Londra aktarmalı gidecegım bır mıktar sterlin almamda yarar var mı yoksa dolar kullanabılımıyım orada gerekırse, aynı sekılde istanbulda free shop takı alısverısler turklırası uzerıden mı oluyor yoksa dolarda olur mu?
Londra aktarmalı gidecegım bır mıktar sterlin almamda yarar var mı yoksa dolar kullanabılımıyım orada gerekırse, aynı sekılde istanbulda free shop takı alısverısler turklırası uzerıden mı oluyor yoksa dolarda olur mu?
ben ingiltereye uğramadım ama bi çok şehrinkine uğradım hepsinde euro üzerinden istanbulda aynı
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
Arkadaşlar ben paramın yarısından fazlasını çok yer kaplamasın diye 100 lük banknot lar halinde aldım daha önce sitede 100 lük banknotları almadıklarını okudum bu doğrumudur yani illa o paraları burada mı bozdurmam lazım?
arkadaslar bisi soracm diyelim ki 600 dolar goturcez peki bu parayi yanimizdami tasicaz ??
ayrica kredi kariyla nasil arisveris yapariz bilgisi olan varmi, mesela kredi TL orda dolar olarak kullanilirsa kesinti olurmu ??
ben burda bir mağazada parttime kasiyerlik yapıyorum. buraya gelen yabancılar tuhaf tuhaf banka kartları kullanıyorlar. hepsi herhangi bir bankanın pos makinesiyle çekilebiliyor. Banka komisyon da almıyor. Ama kendi para birimiyle ödemek isterse, mesela dolar... (yani kredi kartından dolar olarak düşülmesini istiyorsa tutarın) banka bir komisyon alıyor. 2-3 dolar gibi.. Yoksa ulusal para birimimiz olan türklirası düşülürse para kesilmiyor. ben çekmeyen banka da görmedim. bütün yabancı kredi kartlarından para çekilebildi.
orda da %99 ihtimalle, kredi kartından dolar bazında alışveriş yaparsın. yani alışverişlerin ekstrende dolar olarak görünür. komisyon ödemezsin. ha, bi kimlik görmek isteyebilirler sadece. eğer sana, do you want pay with your local currency exchange? gibi bir soru sorarsa no de geç çünkü türklirası çekilirse komisyon alırlar.
Konu ufukgul88 tarafından (29-05-2011 Saat 09:50 PM ) değiştirilmiştir.
700 dolar ideal bence ama her türlü durum için , 1000-1500$'ı zorlayın derim![]()
kredi kartında dolar uzerınden alısverıs yapınca kur farkından dolayı hesapladıgınızdan bıraz fazla tutar şu sekılde 200dolarlık bısı aldınız aklınızdakı kur 1600 ama 1625 olarak gelebılır yanı 320 tl yerıne 325 ödeyebılırsınız internetten paypal uzerınden yaptıgım alısverıslerde o sekılde oldu hep
yok hocam artı para ekleme merkez bankasının için o günün kuru neyse onun üzerinden hesaplanır ve hesabından düşer
ikinci konu amerikalılar nakiti çok az kullanıyor hep karttan 100 dolar çıkarınca biraz garip karşılanıyor yani adam sahtemi diye bakıyor bence gayet doğal türkiyedede bi küçük markete girip adam 200 tl versen adam inceler kuyumcularda bozdurabilirsiniz benim tavsiyem bi 100 lük bozdurun onla gidin diğerleri dursun onlarıda banka hesabı açtıracaksınız zaten oraya yatırırsınız ve kartı kullanırsınız
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
Ufukgul88 tesekkurler![]()
400 dolar ilk ay ev kirası 400 dolar kaparo 800 dolar etti 250 dolar chicago herrisbug mesafe p-ucreti e artık 400 dolarda yanıma alsam 0450 dolar yapiyor yani anlayacagnız yandım (:
arkadaşlar.benim konaklama felan ücretsiz depozito vs yok.yanımda 400 dolar götürüyorum.yeter mi sizce
yinede bi 500-600 aL sen, ewdeki hesap carsıya uymaz faLan, sıkıntı cekme sora..
3 hafta önce giden arkadaşla konuştum.maaşlar 2 haftada bir miş.yanıma 400 dolar aldım yarısını anca harcadım diyo.yetiyomuş iii![]()
1500 dolarla gitmiştim ama ilk 2 hafta çoğunu yedim. Pek fazla da kazanamadım zaten , lanet olası six flags =)
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
Ulaşım + 10 günlük yiyecek masrafı götürseniz yeter.Bu da tahmini 400-500 dolara tekabül eder.Aksiyon severler bu miktarı daha da aşağıya çekebilirler![]()
kafamda bir hesaplama yaptım ve evdeki hesap umarım oraya uyar 500 dolar yeterde artar benim için herhalde.belkide öyle olmasını istiyorum bilmiyorum![]()
secret nerde burda
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks