Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 40 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: !!! firmaların sporsorlarına dikkattt !!!

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

@amamoslavida,

kesinlikle sana öyle bir ithamda bulunmadım.Yanlış anlama sakın. Bugün bu konuyu biraz daha detaylı araştırdım.Çıkan net sonuç şu oldu.

Amerikan Konsolosluğundan başka hiçbir kurumun vizeyi iptal etme yetkisi yoktur.İptal edilen daha öncede deiğim gibi programınızdır.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

http://exchanges.state.gov/jexchange...ate/swt_f.html
    bu site amerikan hükümetinin kendi sitesi burda hükümete kayıtlı olan summer work and travel bölümünde sponsor listesi var oradan bakabilirsiniz
    I was there....

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Arkadaşlar vizem iptal oldu dediğim ciee sponsorluğunu çekti. Fiorex bu konuda haklı. İşi ciee ye haber vermeden bırakmıştık. Patronla konuşup mutlu olmadığımızı söyledik ve izin aldık işi bıraktık patron da ciee yi arayıp işi bıraktılar gittiler demiş. Başka iş bulduğumuzu söylediğimizde ciee bunu kabul etmeyip eski işinize dönün dedi ve biz dönmeyince j1 sponsorluğunu iptal etti.
    ciee olmasa başka şirket olsa ne olurdu bilmiyorum. Başımıza gelen olay budur. Ciee destek yerine köstek oldu.
    Konu amamoslavida tarafından (18-11-2008 Saat 11:47 PM ) değiştirilmiştir.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Sponsor şirketlerin bu hakkı var sizde yazıyormu bilmiyorum ama benim vizemde sponsor şirketin adı yazıyor
    I was there....

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sponsorlar gittiginiz eyaletlerde olmayabilir vaya basvurdugunuz sirketin hangi sponsorlarla anlasmali olduguna bakin sponsorlar bir nevi vize almanizdaki tek aractir onun icin kendiniz isi ayarlayin ben ve bircok arkadasim oyle yaptik iyi vakit gecirdik ve para kazandik

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Benim de sponsorum CIEE idi.

"amamoslavida" dediği kadar var.Ben de işi bıraktığım için CIEE'den gelen tehdit maillerine maruz kaldım.

Olay şöyle oluyor:
    1-) Patronunuz sizi işten atarken "İş ahlak ve etik kurallarına aykırı haraket etmenizden" dolayıysa direk vizeniz iptal oluyor.

2-) Patron hakkınızda kötü birşey demeden "iş yok" gibi gerekçelerle işten çıkarırsa size 3 haftalık bekleme süresini veriyorlar.

3-)"Yok ben onurlu bir şekilde istifa ediyorum ulan." diyorsanız kolay gelsin.
    İlk İlk önce işverenden izin alıyorsunuz. Sonra CIEE'yi arayıp derdinizi anlatıyorsunuz.Onlara problemleriniz mantıklı gelirse işvereni geri arayıp problemleriniz çözmeye çalşıyorlar.

O da olmazsa ancak 3 haftalık süreyi alabiliyorsunuz.

İşverenle aranız kötü ise kolay gelsin. CIEE'ye bildirirken yalan yanlış şeyler söylerse o an vize olayı bitmiş oluyor, direk iptal işlemlerine başlıyorlar.

İşverenimden olumlu "feedback" gelmesine rağmen bana iki defa üst üste tehdit maili attılar.
    Telefonla aradım, "Bize neden sormadın? Ne diye kafana göre iş yapıyorsun?" falan diye bir ton fırça çektiler.

Ben de neden işten ayrıldığımı anlatan bayağı uzunca bir mail attım kendilerine sonra ikna oldular ve bana 3 haftalık bekleme süresi vediler.

Tabi işten ayrıldıktan sonra ne arayan ne soran sponsorlar da var.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar benim geçen yılki sponsorum CHI ve GREAT tı. bir çok arkadaşım great sponsorluğunda gitti ve çok güzel şeyler anlattı.işten ayrıldıkları günün ertesinde başka bir iş ayarlanmış kendilerine ve kendileri sürekli iş yerlerinde ziyaret edilmiş ve sponsor bir tefon kadar uzağınızda istediğiniz zaman ulaşabileceğiz size köstek değil yardımcı olacak bir sponsor bence

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Fiorex Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @amamoslavida,

kesinlikle sana öyle bir ithamda bulunmadım.Yanlış anlama sakın. Bugün bu konuyu biraz daha detaylı araştırdım.Çıkan net sonuç şu oldu.

Amerikan Konsolosluğundan başka hiçbir kurumun vizeyi iptal etme yetkisi yoktur.İptal edilen daha öncede deiğim gibi programınızdır.
    E program iptal edildikten sonra vize iptal işlemlerine de başlanmıyor mu?
    Benim bildiğim kadarıyla Amerikan konsolosluğuna bildiriyorlar sponsorluktan vazgeçtiklerini onlar da iptal işlemini yapıyorlar.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

allience abroad ile intrax hakkında bilgisi ya da yorumu olan var mı arkadaşlar

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

amerex die bi sponsorla gittik adamlar ds2019u basmak icin akil almaz belgeler istediler burda bizi delirttiler.ordayken ne sevis kaydi yaptik ne de baska birsey. is degistirdik arayip soran bile olmadi.ofislerini aradik cevap veren olmuyordu genelde.tavsiye edebilecegim bi sponsor =))

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks