arkadaşlar bu vize görüşmeleri hr gün olabiliryor mu? diyelim devamsızlık kabul etmeyen bir dersin olduğu saatte randevu verdiler, ne yapıyoruz?
Arkadaşlar, vize görüşmesinden sonra yola çıkarak bütünlemeler için tekrardan trabzona geldim. O yüzden cevap vermedim. Herkse şimdi cevap vericem..!
Şirket yetkilileriyle yaptığım konuşma sonucunda genel kanı vizeyi aldığım yönünde oldu (inşallah). Herhangi bir sorunla daha karşılaşmazsın dediler ama şunu anladımki DS-2019 geldikten sonra gitmek en güzeli, hemen öğreniyorsun vizeyi aldın mı almadın mı? Mesela bu gece rüyalarımda hep konsolosluktaydım ve vize için tekrardan gittiğimi görüyordum. Sanırım birkaç ay hep böyle devam edecek..
Bunun yanında şunuda söyleyecem ev tapuları, araba ruhsatları, sabıka kaydı, nufuzil muhaberesi vs vs vs gibi şeyleri yanınzda boşu boşuna götürmeyin. Hatta ve hatta benim referansmektubuna bile bakmadı gibi bişey fakat transkriptimi ben bile bukadar incelememiştim.! Transkripte dikkat edin. Benden sonra bi arkadaşım daha girdi, 1.92 not ortalaması vardı. Ona şunu söylediler "geri döneceğine bizi inandıramadınız." yani not ortalaması 2 nin altında olanaların çok iyi çene yapmaları lazım, geri döneceklerine karşıdakini muhakak inandırsınlar.
Başka sorusu olan var mı arkadaşlar?
Konu march_march tarafından (02-02-2008 Saat 06:58 PM ) değiştirilmiştir.
Comex, sana en uygun gün ve saate göre al. Ama dersinle aynı zamana geldiği taktirde herhangi birşey yapamazlar ne yazıkki..!
march_march bende önümüzdeki hafta içi gidicem büyük ihtimalle..dökümanları toparlıyorum..dün senin vize gününle ilgili yazını okudum..sanırım çok fazla stres yaptım..bu arada ben son sınıfım mezun olucam inş..döndüğümde burada çalışacağıma dair bir firmadan iş sözleşmesi yaptım..Herhangi bir aksilik çıkmaz değilmi?Son sınıfta olanlara biraz zorluk çıkartabilirler diye duymuştum da?
Erdoğan bende son sınıfım ama ben mezun olamıyordum ve olamadığıma dair bi yazı aldım öğrenci belgesinin altına.
"The student, F.... S...., will not graduate this academic year but ıt's possibility to graduate next academiz year(2008-2009)." diye ve vize memuruda buraya baktı ve işaretledi. Sanaşunu söyleyeyim fazla stres yapa.Benim geçen sene 3-4 arkadaşım gitti son sınıf olarak hatta mezun olarak katıldılar. Fazla sorun çıkarmıyorlar. Heleki sen iş sözleşmeside yapmışsınki rahat ol. Sana tavsiyem benim gibi panik yapmaman..![]()
Canned sanada başarılar dilerim. Yanlız sakın ebnim gibi stres ve panik yapma. Rahat ol, rahat cevaplar ver. Buna çok ama çok dikkat et. İnşallah alırsın. Hayırlı haberlerini bekliyorum.
Konu march_march tarafından (02-02-2008 Saat 06:59 PM ) değiştirilmiştir.
teşekkürler erdoğan inşallah sende alabilirsin
çok hızlı konuşmaları bizim için problem olucak belli
umarım heycan yapmayız bütün kilit nokta o
bide march hocam senin ingilizce seviyen nasıl ama dürüst ol advanced filansa söyle yani
herkes için hayırlısı arkadaşlar herkesin genelde dediği gibi heycan yapmamak gerekiyor ama bende çok heycan yapmıştım bu yüzden hep 2 defa tekrar ettirmiştim zenci bi kadın vardı mesela parmak izlerini verirken ordaki adamı gayet rahat anlıyosun ve rahatlıyosun bunuda + haneye yazın orda ve mülakttakinide rahat anlicanızı kendinize inandırın
arkadaslar bende ds formu gelmeden gıtmek ıstıorum bıran once vızeye sızce beklesemmı yoksa gelmeden gırsem de bı sorun cıkmaz dimi ..
bundan önceki yazıları okumadın herhalde radiskull. ds gelmeden gitme bence
okudum ama sırketım bı sorun cıkmaz dıor.mesela sırket yesıl kagıdı alırsan tmm vıze cıkar dıo ama burada okudugum kadarıyla gecen sene bole olanlardan alamayanlardan varmıs .kafam karıstı sımdı
yeşil kağıdı almak garanti anlamına gelmiyo. bisorun çıkar diye değil stres olmak istemiyosan ds geldikten sonra git geçen sene yeşil kağıdın vize aldın anlamına gelmediği görülmüş herşey garanti değil
Valla dostum senin kararım. Ben yeşil kağıt aldım ve hergün rüyamda vize alıp alamayacağımı görüyorum ve öğreneceğim tarih ise martın sonu yani DS-2019'un geldiği tarih.
arkadaşlar merhaba,
ben bir şey sormak istiyordum..Vize görüşmesine giderken nasıl giyinilmeli??![]()
cok dogru bir sorubuyur cevaplayın kız ve erkekler için ayrı tabi
![]()
Yok artık yaw..Düşündüğün şeye bak..Merak etme onlar öyle düşünmezler herhalde. Normal giysilerin neyse öyle git bence. Gerçi size bi olay anlatmak istiyorum, bundan 3-4 yıl önce bi kız arakdaşım vardı, ABD'ye amcasının yanına gitmek istiyordu, vize görüşmesine öyle bi hazırlanmıştı ki gören düğüne gidiyor zannederdi herhalde..
Daha adam hiç konuşmadan RED cevabı vermişti, analdı oraya gider birilerini bulur herhalde...
Gerçekten bukadar ince ayrıntılara takılma, sadece konuşmaları anlamaya odaklan. Hatta ve hatta istersen şöle yap, gitmeden 2-3 hafta önceden internetten sesli chat yap ve kulağını alıştır hızlı konuşmaya. Bence çok iyi gelir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks