hellguard ya ilk kobayligi sakurek yapmisti o 24 saat icinde iptal ettirmeyi denedi sira sen de bakalim sen de sorun cikacak mi gorururuz![]()
![]()
![]()
hellguard ya ilk kobayligi sakurek yapmisti o 24 saat icinde iptal ettirmeyi denedi sira sen de bakalim sen de sorun cikacak mi gorururuz![]()
![]()
![]()
iptalle ilgili bişey göremedim.. değişimden bahsetmiş hep..
"Happiness Only Real When Shared"
Electricity Paralyses..!
okuduklarımdan dolayı expediaya güvenemeyim orbitzden biletimi aldım.bizim tanıdıklar oradan daha önce bilet almış ve sorunlu karşılaşmamıştı.oradan belki bilet alan fazla olmadığı için orasıda expedia gibi sorunlumu kimse bilemiyor sanırım.
gerçi vize basıldı.biletimi vize basılmadan önce almıştım.heralde şu an hala sonuç çıkmamış olsa kafayı yiyo olurdumşükür vizem basıldıda kafam rahat
expedia veya orbitz farketmez ben de gecen sene expedia dan bilet aldim amerikadaki seyehatlerimiz icin hep expedia dan almistik biletleri kimse de sorun yasamadi. ama burdaki sorun iptal olayi. iptal ediliyor mu? veya parani alabiliyor musun? bir sorun cikiyor mu bundan emin degil kimse ayni durum orbitz icin de gecerli...
Normal seyehatlerde veya bilet değişikliğinde ücret farkıyla işlemlerin gerçekleştirilebileceğinde hem fikiriz.. İptal konusunda sadece fikirlerimiz, telefon konuşmalarımız ve maillerde okuduklarımızın analizi var.. Yaşanmış bişey yok en azından bu forumda..
Electricity Paralyses..!
evet hala bir sır. bence eğer böyle birşey varsa bile arkadaşlarımızdan biri tecrübe ederek öğrenmesin. Herkes için güzel olması dileğiyle.....
arkadaşlar biletimi biritshten alıcam ama londra aktarmam sadece 1 saat ama aynı terminalden hareket edicek ucak oraları bilen tecrübe edinmiş kişiler lütfen yardımcı olun sizce 1 saat yeterli bi süre mi diyelim ucagı kacırdım sonrasında ne olurr...
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!![]()
Benim de Terminal 5 e inip 5 ten kalkıyor ve arası 1 saat senin gibi. Bileti aldım da. İstanbul kalkısta rötar vs olucagını sanmıyorum o yüzden Londra'da ucagı kacırma olmaz da valiz kaybolma olur en fazla. O da gidis olucagı hem cok fazla esya olmuycak hem de bulununca ABD ye gönderirler her halde diyorumKarar senin...
ben expediadan bakyorum aktarmalarn arası en az 2saat 40 dk. ama tabii 15 haziran için öyle. ama sen öle söleyince benm de aklım karştı. söle yazyo
Istanbul (IST)
Depart 8:55 am to London (LHR)
Arrive 11:00 am
1,563 mi
(2,515 km)
Duration: 4hr 5mn
London (LHR)
Depart 1:40 pm
Terminal 5 to New York (JFK)
Arrive 4:10 pm
Terminal 7 3,458 mi
(5,565 km)
Duration: 7hr 30mn
Total duration: 11hr 35mn (14hr 15mn with connections)
aktarma arası 2 saat 40dk var demek dimi?
Arkadasim bence risk aliyorusn ama sen bilirsin. Ilk defa Amerika'ya transit ucuslarda ucagin ayni terminalden hareket edecegini duydum ama herhangi bir terminal degisikligi durumunda 1 saat kesinlikle yeterli olmayacaktir. Tabi sana kalmis bir durum. Mumkunse daha uzun aktarmalilardan sec ucusunu.
arkadşaım daha uzun aktarma olsa seccem zaten ama yokki en az 300 dolar fark var ikiside terminal 5 ten kalkcak bilgilerde yazıyor... risk neye göre alınıyor sonucta aynı yerse ve mesafe kısaysa 1 saat cok bile olabilir hem iki uçuşta aynı firmanın diger ucaktaki yolculardna illaki o ucaga binecek olanlar vardırr.... yani bu yeterli olmaz mı ... hem londradan gidenler yokmudur yaa bi fiikir versin....
yakuza senin gidiş tarihi nedir birde aradın mı british i ucaga yetişemem gibi bi durumum olursa ne olur yada yetişebilirmiyim... vs sordun mu bunları
Benim BA 17 Haziran Istanbuldan sabah 8.55 uçağı. Uçağa yetişememe durumu olursa BA'den dolayı olur, o zaman da bir sonraki ucaga bindiriyorlarmıs. Mail atmadım ama atıp ayrıntılı olarak bilgi alıcam...
bende artık ptesiyi bekliyip british i arıcam eger bi sonraki uçak için dediign gibi garanti veriyorlarsa bu bileti alıcam cünkü 300 tl az para degil...
riski su yuzden soyledim arkadaslar, olur da istanbulda meydana gelecek yarim saatlik rotar ucaginizi kacirmaniza neden olur ve bir sonraki ny ucagiini beklemek zorunda kalirsiniz. Cunku kapilar ucusa 30 ila 45 dakika kala kapatiliyor. Ama 300 dolar ciddi fark tabi.Insan goze alabilir bu riski.![]()
ben daha 30 -45 dakika oncesinde kapisi kapatilan ucak duymadim olabilir tabiki ama bence azdir sayisi. ornegin benim gecen seneki ucuslarimin tamaminda ucusu 10 dk hatta 5 dk filan kala insanlar gelmisti. ben de ny-ist ucagim 4:30 da olmasina ragmen havaalanina 4:15 de gitmistim ve bindim ucaga... ayrica birde sunu soylemek istiyorum butun firmalar icin gecerli mi bilmiyorum ama sanirim gecerlidir cunku her ucagin rotarli kalkma riski vardir. deltayla uctum gecen sene ve ucuslarimiz 5-10 dk rotarli olmasina ragmen 30 dk civarinda erken ulasmistik gidecegimis yerlere.... yani ben ozel durum olmadikca rotarli ulasilacagini sanmiyorum..
Kastettigim sey uluslararasi ucuslarda boarding isleminin cok daha once yapildigidir. British icin detaylari bulamadim ama delta icin asagidaki gibi:
Check-in Requirement Time Exceptions in Non-U.S. Cities
City Required Baggage Check-in Time Be at the Boarding Gate
Accra, Ghana 2 hours before departure even if you're not checking bags 45 minutes before departure
Amman, Jordan 75 minutes before departure even if you're not checking bags 45 minutes before departure
Bogota, Colombia 2 hours before departure 45 minutes before departure
Bucharest, Romania 90 minutes before departure 45 minutes before departure
Dakar, Senegal 75 minutes before departure even if you're not checking bags 45 minutes before departure
Istanbul, Turkey 3 hours and 15 minutes before departure 45 minutes before departure
Lagos, Nigeria 75 minutes before departure even if you're not checking bags 45 minutes before departure
Moscow, Russia 3 hours before departure 45 minutes before departure
Nassau, Bahamas 2 hours before departure 45 minutes before departure
Providenciales, Turks and Caicos 2 hours before departure 45 minutes before departure
St. George, Bermuda 90 minutes before departure even if you're not checking bags 45 minutes before departure
St. Lucia 2 hours before departure 45 minutes before departure
Ilk yazan sure check in ikincisi ise ucaga alma islemleridir. Rahat bir yolculuk icin gereken sureyi belirtmistim ben ama tabi british in kurallari farkli olabilir.
ya ama tough sonucta iki ucuşta bu firmaya ait olurda böyle bi durumda onların bu durumu telafi etmeleri gerekir...
British Airways'in Londra merkezini arayıp sormak mantıklıca olacaktır. O güne bilet kalmama riskini göze alma aramaktan zarar gelmez..
Electricity Paralyses..!
kardesim tabi ki telafi ederler. Yani kendilerinden kaynaklanan sebepler dolayisiyla ucagi kacirmissan seni bir sonraki NY ucagina verirler ki sorun olabilecek kisim burasi. Bir sonraki ucakta yeterli yerin olmamasi. Gectigimiz sene 26 saat bekleyen arkadaslar olmus. Ama 300 dolarlik fark icin bu risk goze alinir diye dusunuyorum.
arkadaşlar uçuştan 5 dk önce, uçağa alınamazsınız. Varsa böyle durumlar nadirendir. Uçak biletinizde boarding time yazar, bu orada max. olabileceğiniz en geç saattir.
Prosedür dışı şeylerden olabildiğince uzak durunuz, kaçta binmeniz, kaçta olmanız gerekiyorsa, o saatte olmakta fayda var. firmalar boşuna o saati oraya yazmıyor.
Ek olarak dış hatlarda uçuyorsanız, bu daha da önemli.
Geçen sene Alitalia uçuşunda son 10 dk da girdik. Adımızı anons ettiler de öyle haberimiz oldu. Zaman su gibi akıp geçmiş. Çağırmasalar biz daha otururduk bekleme salonunda![]()
artık en mantıklısı sanırım british i aramak olcak ama istanbul ucagını beklemek durumundalar gibime geliyor o rötar yaaprsa amerika ucagıda az da olsa rötarlı kalkar cünkü aktarmada bi sürü insan olacaktır sanırım
6 sayfa oldu be arkadaş. Forumda herkesin bilet aldığı British konusuna yaklaştın mesaj sayısı olarak. Sinerji oluşturduk burda hep beraber. Al artık şu bileti de Kelepir British konusuna "ben de aldım" diye yaz.![]()
ahahah alamıyorum ki suanda birtish bugün tatilmiş arayıp en azından bi bilgi alayımda gönül rahatlıgıyla el atayım bilete sonra yazarım bi daha.... peki bi daha işgal etmem burayı...
Beyler bende expedia dan aldım bileti aktarma arası söylendiği gibi 2 saat 40 dk. 15 haziran sabah 08.55 uçağında olucam![]()
2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.
Çalışacağım İş:
Gaylord National Resort & Convention Center
Washington D.C.
Housekeeper, Houseman.
www.gaylordnational.com /
www.nationalharbor.com
Saat Ücreti:
8$ + overtime 12$
Konaklama:
Red Roof Inn - Motel
www.redroofinn.com
12.5 $ günlük.
2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.
Çalışacağım İş:
Gaylord National Resort & Convention Center
Washington D.C.
Housekeeper, Houseman.
www.gaylordnational.com /
www.nationalharbor.com
Saat Ücreti:
8$ + overtime 12$
Konaklama:
Red Roof Inn - Motel
www.redroofinn.com
12.5 $ günlük.
bende 6 haziran 1.55 ucagina biletimi aldim ama sonradan pisman oldum cunku final sinavlari hafta sonuna sarkabilirmis. eger sarkarsa banada tamizinden 250 euro sarkacak. ayrica new yorktan sonra houston aktarmayida expediadan almistim. insallh haftasonuna sinavim rastlamaz![]()
Ben de 17 Haziran 8.55 LHR ucagındayım. Gelirseniz aynı gün öglen 12.00 LA ucagında olucamRötar durumu cok sık görülen bir olay deil, umarım ben de görmem de bir ucaktan iner digerine gecerim direk
Benim kazanc 300 TL de deil, direk 500-600$ ucagı kacırıp 26 saat beklesem yine kar
BA yı arayıp bilgi alan olrsa haber bekliyorum...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks