanyaya girip cikabiliyorum bizim ulkede boyle birsey yok diyorr...
amerikada kalmak icinde ewlenmekten baska care yok.en kolay yolu bu herhalde.is sadece kizi tavlamaya kaliyor.yada erkegi kandirmaya.bir kizla tanistim h2b vizesi var patronuyla anlasmis green card parasini bu kiz odeyecek ama patronu oduyormus gibi gorukecek green card sahibi olacak.kurallar kanunlar hakkinda bilgin olunca hersey daha kolay oluyor.bir avukat kadar bilgin olmasada birsey bilmen yetiyor...
Peki.
Okulda son senem. Bitince direk abd ye gitmeyi dusunuyorum. 2 yl egitim sertifika programlari falan ondan sonra is bulabilirsem kalacagim. BUlamazsam da bi 2 yil tutunmaya calisacagim. Tek sikinti is zaten. Isimi bulunca donmeyi dusunmuyorum bende.
hakkaten arkadaslar ,dusunun nasil bi daha gide biliriz usaya?
intern bulmak'da kolay degilmis![]()
Şirket Seçim Yönergesi
Bu sene bnm de bitiyo, ögrencilik bitince wat ve Abd hayali de bitiyo dolaylı olarak. Bir green kart da bize cıksa da bir daha abd ye nasıl gideriz kalırız düsünceleri icinde kaybolmasakEn kolay yol gercekten de evlenmek gibi görünüyor. Abd de iken meksikalı arkadaslar saolsun baya bir bilgim oldu bu konuda. Evlendikten 2-3 ay sonra belgeler ve gecici kimlik geliyormus, yanlıs hatırlamıyorsam da 3 sene sonra pasaportunu falan alabiliyormusuz. Bana cok kolay dediler, tabi Türkler icin kesin bir kıllık vardır. Wat ile evlenip geri dönmeyen arkadasımın bir arkadası da 3 seneden beri pasaport alabilmek icin cırpınıyor diye de duymustum. Ögrencilik bitince baya bir zor yani. Su anki düsüncem okul bitince TR de yüksek lisansa basvurup yazında wat ile gidip büyük ihtimalle evlenmek usulüyle geri gelmemek. Tabi su an sadece plandan ibaret, uygulamaya gelince peder falan kim bilir ne diycek
Para olsa dil okulu veya mastera direk yazılmak var ama o da cok zor, TR de kazanıp Abd de harcamak kadar zor bir sey olabilecegini düsünmüyorum. Hadi hayırlısı...
amerikali kizlar nasil tavlanir bir bilginiz varmi acabahazir amerikadayken bulmak istiyorum birilerini cidden...yalniz bende biraz cekingenlik mi desem utangaclikmi desem boyle bir sorun var.tanismasina tanisiyorumda gerisi gelmiyor
nicola
j1den h2b ye nasil geciliyor biraz bilgi verirmisin sen direkten donmussun bildigin birseyler vardir.ben sponsor bulamiyorum nasil olacak bu is acaba.yada ilk once is bulup sonrami sponsor bulunuyor.yada isverenmi sponsor oluyor.amerikadaki sponsor sirketlere mail attim biz hikib ye sponsor olmuyoruz diyorlar.anlamadim gitti nasil oluyor bu is...az once taksici bir turk le tanistim.adam paraya para demiyor...en kisa yoldan ewlen diyor.nasil bulcam ben hatunn Allahimm...
Peki.
valla benım şirket sponsor olarak j1 den h2b ye gecırıyordu şirket HCMS bende basvurdum ama gec kaldıgım icin kontenjan kalmadı bana.adamların 800 tane ogrencısı var usa da sadece 30 kişilik h2b kontenjanı var.daha sonra bende senın gibi j1 den h2b ye gecmek icin ınternet te buldugum heryere mail attım ama bir sonuc alamadım.yanlız içlerinden biri telefonla bana donmustu onlarda o sıralar calıştıgım şirketin bana sponsor olması durumunda işlemlere başlayabileceklerini söylemişlerdi ama oda bayagı çileli bi yol avukatlarla falan işlemlere devam edıyorsun masraflar falan hic ugrasmadım yani.
US Immigration Lawyer Services - Apply Online: H-1B, K-1 Fiancee Visa, US Citizenship, and More.
buradan aramıslardı ama burası status degiştirmek için yardımcı olan ve yonlendiren bi şirket wat sponsorları gibi degil yani, ama sen yinede sansını dene...
HCMS catering yani buradaki katering firmaları gibi otellere ve restorantlara eleman yollayan bi şirket
Home
adresi bu ama onlarında birsey yapacagını zannetmiyorum.baska da bi bilgim yok artık birazda sen arastır ama zor biraz bu gecis olayları...
@azuhazu burgerking'de guzel sisman hatunalar calisiyor sen onlara bak![]()
Şirket Seçim Yönergesi
wat'a katilan bi suru turk gordum hepsi amerikali kizlarla takilacagiz geliyorlar,sonda ya rus yada ukraynali bi hatun arkasinca gidiyorlar. eger evlenmek icin gidiyorsaniz rus yada ukraynalilara sakin bakmayin![]()
Şirket Seçim Yönergesi
amerikalilarda ancak zenciler kolay
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
bizim burda zenciler ingilizce konusmuyorne dediklerini bir turlu sokemiyorum.su anda yanimda iki tane amerikali var.soylemesi ayip biraz ciplak gelmisler
o yuzden kisa yazicam size.
tanimiyorum ama kendilerini sadece yan masada oturuyorlar ....
o ucuk olanlarin aralarina girmek biraz zor oluyor.dediklerini gibi kendi cevreleri var.gecen gun ya binada parti vardi.ewe girerken kizlar cagirdi.gittim.kucuk ewi disko haline getirmisler.iceri adimimi attim.bi zenci abi karsiladi beni.dostum bu public party degil dedi.geri vitese takmak zorunda kaldim.icinizde amerikaya gelmemis olanlar varsa,sozum size amerika filmlerdeki gibi degil.amerikaya gelmis olanlar az cok bilirler.yada belki aramizda o arkadas grubuna girebilme sansina sahip olmus kisiler vardir.kimbilir...
geri donmemek icin hala planlari olan varsa paylasalim lutfen ...
Peki.
ok tesk ederim yardimin icin.walla uc gundur off tum.ucgundur hic bilgisayarin basindan kalkmadim orayi ara burayi ara.heryere mail attim.ama elde var sifir .hayirlisi olsun.doneriz bizde tr ye. "vatan saolsun"
Peki.
yazin bizim orda gurcu bi watci vardi,adam gitti ne yapti green card verdiler
soylediklerine inansak, avukat bulup gurcistandaki durumu anlatmis gecen yilki savas'tan sonra gocman oldugunu kanitlamis. ama aslinda gocmen falan degildi,savasin icindede olmamisdi.tiflisde yasayan bi gurcuydu. ama green card almagi basardi![]()
Şirket Seçim Yönergesi
bizim bilmediginiz cok sey var arkadaslar....
bide forum'a bi kitap eklemistim, forum yoneticileri kaydirmis
orda hersey detayli sekilde anlatilmisdi
Fiorex efendi izin verse eger yeniden ekleye biliriz![]()
Şirket Seçim Yönergesi
Bizim de orda Lübnanlı bir adamla tanısmıstık. Nerelisin derken Lebanon Lebanon falan sizin ordanım falan dedi, biz de haaa Lübnan mı demistikArkadasla biraz arapca falan konustu vs. Bir tane de slovak abiyle tanısmıstım, önceden wat ile gelmis sonra da green kard kazanmıs. Vay ballı demeden edememistim. En son Las Vegasta yapısan taksicilere yok abi arabamız var trafikten kacmak icin yürüyoruz diye laf anlata anlata yürürken bir tanesi lan ben de Türküm demisti. Sasırdık ve tanıstık sonra. Taksici abi Las Vegasın kurdu olmus cıkmıs, bizle ilginip gezdirmisti saolsun. Ne yaptın ne ettin derken ögrenciyken gelip anlasmalı evlenmis, simdi LV da keyf sürüyor
H2B, green kart vs yalan gibi gözüküyor, 10-15k $ a anlasıp evlenicen en kolay yol
Son olarak Roma o kitabı bi okusak ii olur, merak ettim simdi. En olmadı rapid mapid bir siteye yükseyip linkini özel mesajdan atarsan veya direk ismini falan verirsen torrentten bulabiliriz belki...
ewet bizim bilmedigimiz ama avukatlarin bildigi cok sey var...ama adamlar dunyanin parasini istiyor yarim saatlik gorusme icin.bazi avukatlar ilk yarim saat ucretsiz diyor.zati o ilk ytarim saatte seni oyle bir gaza getiriyorkii...
Peki.
zencielri anlamam 2 yilimi aldi artik anliyorum.arkadslar green kart icin en iyi yol evlilik diger yollar cok uzun ve zor tavlayin bir tane yaa...
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
kiz tavlamak icin bir kitap vs. bisi varmi acaba. amerikalilari tavlama sanati...
Peki.
bi kitap var tam sana gore azuhazu![]()
Şirket Seçim Yönergesi
aslinda bana kitap lazim degil ya .american citizen bi hatunnnaranizda varsa boyle birisi duyurulurr
Peki.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks