aynen kayhan86 benim mesela roma aktarmali ve hergun sikmam gereken bi burun spreyim var bende ondan onbes yirmi tane goturmeyi dusunuorum sorun yaparlarmi acaba cunku bide sprey sonucta adamlar supelenmesin receteyle gotursek doktora nasil yazdircaz ki acaba on bes tane ilaci amerikaya gidiorum orda kullanmak icin goturmem lazim dersem yazarlar herhalde dimi ...olmadi kuzenimin bavuluna fln dagiticam ordaki tum watcilarin cantasina doldurtucam =))
şöyle bişe yapalım o zaman. ilaçların 15 kutusunu valizine koy ve tr de guvenlik kontrolunden geçerken sorarlarsa turk guvenlik görevlilerine reçete ile durumu açıklarsın. bu kadar göturemezsin derlerse reçeteye ragmen ( ki bu durumda bence demezler ) üst limit ne kadarsa o kadarı kalır valizde. eğer yanında da bulundurman gerekiyorsa valizine 50 ml'yi geçmeyecek bir sprey olarak al. yabancı guvenlik kontrolunden geçerkende el bagajındakinin ilaç oldugunu ve turkçe reçeteyi göstererek durumu anlat. birde doktordan rica et ki okunaklı yazsın
Valizlerin zaten transit geçeceği için bir sonraki uçağa amerikaya indiğinde direk çantadakiler ile de idare edersin sanırım 3 ay boyunca.
elinde de bir kutu olucak bu durumda 16 kutu sprey ile de 3 ay geçirirsin sanırım.![]()
2008,2009,2011 wat katılımcısı
2008-NY-Thendara City-Van Aukens Inn-Dish Washer
2009-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
2011-VA-Doswell City-Kings Dominion-Ride Host
kayhan86 cok saol ya seviorum bu turishwat ailesini herkez baskasinin sorunlarina kendi sorunuymus gibi yardimci olmaya calisiyo... Tamm ozamn o valizin transit gitme olayi cok cok iyi oldu sanirim burdan hem turkce derdimide anlatirim eger izin verirlerse romada direk geciomus zaten....ewt haftada bi sprey kullansam 16 sprey tam yetio ... Yanimdaki el cantasina 1 2 tane koysam bisey olmaz ozman sanirim cunku sprey 10ml...
dogru soyluosun hic dikkat ckmeye gerek yok ole yapicaz artik.. =) saolasin tekrar tesekkurler
Şu saç çıkaran minoxil diye bir sprey var ondan kullanıyorum, 3-4 kutu götürmem gerekebilir ama havaalanında problem olur mu diye korkuyorum, sonuçta reçetesiz satılıyor ama ilaç gibi bir şey. Sizce alırlar mı?
Olay TR'den çıkışla bitiyorsa sorun yok.Direkt uçuyorum,aktarmam yok.Gerçi bugün anneme(hemşire) sordurdum, doktor İngilizce de yazabileceğini söylemiş.Üste Türkçesi altına da İngilizcesini yazdırırım. Garantiye almış oluruz.Çok teşekkürler yardımlar için.
benimde uyku problemim var 2. öğretim oldgum icin bende 10 kutu felan uyku ilaci goturmeyi dusunuyorum umarım sorun cıkarmalar![]()
Arkadaşlar şimdi reçetesiz olarak satılan vitamin, ağrı kesici gibi ilaçları sorunsuz olarak götürebiliyor muyuz Amerika'ya?
Eğer götürebiliyorsak el bagajında mı, yoksa bavulda mı önerirsiniz?
merhabalar.. ben normal marketlerde satılmayan bi şampuan kullanıyorum.. bandrolü yok doğal şampuan.. aktarda falan satılıyo.. sıkıntı olur mu?
kayhan yardımcı olduğun ve olacağın herşey için teşekkür ediyorum![]()
Benim burun spreyim var. onu götüreceğim. reçete lazım mı![]()
ne demek yardımcı olabiliyorsak ne mutlu. bildiklerimizi gördüklerimizi paylaşıyoruz burada işte.
Hem öyle kuru kuru teşekkürle olmazKD de hesaplaşırız biz senle
[/QUOTE]
tabi ne demek![]()
yahu yiyecek mi ilaç mı ne götürüyorsanız bavulunuza dağıtarak koyun, miktarları abartmayın. uçakta form doldururken hepsine yok deyin, gümrükten de kontrollerden de gayet kendinize güvenli emin adımlarla geçinişin özü bu.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks