Work and Travel
Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 106 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 90 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Alaska Gercegı Tum Cıplaklıgıyla

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

8 saatin üstü overtime değil mi hafta 40 saat üstüne tabi ; demek ki 16 saati geçmemekle o arkadaşımızın fazladan günde 7 saat çalıştığını düşüneblirz ve bunu sizin 75 gündeki hesabınıza uyarlarsak 3 saatin yaklaşık iki katından 5000$ ı buluyoruz. Bir bildiğiniz varsa eğer burda açıkça belirtin ki problemi anlayalım yoksa bir sakınca görmüyorum ben arkadaşımızın bahsettiğinde..
    ilk sene giden neden çok çalışmasın ayrıca??

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

WAT ı düşünen arkadaşlara benden de bir kaç tavsiye öneri uyarı nasıl anlarsanız.. hem alaska için hem amerika için geçerlidir:

1) Kredi çekip de sakın ama sakın gitmeyin!!! Ailenizin o krediyi rahat rahat bir şekilde ödeyecek durumu yoksa... Çünkü size en az 3000 dolar lazım buna kredi faizi koyarsanız 4000 doları da bulabilir aşabilir de... Sizin orda şansınız iyi gitse bile elinizde kalacak para 4000 dolardır zaten. Yani 4000 dolar harcayip sadece AMELELİK yapmış olursunuz...
    2) WAT dan zevk almak istiyorsanız PARAYI GERİ GETİRİRİM gibi bir söz vermeyin kimseye böyle bir kaygı ile gitmeyiniz.... Alaska cok güzel bir yerdir inanın sırf o doğasını görmek için bile gidilir (ben kodiak'ta çalıştım, alaska nın en büyük ve gelişmiş adası, turistik bir yer 2 evin 1inde özel ucak vardı göletlerden havalanabilen teyyare dedigimiz şeyler). Kodiak a geldiğim de burası dünyadaki Cennetttir dedim açıkcası gerçek olmayacak gibi bir yeşillik ve tertemiz okyanus suyu. Bırakın iş olmasın orda 3 ay yayla tatili gibi bir şey yapmış olursunuz
    3) Orada ilk okul mezunu bile olmayan insanlardan Emir almayı kaldırabilecek kişilerseniz gidin... ITU de ODTU de Hacettepe de filan bilg. mühendisliği okuyan yada yüksek ve kaliteli bölümlerde okuyan arkadaşları bilirim... İçlerine cok oturuyordu 2 kelimeyi bir araya getiremeyen adamlar(!)dan emir almak. ki benim bile içime oturdu... İnsan kendine 'ben bu muameleyi hakkettim mi' diyor, ve bi an geliyor '4000 dolar harca gel, burda amelelik yap 30 dk fazla calısmak için ... yalakalıgı yap, salakmısız lan' diyorsunuz....
    4) Gelelim en BÜYÜK YALAN... 'abi 8 bin yaptım, abi 7 bin yaptım, abi 10 bin yaptım'... Hee yapmışsındır 4 sene filan önce!!!! Benim calıstıgım fabrikada bir arkadaş vardı efsane olmus cocuk üniversiteyi de bitirmiş ona rağmen elçiliği ikna edip wat vizesi almıs 4 yada 5. seneydi cocugun... ve bu cocuk ROBOT gibi 3 fabrika yapıyordu.. Nasıl mı? 36 saat calısıp 12 saat uyuyarak. Ve bu cocuk bu şartlarda bile 8-10 bin doları zor buluyordu. Şimdi bana tek fabrikada 8 bin yaptım 3 ay 16 saat calıstım gibi hikaye atanlara inandıgınızı söylemeyin lütfen... Bir fabrika EN FAZLA 1 AY SEZON yaşar. Bu 1 ay da yogun olarak 2 bilemeden 3 haftası günde 16 saat bastırır. Yani tek fabrika ile tek bir yerde kalıp da 8 bin yaptım diyen PAYCHECK LERIN RESMINI KOYSUN BURAYA....
    5) Peki Alaska böyle berbat böyle riskli ise Amerika içi daha mı güvenilir? Bence hayır. Amerika içinde TEK İŞTE kazandıgınız para SİZİN KİRANIZA VE ancak ancak YARI AÇ DOYURMAYA yeter... Mecbur 2 iş yapmak zorundasınız biraz para biriktirip eğlenmek istiyorsanız... Eee 2 iş yapacak kadar calısacaksanız Alaska daha mantıklı Hiç yoktan overtime ile parayı katlarsınız... Alaska da çok ama çok nadir 4 bin doların altına düşen olur ama 6 bini de kimse kolay kolay geçemez (tek fabrika da tek yerde kalaraktan). KUzeyden başlayip sezonu takip ederseniz belki 7 bin doları geçersinzi birazcık (bu aldıgınız paychecklerin toplamı yiyip içme yol parasını düşünce elde o kadar kalmaz yani).
    6) Pişman olur musunuz? O tamamen size kalmıs... Ben ilk başta amerika içine boston a gittim işte kovuldum ocean city e gittim iş bulamadım adam gibi. kalktım ucaga bindim alaska ya. ve keşke ilk başta gitseydim dedim.

Şartları gerçekten berbat. kalınacak yerler fabrikanın calısma kosularrı iğrenç. Kıc kadar odada kalıyorsunuz bilmem kaç kişiyle. Rahat değil kimse size zaten 5 bin doları hayrına vermez. Bunları dert etmeyen adamlarsanız gidin.

Ben tekrar gitmeyi düşünüyorum tüm bu olumsuzluklara rağmen.... Ama gidersem de 2-2.5 ay köle misali calısacagımı bildiğim halde gideceğiim...

WAT'I anlamlı kılan GEZMEKTİR GÖRMEKTİR arkadaşlar... Siz ailenize para sözünü vermeyin....

Gidin alaskaya 2 ay tabiri caizse it gibi calısın 4-5bin dolar kazanın şansınız varsa 7 bin dolar olur fazlası HAYAL'dir..

Sonra bir ucak bileti alın California eyaletine... Bir araba kiralayın 1 haftalık en fazla 500 dolar tutar... Keyfini cıkartın gezin.... Elektronik ürünleri ise ONLINE olarak ALASKA dan alın ki vergi vermezsiniz... Özellikle belirli ürünler isteyenler online alsın öyle dükkana girip de istediginiz elektronik ürünü bulamazsınız... Bestbuy amazon abesofmaine bu siteler iyidir amazon biraz sorunlu da olsa fena değil. Alaska ya kargo genelde de ücretsiz olur çünkü genelde millet 500 dolar üstü alışveriş yapıyor. kargo ücretsiz alaska oldugu için vergi yok daha ne

Ben bu yaz tekrar giderim gibi henüz karar vermedim eğer gidersem de aynı dedigim gibi:

2 ay amele gibi callıs sonra gez Gezmezseniz geldiğinizde size sorduklarında 'naptın' şeklinde verebilecek cevabınız olmaz eğer 'amelelik yaptım' cümlesini cevap olarak verebilirseniz o başka...

Saygılar...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

gehenna bence gerçekten yanlış yapıyosun.. niye biliyor musun. şimdi sen gerçekten 8000 dolar kazanmış olabilirsin veya sölediğin herşey doğru da olabilir ama break arkadaşımızın sölediği gibi senin çalıştığın yerde çalışan diğerleri 3000 dolar civarında kazanmışlar. şimdi sen 8000 dolar kazandım diyince bunu okuyan alaskaya gitmek isteyen hekes o fabrikayı isteyecek hatta amerika içi düşünenler bile 8000 dolar lafını duyunca oraya yönelebilir.sen o parayı kendi özelliklerinle kazanmış olabilirsin mesela 3. senem dedin ne bilim diğerlerine göre daha iyi daha hızlı çalışıyosundur filan . seneye de gidenlerin %99 u 8000 dolar filan yapamayacak hatta yaklaşamayacak da ama sen sanki çok yapılıyomuş gibi izlenim bırakıyosun

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

sana iyi niyetli bir şey söledim.. ha bu arada iyiki düzeltmişsin 7000 dolar çok farketti dıger calısanların 3000 dolar kazandığı yerde sen 7000 dolar kazanmışsın senden başka bu parayı kazananın oldugunu da sanmıyorum(ki senin kazandığında meçhul) ben yine söylüyorum bunu okuyan alaskaya gidecekler iki kere düşünsünler öle kim olduğu belli olmayan biri 7000 dolar kazandı diye kendileri de hemen kazanacaklarını sanmasınlar. ha bundan o fabrikayı seçseler ve senin sölediğin gibi değil de çok az para kazanırlarsa suç kendilerinin burda bir çok insan uyarıyor. malum internet ortamı kimin ne olduğunu bilemiyorsunuz sonuçta dikkatli olmak lazım ve burda güzel bir ortam oluşmuş ve herkes birbirine yardım etmek için çabalıyor. eğer birilerinin sıkıntı yaşama ihtimali varsa herkes uyarıyor bence sen öle yazılar yazdın ki benim yakın arkadaşlarım alaskaya gitmemiş olsa ben de geçen sene work and travel a katılmamış olsaydım turkishwatta bu kadar süre geçirmemiş olsaydım sölediklerini yerdim

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

ben esnaf dıılım kımseyede mal satmıyorum ve kendımı yırtıcak dıılım bıldıklerımı anlatıyım ddıye ıstemıyosanız senın gıbı bır ıkı kısı yuzunden hıckımse bılmıycek burayı gonlun rahat olsun ıyı yerlerde ıyı para kazanmak var ken kotu fabrıklaarda surunsunler

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Gehenna

Biraz araştırma yaptık kim olduğun gayet iyi ortaya çıktı. Yaşadıkların hakkında hiçbirşey demiyorum. Hepsi doğru olabilir. 8 bin kazanmıssın ve mukemmel bir yaz geçirmişsin. Bunlarında net bir kanıtı olmaması şüpheleri arttırır ama bunu da dikkate al

Gelelim bizi ve forumdaki diğer üyeleri enayi yerine koymana... Hala şirketle olan bağlarını inkar ediyorsun. Bu kadar uyanık olmamanı rica ediyorum. Diğer forumlarda yazdıklarını inceledim. Burada yazamadıklarını orda yazabilmişsin. Hatta telefon numarana kadar vermişsin. Birçok şirketi kötüler mesaj atmışsın. Senin yerinde olsam o mesajlarımı silerdim. Çünkü şu anda onlara karşı hukuki bir sorumluluğun bulunuyor. Buradaki mesajlarının hepsini silip biraz sonra siteden uzaklaştıracağım seni. Sakın yanlış anlama bunlar senin iyiliğin ve sitenin selameti için...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

yürü be fiorex son noktayı koydu olaya...
    UMUDU OLMAYAN ARKADAŞLARA...
    "Terk edenler asla kazanamaz...Kazanan asla terk etmez.Bazı insanlar çalışırken keyifle ıslık çalar.Hayatları muhteşemdir...Bazıları durmadan ağlar inler.Ben çocuklara hep aynı şeyi söylerim:'Şikayet etmeyin,itham etmeyin,bahane bulmayın...Hayatın sloganı ASLA BIRAKMAYACAKSIN'dır.Çoğu terk edişimizde,zafere birkaç adım kaldığının farkında bile olmayız.Başarı yarışmanın kendisinden birkaç saniye daha dayanabilirsek,bizimdir...
    Yarvay McDonald Valentine

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı stormhik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yürü be fiorex son noktayı koydu olaya...
    +1 fiorex şükür böyle açıkca ortaya koydugun için yoksa cogu kişinin başı yanacaktı malasef...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

fiorex vs gehenna
    1 0
    UMUDU OLMAYAN ARKADAŞLARA...
    "Terk edenler asla kazanamaz...Kazanan asla terk etmez.Bazı insanlar çalışırken keyifle ıslık çalar.Hayatları muhteşemdir...Bazıları durmadan ağlar inler.Ben çocuklara hep aynı şeyi söylerim:'Şikayet etmeyin,itham etmeyin,bahane bulmayın...Hayatın sloganı ASLA BIRAKMAYACAKSIN'dır.Çoğu terk edişimizde,zafere birkaç adım kaldığının farkında bile olmayız.Başarı yarışmanın kendisinden birkaç saniye daha dayanabilirsek,bizimdir...
    Yarvay McDonald Valentine

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

ya bu sene alaskaya gitmeyi düşünüyorum...bu yıl gidecek birisi varsa yardımcı olabilir mi msn adresi vermek forum kurallari geregince yasaktir .
    Konu break tarafından (15-04-2009 Saat 07:39 PM ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı dark_blue771 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bu sene alaskaya gitmeyi düşünüyorum...bu yıl gidecek birisi varsa yardımcı olabilir mi msn adresi vermek forum kurallari geregince yasaktir .
    Buraya tiklayarak bakabilirsin . Birkac tane konu var .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

2010 yazında alaskaya gitmeyi düşünüyorum ilk kez böyle bir deneyim yaşamak istiyorum önerirmisiniz cvpları bekliyorum teşekkürler

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı chiki35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2010 yazında alaskaya gitmeyi düşünüyorum ilk kez böyle bir deneyim yaşamak istiyorum önerirmisiniz cvpları bekliyorum teşekkürler
    Okulun 1 Haziranda bitiyorsa ilk once kuzey sonra guneye gidebilirsin. Yoksa gereksiz bir olay bence Alaska!

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

okulum 20sinde bitiyor akşamına gitsem yada bütleri saymassam 6sında bitiyor amacıma ulaşmam için yeterlimi gidibilceim bu tarih tşkrler

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı chiki35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    okulum 20sinde bitiyor akşamına gitsem
    bence sabahı bekle sabah ola hayrola

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

balıklar kaçar gün kaybetmemek lazım

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Haziranın başına ayarlamayı düşÃ¼nüyordum bende okulu. Sanırım çok uygun bu zaman iiçin Alaska. Kodiak hakkında pek iyi şeyler duymadım. bir odada 15 kişi kalınıyor, her taraf dağ taş deniyor. Sosyalleşme vs hakkaten sıfır mı ?

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Uninvited Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haziranın başına ayarlamayı düşünüyordum bende okulu. Sanırım çok uygun bu zaman iiçin Alaska. Kodiak hakkında pek iyi şeyler duymadım. bir odada 15 kişi kalınıyor, her taraf dağ taş deniyor. Sosyalleşme vs hakkaten sıfır mı ?
    Okulumuz 11 Haziranda bitiyor benzer programlardaysak. Bence Alaska' nın her bölgesinde sosyalleşme çok kötü belki Anchorage olabilir orasıda başken olduğu içindir. 11 Hazriranda bitiyorsa okulun geç kalıcaksın demektir. 12 yolculuk, 13 oraya ulaşacaksın 14 SSN başvurusu, 15 oryantasyon derken 16 gibi işbaşı yaparsın kuzeyde sezon haziran başı gibi başlar.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Okulumuz 11 Haziranda bitiyor benzer programlardaysak. Bence Alaska' nın her bölgesinde sosyalleşme çok kötü belki Anchorage olabilir orasıda başken olduğu içindir. 11 Hazriranda bitiyorsa okulun geç kalıcaksın demektir. 12 yolculuk, 13 oraya ulaşacaksın 14 SSN başvurusu, 15 oryantasyon derken 16 gibi işbaşı yaparsın kuzeyde sezon haziran başı gibi başlar.
    Yok hocam şöyle. Benim bu dönem 3 dersim var. İkisi ödev vs. Bende hoca ile konuşup erken gitmek için hocadan yardımcı olmasını isteyeyim diyordum. Zaten öbür türlü imkansız haziran başı olması.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

alaska düşünen arkadaş için. kendi tecrübelerimi yazıyorum.
    Alaska'da Work and Travel

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Ya trident seafoos sand point kimse buradan bahsetmiyor...........

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Bu arada ssn numarası almak İÇİnnn havalalnında İkİ taxİ cİ varmıŞ tÜrkler aradık konuŞtukkk..geÇen sene gİden arkadaŞlar numaralarını verdİler....sİzlerdede olsunnnn.....sİzİ ssn numarınızı almaya gÖtÜrÜp sonra konaklamaya kadar bırakıyor.......

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bosu bosuna taxıye bınmeyın otobusler 1.75 cent onlara bının gıtmeden once arastırın adresını sonra hangı hat dgıdıyo ona bakın derım taksı en az 32 dolar alıyo benden solemesı gecen wsene taxi tutmus bırısı olarak soyluyorum

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

selam arkadaslar global sea foods ta iki arkadas calisacagiz kodiakta gezilebilcek yerler var mi yoksa tamamen doga mi yani gezmemden kastim araba kiralanirmi yada herhangi bi aktivite cafe gbi

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    14

2012 alaska hakkında bilgi werecek ark lar warsa görüşlerini yazabilir mi?

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alaska 2012 den bahsedecek arkadaşlar varsa çok sevinirim

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı ccandan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alaska 2012 den bahsedecek arkadaşlar varsa çok sevinirim
    toplam 4 bin kazandı yurt arkadaşım buraya getirdiği para değil kazandığı masraflarıda çıkınca boşuna alaskada eziyet çekti herkes gibi tesellisi hacı ya balık sezonu iyi değildi ondan boyle oldu
    ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Dünyanın diğer ucuna, kötü geçme ihtimali olan biyere gidilmez.Paranıza,sağlığınıza yazık. İnsanın kendine verdiği değer azalıyor. Türkiyede yapmayacağımız işleri sırf ABD diye katlanıyoruz. Değmiyor arkadaşlar. Gidin cankurtaranlık yapın. Tabii ultra şanslı alaska watcılarıda vardır.

BannedUser
    Guest

Asep yazdın yazdın sonunda dedin ki cankurtaran olun cankurtaran olun degınce sanki okyanus kenarında Baywatch tarzı birsey sanıyor herkes 40 derece sıcagın altında aksama kadar cocuk havuzunun basında dizine kadar gelen suda arap oluyor millet bari guzel bi is ornegi verseydin keske....

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı makroklima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bari guzel bi is ornegi verseydin keske....
    Sonunda eglence parkina gidin demelidi bence.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks