Work and Travel
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 32 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 2 Şubat internship vizesi

Konulanmış Görüntüleme

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Thumbs up 2 Şubat internship vizesi

Merhaba arkadaşlar, bu sabah 8.45 te konsoloslukta randevum vardı. Ve vizem onaylandı.
    Sabah 7.30 gibi konsolosluk önünde idik. Randevumdan epey önce geldiğimizden tam konsolosluk karşısındaki kafede birer çay içtik babamla. Arkadaşlar bilmeyenler için söyleyeyim düzenlemeye göre –ki sanırım güvenlik amaçlı- binaya sizden başka kimse giremiyor. Tek başıma girdim binaya numaramı aldım. Belgeleri ibraz edip parmak izi verdim. Bu arada belgelerden sadece ds’imle training planımı ve bir de elbette dekontumu aldı bayan. Gerisi sende kalsın lazım olmayacak dedi. O kadar belge hazırladım sadece 3-4 tanesini aldı ne diplomamı sordu, ne tapu sordu, ne banka yazısı ne hazırladığım diğer belgeleri. Her neyse mülakatta geçen sohbeti orijinal olarak ingilizce vermem herhalde daha yardımcı olacaktır. Gişe 2 de girdim mülakata ve ortayaşlı somurtkan bir bayandı.
    Gişe-2:hi, how are you?
    Ben: thanks i am good you?
    G-2:……………(cevap yok). Bilgisayarda bişeyler yapıyor.
    G-2: how many times have you been US?
    Ben: one.(kısa ve öz )
    G-2 So what kind of program is that?
    Ben: it’s internship program.
    G-2: what did you study?
    benublic finance
    G-2:has it been four years?
    Ben: sorry?(anlamadım,mikrofon çalışmıyordu kısmetime,camdan duymaya çalışıyordum)
    G-2:Has it….
    Ben: yeah yeah four years,four years(cümleyi ağzına tıkayarak iki kere tekrar da cabası)
    G-2: what is your GDA?
    Ben: 3.06
    G-2: what will you do when you finish program?
    Ben: after the program when i come back to country i will continue study. Academic career.
    G-2: so you are gonna work at a glass company?
    Ben: yes, at a glass company
    G-2: what will you do?
    Ben: Marketing and sales.
    G-2: (biraz bilgisayarda bişeyler yaptıktan sonra) your visa approved take this card and go to the ups to get passport back
    Ben:Thank you(bir tenk yu diyişim var görmeliydiniz ağzımı yaya,bastıra bastıra)
    G-2:Good luck(kartı aldığım sırada söylediği şey)
    Cevap vermedim.
    Bu arada beklediğim sıralarda bikaç soru duydum onları da paylaşmak isterim.
    What is your favourite team?
    Çocuk beşiktaş dedi
    Gişedeki kadın what will you do? Diyor
    Çocuk i don’t know diyor. İş tanımını daha iyi öğrenebilmesi için yeşil kağıt verdi.herhalde eksik belge falan da vardı herneyse.
    Son olarak bişey daha için uyarmak istiyorum naçizane. Ds-2019 formlarınıza çok dikkat edin arkadaşlar. Zira beklerken çok üzücü bir duruma şahit oldum. Önümdeki gişede çocuğun getirdiği ds-2019 fotokopi çıktı. Kadın epey sinirlendi, “biz bunu bu şekilde kabul edemiyoruz, acentana söyle bi daha böyle bir şey yapmasınlar, bu resmen bilgisayardan scan edilmiş ayıp ediyorlar” dedi. Çocuk i am sorry diyerek ayrıldı. İnanın kendimi onun yerine koydum arkadaşlar çocuk boynunu bükerek ayrıldı. Fotokopi olup olmadığı nasıl anlaşılır bilmem ama dikkat edin belgenize. Sonuçta sizin de basit bi şekilde düzenleyebileceğiniz şeyler bu belgeler.Herkese başarılar dilerim.
    Konu perfectcirculation tarafından (02-02-2010 Saat 05:58 PM ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)