Dün aldım bileti ve bana söylenen rakamları verdim.Herkese aynı şeyleri söylemiyorlar galiba.Yanlış bilgi verdiğim yok , kafadan atmıyorum.
O zaman adamlar şaka olsun diye yazmışlar internet sitelerine. Biz netten duyuralım 18 kg carry-on baggage buraya geldiklerinde nasıl olsa boşaltamazlar kilosu 30€'dan da iyi bi' kâr ederiz diye düşünmüşlerdir muhtemelen.
Bir önceki sayfayı incelersen orda Delta Airlines'ın sitesindeki bagaj kuralları linki var. Sen büyük ihtimalle acentanın sana söylediğini söylüyorsun. Onlar bu aralar fazla şekilde amerika işleriyle uğraştıkları için yoğunlar. Karıştırabilirler. Alitalia'da 5kg uygulaması var, Delta'da yok.
Vallahi kadın yanımda arayıp sordu ve bu rakamları verdi.Olmazsa bi daha sorarım.
Sheckin,18 kg cok fazla.. lufthansa'da first class'ta bile 16 kg..
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Sen al yanına 18 kg bagaj, laf ederlerse internet sitelerini referans gösterirsin -ki etmeyeceklerdir- çünkü senin acentan yanlış bilgi vermiş sana. Senin suçun değil.
http://www.thy.com/tr-TR/corporate/n....aspx?aid=1169
TÜRK HAVA YOLLARI
Duyuru
ABD-Kanada’ya/ ABD ve Kanada’dan Seyahat Edecek Sayın Yolcularımızın Dikkatine
02.11.2006
ABD Ulaşım Güvenliği Dairesi’nden ( TSA ) yapılan yeni duyuru ile uygulamada bazı değişiklikler yapıldığı belirtilmiştir. Artık yolcularımız belli koşullar çerçevesinde uçuş esnasında yanlarında sıvı ürünler, jel ürünler ve aerosolleri taşıyabileceklerdir. Daha önce sitemizde duyurduğumuz üzere ABD Ulaşım Güvenliği Dairesi’nden (TSA) yapılan duyuru gereği yolcuların herhangi bir boyutta sıvı veya jel ürünlerini arama noktalarından sonra bulundurması veya uçak içerisine alması kesinlikle yasaklanmıştı.
Uygulanacak Yeni Kurallar;
1. Tüm sıvılar, jeller ve aerosolleri 85 gram yada daha küçük gramaja sahip ambalajlarda olmalıdır. Daha büyük gramajlı ambalaja sahip olup yarı dolu olan yada bir kısmı sıkılmış diş macunları kabul edilmeyecektir. Ürünlerin her biri 85 gram ağırlığında ya da daha hafif olacaktır.
2. Tüm sıvılar, jeller ve aerosoller plastikten şeffaf ve üstünden fermuarlı poşetler içinde taşınacaktır. Poşetin boyutunun 20 cm x 19 cm geçmemesi gerekmektedir. Bu poşetler yolcu tarafından temin edilecek ve her yolcu sadece bir adet poşet taşıyabilecektir.
Eğer daha fazla miktarda sıvı, jel ve aerosol ürünlere(Diş macunu, şampuan vs.) ihtiyacınız var ise bunları check-in esnasında teslim ettiğiniz bagajlarınıza yerleştirmeniz gerekmektedir.
Sağlık ve bebek/çocuk ihtiyaçları amaçlı ile taşınan aşağıdaki maddeler için miktar olarak herhangi bir kısıtlama yoktur.
1. Eğer çocuk veya bebek ile seyahat ediliyorsa bebek mamaları ve anne sütü
2. Reçeteye tabi olan ve alınması zorunlu olup reçeteye tabi olmayan ilaçlar
3. Engelli ve hasta yolcular tarafından kullanılan su, meyve suyu veya sıvı besin veya jeller
4. Kemik iliği, kan, doku ve organ
5. Medikal veya kozmetik amaçlı olarak kullanılan jel, tuzlu solüsyon yada diğer sıvıları içeren mastektomi ürünleri, protez göğüs, sutyen gibi ürünler
6. Engelli ve hasta yolcular tarafından kullanılan medikal amaçlı jeller veya donmuş sıvılar
Yukarıda sayılan maddelerin taşınmasında herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen eğer bu maddeler 85 gram dan daha ağır kaplarda taşınıyor ise aşağıdaki şartlar yerine getirilmelidir.
1. Bu maddeleri plastikten şeffaf ve üstünden fermuarlı 20 cm x 19 cm poşetlerden ayırınız.
2. Bu maddeleri taşıdığınızı güvenlik kontrolünde bildiriniz.
![]()
Abicim nedir bu inanmama olayi anlamis degilim? Bu benim uydurdugum birsey degil. Size Delta Airlines sitesinden aldigim bagaj kurallarini koyuyorum, ustune bi de link veriyorum daha ne yapayim?
Yardim edecegim diye sinir stres yaptim ya! Isteyen istedigi kadar gotursun. Bundan sonra yazmayacagim bagaj kurallariyla ilgili hicbir sey.
Ya abi birkaç başlık altında hep aynı konu konuşuldu sürekli link atarak (yani kanıtlayarak) yardım etmeye çalıştım ama her seferinde aynı konu. Her kafadan bir ses yok o öyle değil 18 çok fazla, yok 5 olcak o, ya elinizde varsa bir bilgi gösterin bize. Aha ben gösteriyorum size adamların kendi sitelerinde böyle yazıyor diyorum. Sanki ben yalan söyleyip 18 kg götürtünce millete cebime para gircek. Yardım edelim diyoruz boğazımıza tıkıyorlar.
Sıcak havalar, sınav stresi, amerika stresi hepsi birleşince böyle oluyor bak işte![]()
Sheckhin dogru soyluyormus bosuna gunahina girdik
iste arkadaslar tum hava yollari ait bi site.
british airways 6 kg el bagaji......
delta 18
http://www.thaitechnics.com/carry-on_bag.html
Şirket Seçim Yönergesi
kabin'e 18 kg ne sokucaksınız ya=)
kiloya bakmayın adam size hacim fln vermiştir kesin.
sıkıyorum 50cmx30cmx20cm gibi birşey yazar ama 18kg serbest der, hadi bakalım![]()
@Laorx
Diğer tavsiyelerimden sonra onu söyledim. Bi' isyan niteliğindeydi yani anlayacağın. Önceki mesajları okursan anlarsın.![]()
Bu Zip Bag Olayı Nedir Tam Olarak Nerden Alıcaz?
şampuanımı Diş Fırcamı Normal Poşete Koyup Da Valizime Koysam Bi Sorun çıkar Mı?
sheckhin öncelikle verdiğin bilgi için saol..) ya şu sıvı şeyler konusunda benım kafam karıştı...illada götüreceğimiz dişmacunu olsun,şampuan olsun..hepsini öyle şeffaf poşete mi koyacağız??ya bide 85 gramdan fazlasını almıolar mı???ben 750 mllik en büyük boy şampuan götürmek istiyodumda...herhalde götüremicem böyle giderse...
Şampuan götürmeyin ya nolcak?Çok pahalı şeyler değil bunlar. İlk gün gidince oradan alırsınız. Ben diş macunu bile götürmüyorum. Fırçamı aldım sadece. Geri kalan şeyleri ordan alacağım. Derdim tasam da olmuyor böylelikle.
Ama ailenizden parasını gitmeden isteyin.
![]()
bisey sormak istiyorum,simdi ucakta uzerimizde ilac bulundura bilirmiyiz?
ne gibi sorunlarla karsilasiriz?
Şirket Seçim Yönergesi
750'lik şampuanı kabinde yanında getirirsen izin vermezler ama check/in de verirsen uçağa sorun olmaz, bilidğini temizlik çantaları olur ( makyaj çantası gibi ) benim bi tane var parfümdü zarttı zurttu oraya koyuyorum.
llorando, de cara a la pared...
hehe bnm öle 3-4 tane çantam var valla..kız milleti iştebu arada 4-5 marketlerde deli gibi küçük şampuan arıorum hepsi 750likti
bi tane buldumda aldım allahtan.birde arkadaşlar ben valizede koysam hepsini kilitli buzdolabı poşetine koydum..hatta fazladanda atıcam valize 4-5 tane nolur nolmaz..
birde deli gibi ilaç aldım yanıma..aklınıza gelebilcek her türlü rahatsızlıa karşı ilaç var vallasağlık karnemide koydum..ingilizce açıklama olmasada bi terslik çıkarsa acındırıyım kendimi çünkü ilaçlarım olmadan yapamam..
birde da nın sitesinden falan araştırdıım kadarıyla el bagajına ilaç veya sıvı alabilirsiniz ama ilaç için reçete sıvı içinde zipbag olayı var..hatta her yolcuya sadece 1 tane temin edilio bu poşetlerden ve içindeki ürünlerinde 80.gr gibi ir max.ağırlık sınırı var..tabi yanlıs olmasın bu ya alitalia da ya da DA nın sitesinde okudum..
"Blessed are the hearts that can bend,they shall never be broken.."
hatta bizim şirket acil kullanım gerektiren ilaçları yanınızda taşımak için hastaneden ingilizce reçete çıkarttırın diodu..ama bu kadarına gerek yok bence..açıklarsınız durumu.olmadı türkçede olsa alın reçeteyi..
"Blessed are the hearts that can bend,they shall never be broken.."
Sağlık karneni yanına al dediğinde anneme çok gülmüştüm. Sen götürüyormuşsun bk88Ayrıca var ya bence herhangi bi reçete götürsek de olur. Yeterki üstte bizim adımız yazsın. Zaten o reçeteleri eczacılar ve doktorlar dışında okuyabilen olduğunu sanmıyorum.
![]()
Edit: Takılıyorum tabi yapmayın öyle bişi.![]()
dostum çok teşekkürler...
Arkadaşlar acaba lens solusyonu götürsek sorun olurmu?
ben bavula atıcam büyük solusyonlardan bitane.
Delta'yla gidiyorum laptop'umu uçakta yanıma sırt çantamın içine alıcam,sorun olur mu?
cok tesekkur ederim cok yararlı oldu . yalnız sormak istedigim birsey var yanımıza aldıgımız el cantesında yiyecek olmasının bir sıkıntısı olur mu??
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks