valla programı izleyince sook oldum... ne deyim öle bir program yapmışlar ki sanki Work and Travel çok kötü, hiç kimse gitmesin katılmasın der gibi... programın bu noktaya getirilmesinde belki arkdasların rölü deyilde kanalın bu kesme mesme işi ile bu konuyu bu sekilde işlemiş olmasına mümkün...
şimdi 1-2 alt yapısız işi beceremeyen şirket yüzünden bunlar başımız geliyor ztn...bence o şirket açıklanmlıydı ki dgr şirketlerde bunun yanında zarar görmesin bence...
arkadaşlara gelince, artık ABD ye gitmenin heycanı mı , yoksa araştırmayı sevmemelrinden mi, yoksa şirket tanıdıktıda tanıdık bize kazık atmaz mı dediler....
bu programın ne oldugunu bu forumda baya bi tartıştık... iyi yönleri kötü yonleri... önce programı iyi anlayıup kavramak lzm , eger kavrayamıyorsan bastır brz daha fazla para dil okuluna git... eger gerçek amacın baya bi dil öğrenmekse...
bir kez work and travel bir eğitim programı deyil tam anlamıyla.. ama programda bu böle aksettirlimiş... bu program bir çalışma ve kültür değişim programı.. diğer yönden dilini geliştirebilmek sana kalmış...
bana sorarsanız bu programda konuşan arkdaşlar dil geliştirme yönünden ABD de baya bir yol katetmişlerdir... neden?

... o kdr sorunla karşılaşmışlar ki , bunları çözmek ve anlatmak inglizce kabiliyet ister, insanlarla olan iletişiminiz hızlanır, bir çok kişie dert yanarsınız inglizce bir şekilde... bir de konuşanlar biri vardı kasiyerlik yapmak için giden arkdaş baya bişi konuşmuş böle dedim söle dedim iş veren buna böle açıkladım diye... bence baya gelişmiştir inglizcesinii
neyse dalga geçiyo diceksiniz ama.. işte burdan da bir ders çıkartmak lzm.. bu programa katılmadan önce şirketin ne olursa olsun isterse 1 numaralı şirket olsun,- sonuçta şirket gitmiyo oraya sen gidiyorsun.. iyice araştırmanız lzm.. internet var, turkiswat var, maps.google.com var, craigslist var, couchsurfıng var, hadı hiç olmadı bu programa gidenler var yahuu...
işte bundan sonra Turkishwat ın kıymetini bilin..
belki o kişiler bu sekilde şeylerle karşılkaşcaklarını bilseler , şirket bun açıklamasın yapsa idi bu kdr şaşırıp dönmezlerdi... belki burda da bir takım şirketlerin çirkefçe para kazanma hırsı olabilir diyorum.. ama tekrar sölüyorum... araştırmak lzm...
ben bu programda en azından Work and travel ı karalanması deyilde her öğrencinin böle olmadğını bu yüzden de bu programa katılcak kişilerin iyi araştırmalrını, her şirketi, ve Abd de gitceği yerleri ve kulturleri iyi araştırması gerektiğine vurgu yapmasını isterdim..
Bookmarks