Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 102 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İslamiyet Hakkında Karşınıza Çıkacak Sorular ve Yanıtları

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

undefined'a katılıyorum

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar zaten dinler hiçbir zaman kesinliği kanıtlanamaz şeylerdir. o yüzden o doğru, bu daha doğru demek yanlış. tamamen kişinin kendi vicdanına kalmıştır. ama bence kişinin kendi dinini diğer insanlara tanıtmak amacıyla anlatmasında problem yoktur, taa ki belli dayatmalar, empoze etme çalışmaları olmayana kadar...

Ama bunu amerikada yapmadan önce ingilizcenizin çok iyi olmasını tavsiye ediyorum. çünkü insanın kendini ifade etmesi gerçekten zor. bazen o kadar basit şeyleri bile açıklayamıyorsunuz ki dumur oluyor insan. ben siyasetle ilgili birkaç kez tıkandım ordan biliyorum
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

pardon flood olmuş...
    2009 Work and Travel (Virginia-North Carolina)
    2010 Work and Travel (Lake George, New York)
    2011 Internship (Germany)
    2012 Internship (???Bratislava)

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

konu gereksiz gerginlesmis bence..
    @scapegoat oldboy bence sana muslumanlik la ilgili bir soru soruldugun ben musluman degilim diyebilirsin dolayisiyla sorun kalmaz. sasirip sana muhtemelen daha baska sorular soracaklardir.
    @undefined object sana da muslumanlikla ilgili srular soruldugunda ingilizcem yeterli degil bunu anlatmaya , ya da yeterince bilgim yok ya da anlatmak istemiyorum dersin.sanirim senin acindan da sorun kalmaz..
    bunu anlatmaya hevesli olan arkadaslar da soruldugunda kendi ingilizce bilgileriyle ve din bilgileriyle muslumanligi anlatirlar.. yani abartilacak bi konu degildi orada hepimizin yasadigi Turkluk ve Muslumanlikla ilgili bircok soru oluyor bunlar icin birkac cevap hazirlamis arkadasimiz kendince eger fikirleriniz buna uyarsa burdaki ing kaliplari kullanirsiniz eger uymuyorsa bu dusunceler siz daha farkli yasiyorsaniz muslumanligi ya da baska dine inaniyorsaniz kendi kelimelerinizle anlatirsiniz. dinlerin ve bu dinlerin temsilcilerinin hep vermeye calistigi bir mesaj vardir ''HOŞGÖRÜ'' ...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

evet din inanç, iman meselesidir. Diğer dinleri de araştırmak illaki güzel ve yapılması güzel birşey ama islamiyeti anlatmak için şart değil. Evet islamiyet diğer dinlerden üstündür ve son dindir. Üstün olmasının nedeni sadece son olarak gelmesi değildir, milyonlarcadır yeri geldikçe bahsedilebilir.
    Mesele inanç meselesi olduğu için hristiyan veya diğer herhangi bir dine sahip insanın alınmasını çok doğru bulmuyorum. Çünkü eğer islam en iyisi değilse başkasıysa ben neden bu eksik veya daha az iyi dini seçeyim.En iyisi olduğuna inanıyorum ki bunu seçmişim.
    Bir hristiyan, budist veya yahudi bana dinini anlatsa ve en doğru din, insanı en mutlu eden din, ahirette cennete götürecek din bu dese dinlerim. Vay benim dinime hakaret etti demem. Çünkü adam böyle inanıyor. Normal.
    Din söz konusu olunca illaki akıl işin içinde var ve olmazsa olmaz ama bu iş matematikte değil. Kimseye 2+2=4 diye bir şeyi ispatlamaya çalışmıyoruz.

P.S.: Ben asla gergin değilim bu başlıkta yazan herkese sevgiler, saygılar. Forumda bugünlerde böyle durumlar oluyor yani farklı düşÃ¼ndüğümüzde, birbirimizi onaylamadığımızda da burada sayfalarca yazışabiliriz. Bu olgunlukta olmalıyız hepimiz.
    Konu neo-kimyager tarafından (14-02-2010 Saat 03:40 AM ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme
    Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Ozgur guzel ozetlemissin. Bu arada yazdiklarimiza dikkat edelim birbirine hakaret eden, birbirini kiran olursa din dil irk gozetmeksizin permanent ban ile cezalandirilir.

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

@ozgursum
    sanırım bu sitede de bu konuları tarafsızca tartışabileceğim kimse yok neyse iyi akşamlar

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı scapegoat oldboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ozgursum
    sanırım bu sitede de bu konuları tarafsızca tartışabileceğim kimse yok neyse iyi akşamlar
    kirilmani gerektirecek bir yazi yazmadim... niye boyle bir tavir aldin merak ediyorum? ki ben son yazdigimla kimden ya da neyden taraf olmusum onu da anlamadim acikcasi...

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

neyse bu akşam anlaşamadık sanırım can sıkıcı bir laf ettiysem affola forumun ortamı bozulmasın

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

Alıntı scapegoat oldboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neyse bu akşam anlaşamadık sanırım can sıkıcı bir laf ettiysem affola forumun ortamı bozulmasın
    anlasamdik gece gece diyelim yani konu gereksiz yere geriliyor ve amacinda sapiyor bence ondan ozetleyici bir yazi yazmak istedim kimseyi elestirme gibi niyetim de yoktu ayrica.. yanlis anlasildiysam kusura bakma..

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

son mesajda anlaşmış olduk

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Bende konuyu açarken illaki ortam gerilsin diye açmadım. Bir çalışma yaptık isteyen beğenir, isteyen beğenmez, isteyen inanır isteyen inanmaz, isteyen alır kullanır isteyen kullanmaz.... buda böyle devam eder.

Bende eğer birilerini kırdıysam özür diliyorum. Kusura bakmayın...
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Siteden Uzaklaştırıldı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar maalesef eleştiriye karşı kimsenin hoşgörüsü yok. İnsanların kendilerini geliştirebilmesi için eleştirilmeliler ve dikkate almalılar. Kendini geliştirmek isteyen her arkadaşa önerim olsun.
    Konuda da gerginliğe falan gerek yok. Herkesin inancı kendine. İlk yorumumda da belirttiğim gibi bırakınız insanlar mutlu oldukları gibi yaşasınlar. Neden illaki bizim gibi düşÃ¼nmeyenlerin bizim gibi inanmayanların, kendimiz gibi inanmalarını ve düşÃ¼nmelerini istiyoruz ki?
    Ha ola ki birisi gelirde sorarsa, sizde gönlünüzce dilinizin döndüğünce kendinizi ifade etmeye çalışırsınız. Bu anlattığım olay bazı arkadaşların "tebliğ" deddikleri olaydan daha farklı bir durumdur. "tebliğ" daha uç noktalara vardığı için hafif bir gerilme olmuş olabilir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

2 şeyde ısrar edicem:9
    1-Gergin bir durum oluştuğunu düşÃ¼nmedim ve bence gergin bir durum oluşmadı.
    2-Karşımdaki kişi sormasa da islamiyeti anlatmak isteyebilirim.İlla sormasına gerek yok. Çünkü insana iyi, doğru, pozitif olduğunu düşÃ¼ndüğüm şeyi anlatmak doğal değil mi?
    Bu durum bir arkadaşınıza abi şu marka %81,5 indirime girmiş kaçırma ayakkabıları yenile demeniz kadar doğaldır.
    İyi birşeyi paylaşmak neden kötü olsun.
    Yazı dili olduğu için biraz özet yazıyoruz. Ama ben de belirteyim. İsteyen istediği dine inanır. İslamiyeti sevmemekte, beğenmemekte, yanlış olduğunu düşÃ¼nmekte olabilir ve normaldir.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

domuz eti yemediğimizi duyunca şaşırıyolar. neden diye soruyolar hep. yanlışlıkla yersen naparsın diye de soran olmuştu.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

God willing; Allah will forgive us diye yanıt verebiliriz

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Dear ....,

Thank you so much for discussing these questions with me. The information, and especially your answers were wonderful. I especially enjoy the Web sites that you sent.

If you come back to CDA, I have the directions to an Islam mosque in Spokane that is close enough to visit. I would be happy to take you there.

--------------------------------------------------

Thank you, thank you, thank you. You have been a great help and I enjoyed the links as much as talking to you. The mosques are amazingly beautiful!

I very much appreciate the time and care you took to answer my questions. I hope we get the chance to meet each other if you come back.

Sincerely,

---------------------------------------------------

Arkadaşlar daha önce yazan arkadaşlarımıza ithafen bunlar yazılmaz diyenlere ithafen aldığım cevabı burda paylaşmak istedim.

Saygılarımla...
    Konu beysin tarafından (24-02-2010 Saat 11:16 PM ) değiştirilmiştir.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

gerçi cevap verilmiş ama fikrimi belirtmek istedim..
    herkes inandığı fikri sonuna kadar savunur.. e senin dinin de en az bnm ki kadar doğru demiceğimize göre..en doğru şekilde anlatmaya çalışabilirsek ne mutlu bize..

May Allah protect u beysinCDA..
    "Nobody can give you freedom. Nobody can give you equality or justice or anything. If you're a man, you take it" Malcolm X

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

bugun de insanlarin ilk mesajlarinda ayni dogrultuda yazmalari biraz ilginc geldi...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugun de insanlarin ilk mesajlarinda ayni dogrultuda yazmalari biraz ilginc geldi...
    ilk mesaj? ilginç? garip bişey mi yazmışım?
    "Nobody can give you freedom. Nobody can give you equality or justice or anything. If you're a man, you take it" Malcolm X

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

yok.. bi tesaduf oldu da soyleyim dedim..

Efsane Watçı cAv - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    24

konuyu yeni sanmıştım dikkate almayınız..
    Konu cAv tarafından (26-02-2010 Saat 02:27 AM ) değiştirilmiştir.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    20

teşekkür etmeyi unutmuşum ya.. harika bir paylaşım.Allah razı olsun çok faydalı olacak bunlar.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Sorulara yazılan cevapları okurken şöyle sordum kendime acaba sorulduğunda bu cevapları verebilir miyim die. Hani yazıyor ya
    --we pray five times a day, I do not tell lie, I read Quran deeply vs.

Şöyle dinledim vicdanımı ,yo değil, diyemiyorum. Hani ne kadar temsil ediyorum ki dinimi. Oraya gittiğim zaman ülkem hakkındaki soruların yanında bu tarz soruların da gelebileceğini hiç düşünmemiştim ta ki bir hafta öncesine kadar. Tesadüf eseri tanıştığım iki koreliyle istekleri üzerine okulu gezdirdikten sonra bir yerlerde oturup sohbet ettik ve yarım saat sonrasında o ardı arkası kesilmeyen sorularını yöneltmeye başladılar. İçlerinden birisi dinler hakkında çok meraklıymış ve sürekli araştırıyormuş. İslam dinine de ilgi duyduğunu söledi ve başladı sormaya. İlk olarak benim de Müslüman olup olmadığımı sordu. Evet cevabını duyduktan sonra da beynimden vurulmuşa döndüğüm o soruyu sordu. ‘Why you do not use a scarf’. O an yüzümün kıpkırmızı olduğunu görür gibiydim. Ne diyebilirdim ki kıza daha kendime dahi dürüst bir şekilde itiraf edemiyorken sebebini. Şöyle bir afalladım önce sonra da bir şeyler ‘zırvaladım’. Cevaplarım beni bile tatmin etmedi. Neyse daha sonra camilerden konu açıldı ve günde kaç defa dua ettiğimizi sordu. Beş dedikten sonra da günün hangi saatlerinde namaz kıldığımızı sordu. Ben tabi yine aynı cehennem sıcağını hissettim. Sabah namazı vaktini hatırlamak dakikalarımı aldı resmen. En son ne zaman sabah namazına kalkmıştım acaba? Sonra birden fazla eşlilikten tutun da neden içki satımının serbest domuz etinin yasak olduğuna kadar sordular. Sordukları bir diğer soru da Quran ve Hz. İsa hakkındaydı. Bizim Hz. İsa’ yı nasıl gördüğümüz, Quran’da nasıl bahsedildiği vs, vs. Ben bildiğim kadar cevaplamaya çalıştım ama toplamda kurduğum cümle sayısı 10 u geçmezdi. Hadi bu soruları geçtim burada bayan arkadaşların sokakta rahatça sigara içtiklerine halbuki bunun kendi kültürlerinde çok kötü bir imaj yarattığına kadar değindiler, o kadar yani. Ya ben kendimi hiç bu kadar eksik ve kötü hissetmemiştim.

Daha sonra bir iki defa yine görüştük bu arkadaşlarla en son ayrılırken ben onlara şal ve klasik nazar boncuğu hediye ederken onların bana ‘Mecdelli Meryem’in gözünden ISA MESIH’ filmini hediye etmeleri ise çok manidardı.

Uzun bir yazı oldu kusura bakmayın, belki de şu günlerde hassas bir noktama dokunduğundandır bu başlık samimi bir şekilde bu tecrübemi paylaşmak istedim.

Yeni farkettim de o kadar türkçe keliminin arasında ‘Quran’ ın işi ne. Ah şu okul, ne hale çevirdin!
    Konu Roxelanne tarafından (09-05-2011 Saat 03:12 AM ) değiştirilmiştir.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

-Eğer vizdanımızı dinleyebiliyorsak o bize en doğru cevapları verecektir.
    Bahane, klişe, laf, ezber, atalar,ama herkes böyle yapıyor, vs. şeylerin ortadan kalktığını görürüz.
    -Müslüman ismini "bedavaya" aldığımız için çok rahatız

-bir ayete bakarsak "Ey iman edenler iman ediniz"(Nisa 136).
    Yani arada bir (aslında sık sık), kendimizi gözden geçirmeliyiz.

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Vicdanın sesi doğru vevabı veriyor belki ama olması gereken cevabı veremiyor işte malesef. Ben bunu farkettim bu hadisede. Gerçekten de bazen müslümanlığın kimlik üzerinde yazan bir ibareden öteye geçemediği anlar olabiliyormuş hayatlarımızda. Acı ama gerçek!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Kur'an da Allah, islam için nimet diyor. YAni insanlara gönderilmiş bir nimet. Ama biz çoğunlukla, bazen, o nimet olan dine "başbelası, emirler ve yasaklar bütünü, kurallar, " muamelesi yapıyoruz, yada öyleymiş gibi yaklaşıyoruz.(60 yaşından sonra bakılacak işler olarak göüyoruz) Yani Allah razı olsun deriz ya hep, bir de Allah'tan razı olmak kısmı var işin.
    Kur'anda hep iman ve amel birlikte geçer. Ayetleri okuduğumuzda işte infak edip iman edenler, namaz kılıp iman edenler. vb.
    Yani eylemle inanç biraradadır hep. Ama günümüzde ben inandım( maalesef çoğunlukla sorulunca hatırlayıp, müslümanım ) demek her sorunu çözüyor ve amele(fiillere) gerek kalmadan gül gibi geçinip gidiyoruz.(ve işin acı kısmı o nimeti(imkanı,değeri,) değerlendir(e)miyoruz.
    Konu neo-kimyager tarafından (11-04-2010 Saat 05:02 AM ) değiştirilmiştir.

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

@Roxelanne yazının uzun olması hiç önemli değil. hepsini okudum. Bence bu konu daha fazla ilgi görmeli ama "amerikada kız nasıl tavlanır" konusu dururken kime ne dinden diyenetten. her neyse gel gelelim senin bocaladığın yerlere "örtü konusunda benim tercihim diyebilirsin, yanlış olduğunu biliyorum ama ben bunu tercih etdim diyebilirsin." Ayrıca anlatmak istemiyorsan yada bilmediğini hissediyorsan "sadece Kuran oku" de edebiliyorsan ingilizce Kuran hediye et. Keşke ingilizcem süper olsada anlatsam tüm bildiklerimi. Ama en azından kimle konuşursam "müslümanların terorist olmadığını, olamayacağını, Kuranda böyle birşey yazmadığını, aksine bir insan öldürmenin yaşayan tüm insanları öldürmek kadar cezasının ağır olduğunu, o intihar bombacılarının müslümanlıkla alakası olmadığını, beyinlerinin yıkandığını kabul ettiriyorum, dilimin döndüğünce anlatıyorum."

İnsanların merak ettikleri en çok konuşlulan konular arasında "DİN" vardır. İngilizcemi de bu sayede geliştirdim diyebilirim. Bir çok soruya maruz kaldım ve inanıyorum ki dilimin döndüğünce anlattım.

Neyse kusura bakmayın yazım uzun oldu biraz...Allah hepimizden razı olsun...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı beysinCDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama en azından kimle konuşursam "müslümanların terorist olmadığını, olamayacağını, Kuranda böyle birşey yazmadığını, aksine bir insan öldürmenin yaşayan tüm insanları öldürmek kadar cezasının ağır olduğunu, o intihar bombacılarının müslümanlıkla alakası olmadığını, beyinlerinin yıkandığını kabul ettiriyorum, dilimin döndüğünce anlatıyorum."
    Söylediklerine katılıyorum ancak terörizmin yanlışlığından bahsederken işgalcilere karşı direnmenin erdeminden, öneminden bahsedilmezse eksik kalacağına inanıyorum. Ve de asla özür dileyici bir üsluba gerek olduğunu düşünmüyorum. Onbinlerce mile öteden gelip onlar milyonlarac insan öldürdüler ve bunun üzerine özür dilemesi gereken müslümanlar değil.
    Yani bir adam terörist olabilir ve yanlış yapar, yaptığı yanlıştır ama bu adam neden terörize oldu sorusu da önemlidir.
    İntihar bombacısı olayının artık iyice suyu çıktı. Yani kim yaptı neden yaptı belli değil. Ki bazı örnekleri var bu işi nasıl bir işgalcinin tezgahlayabildiğine dair.
    Bir adamın neden intihar bombacısı olduğu da araştırılmalı yoksa amerikalıların hakaretvari şekilde dedikleri gibibu işi "cennetteki 40 bakire" için yapmadıkları belli.
    KOnu uzun ve konu dışına taşıyor. Özetle,
    Asla özür dileyici bir tavırda değilim ve de amerikalılara da söylediğim gibi "the biggest terrorist is the us army".

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı neo-kimyager Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söylediklerine katılıyorum ancak terörizmin yanlışlığından bahsederken işgalcilere karşı direnmenin erdeminden, öneminden bahsedilmezse eksik kalacağına inanıyorum. Ve de asla özür dileyici bir üsluba gerek olduğunu düşünmüyorum. Onbinlerce mile öteden gelip onlar milyonlarac insan öldürdüler ve bunun üzerine özür dilemesi gereken müslümanlar değil.
    Yani bir adam terörist olabilir ve yanlış yapar, yaptığı yanlıştır ama bu adam neden terörize oldu sorusu da önemlidir.
    İntihar bombacısı olayının artık iyice suyu çıktı. Yani kim yaptı neden yaptı belli değil. Ki bazı örnekleri var bu işi nasıl bir işgalcinin tezgahlayabildiğine dair.
    Bir adamın neden intihar bombacısı olduğu da araştırılmalı yoksa amerikalıların hakaretvari şekilde dedikleri gibibu işi "cennetteki 40 bakire" için yapmadıkları belli.
    KOnu uzun ve konu dışına taşıyor. Özetle,
    Asla özür dileyici bir tavırda değilim ve de amerikalılara da söylediğim gibi "the biggest terrorist is the us army".

Özür dileme konusundaki görüşüne saygı duyuyorum, direnme konusunda da hak veriyorum sana, lakin tamam direneceksin, karşı da çıkacaksın ama bunu yaparken kullandığın yöntem terorist diye eleştirdiğimiz karşı tarafın yönteminden farklı olması gerekiyor bence. Aranan şey kesinlikle haktır buna kimsenin karşı çıktığı yok ama bunu yaparken kullanılan methodun doğruluğu kesinlikle tartışılır bence.
    Konu Roxelanne tarafından (09-05-2011 Saat 03:13 AM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)