valla ben hesap mesap açtırmıcam.paramı yanımda taşıcam.
valla ben hesap mesap açtırmıcam.paramı yanımda taşıcam.
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.
bir keresinde posta kulubesinde telefonla konuşken bir zenci tarafından rahatsız edilmiştim.
Neyseki öğrenci olduğumu ve parasız olduğuma ikna edene kadar canım çıktı.
Bir keresinde de, Washingtonda , bir zenciye adres sordugumda benden zorla para istedi.
Gene Türklük inadıyla vermemiştim
O yüzden
Dikkat !!!
NewYork'a ilk gittiğimizde yol yordam bilmiyoruz. Halinden fakir olduğu belli olan bir zenci bizi gördü. Biz de turist gibi geziyoruz ortalıklarda dağ çantaları, sırt çantaları vs. Yardım etti bize. Ne iyi adam falan derken 10 dolar istedi. Yanımdaki arkadaş Türk usulü pazarlık etti 8$ yeter dedi verdik 4'er dolar sonra yola koyulduk.
admin (at) turkishwat.net
hesap açtırayım bari o zaman![]()
2007 WAT DESTIN,FLORIDA CANKURTARAN KEN ŞİMDİ 8 YIL ARADAN SONRA 2015 AĞUSTOS TA TURIST OLARAK 11 GÜN DOĞU AMERIKADA.
card finans ve maximum kartın herhangi bir sorunu oluyor mu arkadaşlar yurtdışında?bende onlar varda...
hani ek ücret geliyor filan demiş ya arkadaşlar ondan sorduydum![]()
10 milyon flandır heralde..çok bişi diildir
şimdi arkadaşlar parayı saklamak/yatırmak için hangi bankadan hesap açtıralım?amerikadan mı hesap açtıralım yoksa gitmeden türkiyeden açtırmak nasıl olur?bu işleri pek bimiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Bence Amerika da ki weels fargo bankasından hesap açtır 6 ay hesap ücreti almıyorlar.Dönerken kapattır ama
hesabınızı amerikadan ayrılırken kapattırmayı unutmayın sakın!
peki arkadaşlar çok sağolun oraya gidince açtırcam artık..
arkadaşlar bence limiti düşük olan şöyle 500 750 ytl olan bir kredi kartının yanınızda bulunması daha doğru olur..ve alışverişlerde ektra bir ücret eklenmeyip sadece oandaki dolar kuru üzerinden hesap ekstrenize ekleniyor o kadar![]()
ekstra para falan almıyolar birçok yabancı internet sitesinden alışveriş yaptım tecrübeyle sabit
haa bu arada kartlar advantage ve american express diğer kartları bilmiyorum bunu da söleyeyim
Aaa benim konum
Bari kendi soruma kendim cevap vereyim. Kredi kartını götürdüm ama hiç lazım olmadı. Ordan bi banka hesabı açtırdık SSN aldıktan sonra. Onun verdiği debit kartla yaptık bütün harcamaları. Kredi kartıyla falan kasmayın. Biraz para götürün yetiyo
peki abd de hesap açtırması kapatması vb.. sorun oluyor mu? yani kolaylıkla,yardıma gerek duymadan halledebiliriz değil mi bu işi?
arkadaşlar ben bank of americadan hesap açtırdım..Öncelikle sizden para kesicez filan diolar 6 dolar ay başına ama benden hiç kesmediler.Zaten öğrenciyim dedinizmi kesmiolarmış biz onradan öğrendik bunuççSize bi tane bankamatik bi tanede ufak bi kart veriyoırlar anahtarlık için..O karttan sadece alışveriş yapabiliyorsunuz.Ayrıca alışveriş yaptıgınız yerlerde wallmart olabilir siz alışverişinizi yaptıktan sonmra kasada ödeme yaparken nakit istermisiniz diye bi şecenek çıkıyor yani anlıcanız oralardanda nakit çekebiliyorsunuz..Neden bank of america dedim walla ismi güsel geldi bana![]()
ben de bank of america dan hesap açtırdım,çok da işime yaradı walla...özellikle internetten uçak bileti alırken banka kartı çok işe yarıyor.bi de türkiyeden kredi kartı da çıkartın,araba kiralarken çok lazım,benim kredi kartım yoktu araba kiralayamıştım,yalnız türkiye ye dönerken abd deki banka hesabını kapattırın,ben destin de açtığım hesabı new york city de kapattırmıştım.
evet arkadaşlar fatih çok önemli bi konuya değinmiş. amerikalılar peşin paradan ziyade kartla işlem görmeye bayılıyor. en önemlisi ise araba kiralama olayı. cebinizde paranız olsa bile kredi kartınız yoksa arabayı kiralayamıyosunuz...türkiyeden yanınızda limiti düşük bir kart götürmeniz fena olmaz... her ihtimale karşı... çünki zaten orda çalışmaya başladıktan sonra paranızı bankaya yatırıp hesap açtırabiliyosunuz..
Banka hesabını chase de açtırdık. Orda Sevim Teyze ile tanıştık
Hesabın her ayrıntısını konuştuk, zaten Türk olduğumz için yardımcı oldu.
Döneceğim gün hesapta $2720,10 vardı. $2720 çektim, 10 cent kaldı içinde. Hesap hâlâ aktif ve 10 cent duruyor. Bakıyorum ara sıra banka çalmasın diye![]()
ben de giderken babamın worldcard ekkartını götüreceğim acil durumlarda onu kullanırım![]()
öyle bişe olmuo faiz fln yok arkadaslar orda ne harcadıysan dolar olarak geçio ekstreye faiz fln yok hsbc öyle en azından
sakin orda kredi karti kullanmayin gerekmedikce ben araba kiralamak icin kullanmistim senin kartin gecerli degil dedi serefsiz visa karti ustelik hsbc nasil gecerli olmaz dedim cek dedim post makinesinden gecirdi yok dedi gecerli degil ulan dedim nasil gecerli degil wall-mart da o kadar alisveris yaptim yok gecersiz diyor ded hay ben senin dedim tabi tukce olarak turkiyeye geldim bi baktim serefsiz 2 gunluk araba kirasi cekmis 120 dolar icimden bi kufur saydim ama is isten gecti tabi o yuzden kredi karti na filan gerek yok hemen bir banka hesabi actirin o bankanin kartini alin buna debit kart deniliyor o heryerde gecer kredi karti filan sakat yani benden demesin
uyarilarim devam edecek![]()
eğer dolandırıcılık meselesine gireceksen, bunu debit kartla da yaşayabilirsin. Sonuçta adam çekmiş parayı. Okuttuğu kart debit de olabilirdi.
Ben benzincide çalışırken reddedilen kartları, çıkan fiş ile birlikte gösterirdim. Senin de orada fişi görmen lazımdı. Kart reddedilse bile bir fiş çıkartır veya otomatik çıkmadıysa bile ayrıca istemen gerekirdi.
bu sene gideceksen sen de ona geçir artık yoksa ben olsam içimde kalırdı![]()
fıs fılan cıkmadı kardes sadece kart gecerlı degıl dedı okumuyor dedı...kredı kartı olayına gırmeyın derım yanı 2 saat bu hangı kredı kartı hangı banka dıye ugrasıyorlar soruyorlar alın amerıakn bankalarından debıt kartlarınızı rahat edın rısk almayın derım
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks