dil okuluyla gidersen intrax chicagoyu dene.cok guzel gunlerdi.
dil okuluyla gidersen intrax chicagoyu dene.cok guzel gunlerdi.
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
@Dextro, aslında senin geri dönüşün içimi epeyce kararttı. Uceda'nın NJ Paterson şubesine kaydolacam, varmı kıyak tavsiyelerin![]()
valla abim benim isler ters gitti yani illa herkesde ters gidecek diye birsey yok.demek nasibim orada degilmis diyorum herkes oyle olacak diye birsey yok.ama sonuctaki amacim nedir ?
1-2 sene kalıp döneceğim.. Tabi herşey yolunda giderse. Burdan ilk gidişte amerikada bi tanıdığın yanına gideceğim iş ve kalacak yer bulana kadar 1-2 hafta orda kalırım heralde. Ne iş yapabilirim acaba nelere baksam..
Tanıdıgın varsa benım duruma dusmezsın.ben kımse elımdne tutmadıgı ıcın o duruma dustum,senın oyle olmaz ınsaallah
Ingilizce ogrenmek gercek amaci olanlar icin soruyorum,
Orada bir dil kursuna kayit olurken siz genel ingilzceye mi kayit oluyorsunuz,Toefl mi yoksa
her ikisi de mi?
Sonucta Turkiyede bir dili belgelemedikten sonra hic bir anlami kalmiyor degil mi ?
arkadaslar gokcek ve manhatten arkadasların soledıgı gıbı ucuz okullr bılenler lutfen buraya yazsın..
cunku danısmanlık sırketlerının soledıgı okullar bellı kaplan,els,lsı,geos,embassy,alcc..
bunların en ucuzuda 6 aylık 4000 dolar gıbı bı para.kaplan felan saten cok cok fazla...
ama tabıkı gıtcek arkadaslar daha cok uygun okullar bulmak zorunda butce kısıtlı cunku..bende gıtcem 2010 yazı arasdırıyorum sımdıden o yusden..
ozellıkle newyork da bıldıgınız dusuk ucretlı okulları bu baslık altında toplarsak cok gusel olur....
KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM
en ucuz dil okulu bellschool diye biliyordum,arastirmak lazim.
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
ewet romanında dedıgı gıbı okul ucretlerı gercektn makul
http://bellschool.org/?aID=375,422&s...0160fe42d7e740
bu adresden gorebıırsınız fıyatarı
arasdırmya devam![]()
dextro evet bende arasdırdım ve ole oldugunu ogrendım ama ısde elımde kısıtlı mıktarda para oldugu ıcın ucuz dıl okulu bakmak zorunda kaldım bıraz .ama tavsıyenı dıkkate alcam
bu arada chıgago demıssın ama ben %99 newyorkda olcam
haaa ayrıca bende afyondan bu yıl mezun olcam ve senın dedıklerını bende cok ıssıttım afyon dıyınce burun bukenlerı
sen kac mezunusun??? dextro???
yuksek lısans ılk olarak toefl gerektırıyokı buda ıngılcenın cok ıyı olması anlamına gelıyo...orda bı okuldan kabul alabılmen ıcın...
not ortalamsı geneld 2.50 ustu ıyıdır,ama tabıkı burs olanakları ıcın yada daha ıyı okullara kabl edılmen ıcın 3 ustu makbuldur...
ve malıyetlerde ola yabana atılcak cınsden degıldır egıtm ucretlerı...
o yusden ılk etapda bır dıl okuluna gıdıp hem dılı gelısdırmek hemde ısleyıs hakkında okullar hakkında orda bılgı akısını saglamak daha uygun dıe dusunutyorum...
@Dextro
ben baku'de okudugum icin burda hersey cok farkli, kredit sistemi degil eski sovyet sistemi oldugu icin, amerikadaki bi universiteye nasil kabul olacagim hakkinda hic bi fikrim yok.
su an IREX tarafindan sunulan amerikada master programlarina katilmak istiyorum.
Şirket Seçim Yönergesi
soyledigim gibi onlari kesin IREX gondermis.
Şirket Seçim Yönergesi
bende gidersem çok büyük ihtimalle new york a gidicem,işler netleşince haberlşelim arkdaşlar bide okul seçeneklernizi yazarsanız
http://www.dunyaedu.com/price_list_1.php
Burada okullarin fiyatlari ve isimleri yaziyor. Genel bi bilgi acisindan veya karsilastirma icin bakilabilir. Daha sonra okulun sitesine girip bilgi alabilirsiniz.
Ben newyork language center a gitmistim. haftada 20 saat ders. 10 haftalik yazilmistim haftalik 120$ mi oyle birseydi. 37. streetdeydi. Times a 1 dk uzaklikta![]()
arkadaşlar şöyle bir sorum olacak.. Ben Florida Tampa civarında bir dil okuluna gitmeyi düşÃ¼nüyorum ayrıca dil okulundan sonra master düşÃ¼nüyorum.. acaba master yapmayı düşÃ¼ndüğüm okulun dil okuluna gitsem bunun bana ne gibi artı yanları olur.. bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!![]()
indirim dısında bı faydası olmaz gibi gelıyor. Sonucta ingilizce egitim masterdan alakasız apayrı bı yer. Hocalar olsun bınası olsun. Adamlar senın dıl okuluna gıttıgını bıle bılmezler. Ama master yapacaksan oranın dıl okuluna gıtmek baska bı okulun dıl okuluna gıtmekten daha mantıklı gıbı duruyor.
Florida hakkında fazla bılgım yok ama ıngılızceden cok ispanyolca konusuyorlar dıyorlar. Dıl egıtımı ıcın sevıyen ıyı degılse baska yerlere gıtmen daha ıyı olur
bende bişe sorucam mesela burdan direk f1 lerde gitsek watla gidip dil okuluna yazılsak bile okul yazılğın ay boyunca finansal kaynak istioryani 6 aylık yazıldysan 6000 dolar bu sorunu nasıl halledbliriz
3 aylık yazılıp orada 3 aylık daha uzatabılırsın. O zaman ıstedıklerı para daha az olur. Vize zaten 5 yıllık verdıklerı ıcın sorun olmuyor. Ama aktıf bı hesabın varsa ve bankacı bı tanıdıgın varsa 10 000 tl hesabına yatırıp hesap cuzdanına ıslesın. fotokopısını cek. 1 dk sonra hesapdan para cekıldı dıye parayı ceksın. Hesabında para gorunmus olur.
Ayrıca hesapta en az 10000tl olması vıze ıcınde ıyı olur. Yoksa bu adam 6 ay kalacak 6000$ ı bıle yok heesabında. ıhtıyaclarını karsılayamaz falan dıye dusunebılıp vızeyı de vermeyebılırler.
Bu arada hesap amcan, dayın yengen falan akrabalarından bırının uzerıne olsa bile farketmez. Sponsor olunacagına daır kagıt ımzalarlar o kadar.
ya arkadaşlar hem dil kursu yapıp hem de wat işinde çaışan ve hem kurstan hem işten memnun olan var mı? varsa nolur yazsın işini okulunu... self gidicem ama 2 kriter olunca aramak neredeyse imkansız.... teşekkürler
F-1 ögrenci vizesiyle gidince işte calısamazsın ama wat vizesiyle gidince dil egitimi alabilir misin onu bılmıyorum.
Benım sınıfımda iş bulamayan en kotu pedicap işini yapıyordu nyde. Digerleride restorantlarda falan ış bulmustu. Yazın iş bulmak zor oluyor ama dıger 9 ay durum nedır bılmıyorum. En son arkadasım yeni açılan one minute cafe de iş buldu![]()
ya arkadaşlar hem dil kursu yapıp hem de wat işinde çaışan ve hem kurstan hem işten memnun olan var mı? varsa nolur yazsın işini okulunu... self gidicem ama 2 kriter olunca aramak neredeyse imkansız.... teşekkürler
manhatan!!! cevapladığın için tşk ler... florida olmasının sebebi tanıdıklarımın orada olması ayrıca iş imkanı ve kalacak yer konusunda kolaylıklar elde edeceğim için floridayı düşÃ¼nüyorum... ingilizce seviyem fena değil bir sevgilim bile var amerikalı.. her neyse ayrıca bir şey sormak istiyorum şimdi ben 9 aylık dil okuluna yazılacağım eylülde başlayıp haziranda bitecek peki hazirandan sonra benim amerikada yasal olarak daha ne kadar süre kalma hakkım olur bu konuda fikrin var mı??
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....![]()
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!![]()
Normalde i-20 nin bitis tarihinden itibaren 1 ay daha kalma hakkin var. Okul konusunda kesin eminsen 9 aylik yazil. Bilgin yoksa 3-4 aylik falan yazil. Begenmezsen baska okullara bakarsin. 9 ay istemedigin bi okula gitmek kotu olur. Okulu begenmezsen iptal etme sansin var ama odedigin parayi biraz zor aliyorsun. Gerci her okul ayni degildir ama benim arkadasim yatirfigi parayi alabilmek icin 3 ay ugrasti. EN sonunda adama 5-6 ay sonraya tarih verdiler parasini almak icin...
eğer direkt master a yazılırsan ve bunun öncesi olarak dil okuluna(ki bunun için hesapta iyi para göstermen gerekir ) sonuçta yaz boşluğunda orada kalırsın hiç sorun olmaz. Ama sadece dil okulun yazılıyorsan okul bitiminde tekrar başka okuldan I-20 alman, yani kayıt olman gerekir.
Bu arada herhangi bir okulun dil okuluna kayıt olursan okul illa toefl beklemez, dil okulundaki belli başarın yeterli olur der. YAni okulun dil okulunun böyle bir avantajı olur.
Fırsat bulduğunda çılgınlık yapmayan, bilge olamaz.
parayi basta odemek zorunda degilsin ki.ben her zaman ay ay odedim.kursa 2 ay gittikten sonra degistirebiliyorsun
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks