Sonuç olarak 163 lira 80 kuruş ödedim. 5 tane bakanlıktan gelen bizi ırgalamaz yazısı var elimde. En son harçlar dairesi bilmemnesinden gelen bir yazı kaldı elimde. Onunla şansımı deniycem haftaya. Bizden sonraki nesillere ışık tutucam.
Sonuçta bizim öğrencilerin pısırıklığından oluyor hep. Ne dayanışma var, ne bir asilik
yaw bunları okuyunca çok şaşırıyorum :s :s
Bizim okulda dilekçe vermene bile gerek yok öğrenci işlerindeki abiye abi bana harçsız pasaport belgesi lazım dedim numaramı istedi yazıcıdan çıktı aldı git bunu sekretere imzalat dedi. oldu bitti...
I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".
Atılım da veriyo belge.pasaport harcı muhafiyeti formu alıp doldurup öğrenci işlerine gönderdm. 3 gün içinde hazr oldu.
faruk çok uğraşmışsın ya işallah çabaların sonuç verir.
Hadi bismillah, harçsız pasaport evrakını kullanarak aldım pasaportumu ama 18 kasım 2009 a kadar geçerli benim pasaport. Şimdi tekrar almak istesem sorun çıkartırlar mı acep? Çünkü yurtdışına çıkışım gerçekleşmedi.
Maltepe Universitesi sorunsuz olarak veriyor..bildiim kadariyla ogrenci islerinin verdigi belgeyi bagli bulundugun fakultenin dekani imzalamali belki isin bu onay kismi biraz zaman alabilir.Okulumdan 2 sefer belge aldim,belge isini halletmem 1 gun surdu
harran üni. bu belgeyi vermiyor.bu belgeyi vermeme konusunda türkiye'de 3-4 üniden biri
arkadaslar bugun ortadogu teknik universitesi insaat muhendisligi fakultesine pasaport muafiyet belgesi icin basvurdum.yetkili kisi bana onlara icisleri bakanligindan yazi geldigini work and travel la katilan ogrencilerin orda kotu duruma dustugunu ve bu nedenle bu belgenin verilemeyecegini soyledi.nereye gitcegin belli diil assiz evsiz kalirsiniz falan dedi ve amerikadaki yetkiliden belge lazim dedi bende 27 subatta fuar var oradaki is sozlemesini gosterip onaylamasini bi deniycem.ama gercekten cok sinirlendim ve adama bildigim butun kufurleri saydim ve bu sonucta benim yasal hakkim degil mi sonuna kadar ariyacagim bu hakkimi alana kadar...
boyle bir yasal hakkin yok. universitelerden aldigin bu belgenin sana verilis amaci ogrenimin icin yurtdisina yapacagin (hangi maksatlaysa artik) ziyaretin gerekli olmasidir. bazi universiteler work and travel in egitim icin hicbir artisi olmadigi mantigindadir ve bu nedenden dolayi harcssiz passaport alimi icin belgeyi vermemektedir. bu belgeyi verip vermeme yekisi okul yonetimlerindedir...
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
gerekli yasal aciklama boyle uniden uniye degisiyor olmasinin nedeni bu olsa gerek
AÇIKLAMALAR
5682 sayılı Pasaport Kanununun 16. maddesi hükmü gereği “… Seyahatleri Türkiye için kültürel, ticari veya sosyal bir menfaat temin edecek mahiyette bulunduğu sabit olanlarla, Milli Eğitim Bakanlığının müsaadesiyle ilmi tetkiklerde bulunmak veya yabancı memleketlerde yapılacak spor teması ve müsabakalarına iştirak etmek üzere kafile halinde gezi yapacak öğretmen, öğrenci ve sporculara verilecek pasaportlar hiçbir harca tabi değildir…” Harçsız pasaport düzenlenirken yurt dışında geçirilecek süre dikkate alınır.
Harç muafiyetinden muaf olmak için öğrenci statüsünde olmak zorunludur. Mezunlar bu muafiyetten yararlanamazlar. Bu nedenle öğrencilerimizin mezuniyetleri kesinleşmeden önce (dönem sonu notları ilan edilmeden) bu işlemleri tamamlamaları önerilir.
İzlenmesi gereken yol
• Öğrenciler doldurdukları Başvuru Formlarına kabul mektubu, belge vb. eklerler.
• Onay alan öğrenciye Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı belge hazırlar. Yurt dışında geçirilecek süre bu belgede belirtilir. Belge 6 ay süre ile geçerlidir.
• Hazırlanan belge öğrenci tarafından ilgili Valilik/ Emniyet Müdürlüğü’ne sunulur.
yani orda gordugun gibi 'Seyahatleri Türkiye için kültürel, ticari veya sosyal bir menfaat temin edecek mahiyette bulunduğu sabit olanlar' i universite yonetimleri belirliyor kim bu tanima uyuyor tamamen kendilerine kalmis...
BAhçeşehir üniversitesi hazırlık sınıfı, bugün aldım
yav o zaman bu adamlar gecen sene hazirliktayken niye verdiler de bu sene problem cikariyolar
okul yonetimi degismistir veya bazi sikayetler gelmistir work and travel la ilgili hepsi olabilir..
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden 1 haftalık git gelden sonra artık dayanamayıp verdiler.Neymiş sen Yükseklisansdasın senin yazışmaların Rektörlükten olacak,oraya gidiyorum senin işini Öğrenci İşleri yapacak 1 hafta dolandım mahvoldum sonunda aldım ama
bende okula fax çektim biz bişey yapamayız dediler.
sen zaten yapmıyacan sadece bir belge vercen işte ama yok.
bende iyi be zaten bişey yaptığınız yok dedim
istanbul üniversitesinde her fakülte ayrı uygulama yapıyor Siyasal'da da vermiyorlar alamadım bir türlü
ayrıca çankaya ve çukurovada veriyor..
acmiyim ilk defa gidicem her konuya bir soru yazıyorum idare edin
bence bu kadar uğraştırmamaları lazım pasaporta başvururken vereceksin öğrenci belgeni iş bitecek
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
Pamukkale Üniversitesi bir gün içerisinde verdi. sirketten aldıgım yazıyla gittim. aldıgınız yazıyı vergi dairesine onaylattırmanız gerekiyor.
ben dekana kağıdı imzalatmaya gittim adam dedi yarın sabah gel o zaman imzalayım dekan olmuş ama boşa olmuş arkadaş atacağın bi imza 3 saniyelik iş
ya olduğun gibi görün yada gözüme görünme!!!
bu harç muafiyet belgesi tam olarak ne peki? Ne işe yarıyo??
pasaport alırken pasaport harcı ödemekten kurtuluyosun
acmiyim ilk defa gidicem her konuya bir soru yazıyorum idare edin
4.sınıfım alamadım mezun oluyorum diye..Adama diyorum mezun olmayacağım seneyede burdayım hayır bitirme imkanın var veremeyiz diyor uzattığın kesinleşsin öyle gel dedi 25 haziranda yani
Kısacası bu sene bende bayılanlardanım parayı.
Süleyman Demirel Üniversitesinden 2 sefer aldım bu belgeyi her seferinde de 2 dk dan uzun sürmedi
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
Valla ciddiyim. O olmadan vizemi de aldım. Biletim neyim her şeyim hazır.. Zamanında Kıbrıs'ta öğrenciyken 3 kere bir yıllığına ücretsiz yenilemiştim ama öğrenci belgesi haricinde bir şey gerekmemişti yenilerken. Öğrencilik bittikten sonra verdim parasını tabi napcaktım ya
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks