Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 63 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Wat 2008 I Geride Bırakanlar...

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı cnsy5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aldıgım duyumlara göre bu sene balık çok olacakmış...alaska ilk tercihiniz olsun...nerde balık orda para
    2000 çok bile size...
    hersene ayni sey soyleniyor..

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

arkadaşlar aldıgım duyumlara göre bu sene balık çok olacakmış...alaska ilk tercihiniz olsun...nerde balık orda para
    2000 çok bile size...
    Evet hersene ayni muhabbet . Kanmayin boyle sozlere . Kuzeye gidin , guneyde is yok . 2000 cok bile size ?
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Talking

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet hersene ayni muhabbet . Kanmayin boyle sozlere . Kuzeye gidin , guneyde is yok . 2000 cok bile size ?
    arkadaşlar kuzeye de gitmeyin ortaya gidin nede olsa herşey göz karalı olmalı uçlarda yaşamayın ahaaa ben gittim ohıo ya ne oldu 4000 kazandık 32 ile geri döndüm....

Tecrübe Puanı
    10

arkadaşlar kuzeye de gitmeyin ortaya gidin nede olsa herşey göz karalı olmalı uçlarda yaşamayın ahaaa ben gittim ohıo ya ne oldu 4000 kazandık 32 ile geri döndüm....

Biz Alaska 'dan bahsediyoruz . Son zamanlarda baya aktifsin fakat biraz dha dikkatli mesaj atarsan seviniriz . Forum copluge donusmesin

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

New Hampshire da is cok

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı Cohas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    New Hampshire da is cok
    Ne gibi isler var ? Saati ne kadar ? Konaklama varmi ? Ayrintili anlatir misin biraz ...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

evet arakdaslar yaa ne sahıl kenarı nede sınırlar en ıyısı orta amerıka hem gercek amerıkalılarla muhabbet edıp gelıstırırsınız hemde ıyı calısır sonra ıstedıgınız gıbı gezer harcarsınız.cunku dıger yerlerde ıs talebı cok oldugu ıcın az ıs saatı verıolar ama orta amerkada boyle bırsey yok yanı. hem fazla turklede karsılasmasssınız.

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı radiskull Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet arakdaslar yaa ne sahıl kenarı nede sınırlar en ıyısı orta amerıka hem gercek amerıkalılarla muhabbet edıp gelıstırırsınız hemde ıyı calısır sonra ıstedıgınız gıbı gezer harcarsınız.cunku dıger yerlerde ıs talebı cok oldugu ıcın az ıs saatı verıolar ama orta amerkada boyle bırsey yok yanı. hem fazla turklede karsılasmasssınız.
    Haa Orta Amerıka yı mı dıyorsun, evet hiç türk yoktu bol bol mayalı gercek amerıkalı vardı. Bende tavsıye edıyorum.

Not: Ayrıca bu orta kuzey guney olayları sacmalık. 2008 i kıstas almak cok buyuk yanılgıdır. Tv izliyorsunuzdur herhalde.
    Viva México cabrón

( NY-San Diego-México-LA-FL-Costa Rica-Nic-Hon-El Salvador-Guate-FL-NY )

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Merhaba Arkadaslar? naber,nasilsiniz?
    bu yaz benim icin o kadar kotu olmadi diyebilirim,gerci para kazanamadim ama bolca eglendim,kanadaya gittim.az kalsin evleniyodum
    sonra beni bekleyenlerin oldugunu ve geri donmem gerektigini anladim .
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bu saatten sonra bu wat işinin suyunun çıktığını açıkça söylemek gerekir. şirketlerde yalan dolan oraya gittiğinizde rezillikler...nyse kendi watımdan bahsetmek istiyorum biraz.milletin yazılarını okuduktan sonra kötü olduğunu düşündüğüm aslında hiç de fena olmayan watımdan bahsetmek istiyorum. lake george denen kasabada sixflags great escape parkında çalıştım.orda çalışırken de ne kötü çalışamıyoruz saat vermiyolar overtime yok derken great adventurede çalışan arkadaşların durumlarını gördükten sonra halime şükrettim.şirketim saolsun 200 kadar türk yollamış lake george'a.herkes de parkta çalışıyo.dolayısıyla overtime yapma fırsatı vermediler.çok fazla kazanamadık.süpervisorlerimizde kriz var kriz o kadar para veremeyoruz sorry go home demeleri de ayrı bi sıkkınlıktı. ama arkadaş ortamı partiler eğlenceler derken baktık ki o kadar da kötü değil herşey...aslında bu işe para olarak bakmamak gerekir.kendinize yazık edersiniz.ben para olarak bakıyodum baktım olcak gibi değil para anca yeme içme konaklamaya gidiyo, dedim kasma barış devam eğnelmene gezmene bak bidaha ne zmn geleceksin deyip saldım.ondan sonra herşey daha güzel daha zevkliydi...travel kısmını iyi değerlendirmenizi tavisye ederim. ben ii denilebilecek kadar gezdim.boston,niagara falls,new jersey, atlantic city, washington, newyork. miamiye kdar inmek kısmet olmadı.artık bidahakine inşallah.orta amerikaya gitmenizi önerebilirim.wyominge giden arkadaşlarım oldu. köy gibi yerdelerdi.gezmeye dolayısıyla para harcamaya yerleri yoktu.bi barları bile yoktu. ama kaldıkları yer yemek dahil haftalık 60 dolardı. ii para yaptılar.ama ben kadar eğlendiler mi orasını bilemem.arkadaşlar bu iş para işi değil...gidin ve amerikanın tadını çıkarın...
    Her ne söylersen söyle senin bildiğin, karşındakinin anladığı kadardır...
    Mevlana Celalleddin Rumi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Benim yaklasık 10 gun oldu Türkiyeye döneli arkadaslar.Virginia beachte busser olarak bir restaurantta calistim ve maceraya tek basima basladim en basinda bunu soylemek isterim gidecek olan arkadaslara firsatiniz varsa tek gidin hatta tek gidecek olanlar aramasin yanına yandas falan cok karsiniza cikiyor zaten.herkesin de bahsettigi gibi ilk 1 hafta olaya alismaya calisyorsunuz noluyor ne bitiyor insanlarin hareket ve tiplerini sentezliyorsunuz ilk bir ay genelde is muhabbeti ve kaynasılmayan bır donem olarak geciyor ama 2. ayın baslarında ıtıbaren zaten alısmıs oluyorsunuz ve yenı arkadaslıklar yenı kulturlerle kaynasıyorsunuz ve sasıracagınız bırcok olay basınıza geliyor ve anlatılıyor 3. ayın basında ıse bır doygunluk hıssı gelıyor ve nerde su bızım corbacı kebapci bılmem ne usta geyıklerı hat safaya ulasmaya baslıyor gercekten yemek cok buyuk problem bence,fast foodun artık diibine vuruyorsunuz.Ama ayın sonlarına dogru bakıyorsun macera bıtıyor ewe donus yaklasıyor ve artık zamanın kıymetını daha ıyı bılıp son demler yasanıyor kıyafet,laptop,diger elektronik cihaz alisverisi yapiliyor son 2-3 hafta ve gezi planları ardından geliyor.sonra herkesın kabusu olan ataturk havaalanı tabı kı amerikadan kalan alıskanlıkla gulumsuyor ve hal hatır soruyosun ve cevap alamıyorsun ınsanlar bırbırlerı yokmuscasına bakınıyor etrafa hatta sana carpar ise bile donup bıle bakmıyor ne olduguna ve ''hosgeldın turkıyeye'' agızlarda dolanıyor
    arkadaslar benım wat hıkayem genel olarak boleydı cok guzel vakıt gecırdım bunuda yapsaydım keske dedıgım bırsey kalmadı dıyebılırm.laptop,kamera,i-pod ve yaklasık bir bavul yenı kıyafet ve ayakkabı son olarakta gezdıgım 6 eyaletle bırlıkte ve kaldıgım eyalettekı eglencelerden kalan hatıralarla birlikte herseyı gerı de bırakarak donduk Türkiyeye.
    İlk zamanlar insanlarin yuzune bakmak gelmedi icimden cunku hepsinde bir memnuniyetsizlik ve ''Ne bakiyon lan!!'' edası vardı sanki :P kulaklıgımı takip yolda oylece yuruyordum ama tabiki bole gitmiyor anlam veremiyorsun ama ayak uydurmak zorun kaliyorsun.
    Ama soyle dusunuyorum bu forumda bile kac tane wat ögrencisi var herkes en azından amerikada yere cop ve izmarit atılmamasının ne oldugunu anlamis,bu selamlasma olayını herkese sorgulamadan devam ettirmeyi benimsemis olursak belki bizde bu sekilde ozendıgımız hayatı ileride gorebılırız.En azından artık ben oyle yapmaya calisiyorum bır kısıyle eger
    iletisime gececeksem once slmlasmayı ve sonra tesekkur etmeyi borc biliyorum.Aynı zamanda su izmarit konusuna dikkat etmeye basladim harıl harıl cop tenekesı arıyorum sigarayı ictikten sonra tabi bazen arkadasların geyık konusu olabılıyorsun...''Ya at sunu amerikalı'' diye

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

İnsanın dünyaya bakış açısını değiştiriyor.Çok şey öğretiyor... Tek gidin.. ne olursa olsun size tavsiyem tek gitmeniz..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar anıları okumak gerçekten çok güzel yaa.

Benim macera daha bitmedi.Hala Amerikadayım.Dil kursuna başvurdum.Belgeleri gönderdik.Vizeyi uzattıracaz kısmetse.1-2 aya cevap gelecek.Ona göre Şubata kadar burda kalacağım.

Tabi diyeceksiniz ne işin var, dönsene memleketine?
    Ben de birçok kişi gibi borçla geldim Amerika'ya 3 bin dolarlık borcu 3 ayda öderiz diye düşündüm.
    İlk olarak Wildwood,NJ çalıştım.Gidenler bilirler.Moreys Piers eğlence parkı var.Orda elimizde kamera ortalıkta dolaşıp fotoğraf çekiyorduk.İş çok iğrençti.Sürekli insanlara yalvarır gibi "Resminizi çekebilirmiyim?"diyordum. Çoğu tersliyordu.
    Kaldığım yer iğrençti.4 katlı evde, 40 kişi bir mutfağı paylaşıyoruk.6 kişi ufacık odada kalıyorduk.20 kişi bi tuvaleti kullanıyorduk.Heryer pislik içindeydi.Buna rağmen Landlord'a haftada 100 dolar veriyorduk ve daha ucuzu da yoktu. Herkes anlaşmış gibi aynı fiyatı veriyordu.
    Saatlik 7.15den haftada 36 saat çalşıyordum.Yiyecek ve ev derken elimizde haftada 50 dolar para zor kalıyordu.
    Baktım olcak gibi değil North Jerseyde olan kuzenime haber verdim.İş buldu, gittik. Derken işe alacam diyen Türk restoran sahibi vazgeçti.Ortada kaldık.

Burda kimse iş vermedi.Amerikalıların WAT'tan haberi yok, anlamıyor. Türkler de 3 ay duracaz deyince olmaz diyor.1 ay öyle boş boş gezdim. Kuzenin evinde kalmasaydım bütün param biterdi. Belki 40 tane application form doldurdum.Geceleri sıkıntıdan uyuyamaz oldum. En sonunda Temmuzun başında borçlar yüzünden daha uzun kalmaya karar verdim. Uzun kalacam deyince hemen iş buldum.

1 ay boyunca sahibi Türk olan bir restoranda garsonluk için training aldım. Training esnasında yemediğim laf kalmadı. Aptal, salak, beceriksiz....İşin kötü tarafı bunlar İngilizce olsa çok koymaz.Ama Türkçe olunca insanın çok ağırına gidiyor. Yaptığım hatalar yüzünden o kadar aşşağılandım ki anlatamam.Bir de çalışanlar Üniversite öğrencisi olduğumu öğrenince daha da üzerime geldiler. İlk etapta anlamadım ne olduğunu.Daha sonra bizim gibi öğrenci olarak buraya gelip, Amerikalıyla evlenip, GreenCard alan Uludağ mezunu bi garson abi bana niye böyle davrandıklarını anlattı. Ona da ilk geldiğinde çok eziyet etmişler. Adamlar aşağılık duygusu içinde, ne yapacaklarını şaşırıyorlardı. Ufacık bir hatamda "Bi de üniversitede okuyorsun, hiç kafan çalşımıyor mu?" diyorlardı çalışanlar ve patron. Ama insanın elinde seçenek olmayınca köprüyü geçene kadar "Ayıya dayı" deyip susuyor.Şimdi işi öğrendim, ortalama bir garson gibi çalışıyorum.

O zor günler geçti elhamdülillah. Bana laf söyleyenlere de artık azının payını verebiliyorum. Haftada 30 saat çalşıyorum 300-400 dolar para yapıyorum.Gitti gide daha çok saat alıyorum dolayısıyla kazandığım para da artıyor.Artık Şubat'a kadar 3-5 bin yaparız inşallah.

Vakit buldukça da New York,Philedelphia falan geziyorum.

Okul ne oldu? İnternetten kayıt yaptırıp gitmedik. Kafadan bir yıl uzadı.

Bence WAT'la gelen öğrenciler olarak en büyük dezavantajımız elimizde mesleğimizin olmaması. "Ne iş olsa yaparım abi" modunda olunca kolay olmuyor iş bulmak.
    Çok defa "Keşke Türkiye'deyken bir işte çıraklık yapmış olsaydım" dedim.

Değdi mi?Bence değdi. Türkiye'ye dönünce hem borçları ödemiş olacam, hem cebimde 3-5 bin olacak, hem İngilizcemi geliştirmiş olacam, hem de elimde garsonluk mesleği olacak. Amerikaya bir dahaki gelişimde işler çok daha kolay olacak inşallah.(Tabi o zamana kadar Amerika batmazsa..)

Ayrıca hayata dair öğrendiklerimde cabası...
    Velhasıl herkese tavsiye ederim bu WAT olayını. Ne demişler, "Git ki anlatacak hikayen olsun."
    Konu gokcek50 tarafından (06-10-2008 Saat 02:18 PM ) değiştirilmiştir.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Cool

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Benim macera daha bitmedi.Hala Amerikadayım.Dil kursuna başvurdum.Belgeleri gönderdik.Vizeyi uzattıracaz kısmetse.1-2 aya cevap gelecek.Ona göre Şubata kadar burda kalacağım.

Ben de birçok kişi gibi borçla geldim Amerika'ya 3 bin dolarlık borcu 3 ayda öderiz diye düşündüm.
    İlk olarak Wildwood,NJ çalıştım.Gidenler bilirler.Moreys Piers eğlence parkı var.Orda elimizde kamera ortalıkta dolaşıp fotoğraf çekiyorduk.İş çok iğrençti.Sürekli insanlara yalvarır gibi "Resminizi çekebilirmiyim?"diyordum. Çoğu tersliyordu.
    Kaldığım yer iğrençti.4 katlı evde, 40 kişi bir mutfağı paylaşıyoruk.6 kişi ufacık odada kalıyorduk.20 kişi bi tuvaleti kullanıyorduk.Heryer pislik içindeydi.Buna rağmen Landlord'a haftada 100 dolar veriyorduk ve daha ucuzu da yoktu. Herkes anlaşmış gibi aynı fiyatı veriyordu.
    Saatlik 7.15den haftada 36 saat çalşıyordum.Yiyecek ve ev derken elimizde haftada 50 dolar para zor kalıyordu.
    Baktım olcak gibi değil North Jerseyde olan kuzenime haber verdim.İş buldu, gittik. Derken işe alacam diyen Türk restoran sahibi vazgeçti.Ortada kaldık.

Burda kimse iş vermedi.Amerikalıların WAT'tan haberi yok, anlamıyor. Türkler de 3 ay duracaz deyince olmaz diyor.1 ay öyle boş boş gezdim. Kuzenin evinde kalmasaydım bütün param biterdi. Belki 40 tane application form doldurdum.Geceleri sıkıntıdan uyuyamaz oldum. En sonunda Temmuzun başında borçlar yüzünden daha uzun kalmaya karar verdim. Uzun kalacam deyince hemen iş buldum.

1 ay boyunca sahibi Türk olan bir restoranda garsonluk için training aldım. Training esnasında yemediğim laf kalmadı. Aptal, salak, beceriksiz....İşin kötü tarafı bunlar İngilizce olsa çok koymaz.Ama Türkçe olunca insanın çok ağırına gidiyor. Yaptığım hatalar yüzünden o kadar aşşağılandım ki anlatamam.Bir de çalışanlar Üniversite öğrencisi olduğumu öğrenince daha da üzerime geldiler. İlk etapta anlamadım ne olduğunu.Daha sonra bizim gibi öğrenci olarak buraya gelip, Amerikalıyla evlenip, GreenCard alan Uludağ mezunu bi garson abi bana niye böyle davrandıklarını anlattı. Ona da ilk geldiğinde çok eziyet etmişler. Adamlar aşağılık duygusu içinde, ne yapacaklarını şaşırıyorlardı. Ufacık bir hatamda "Bi de üniversitede okuyorsun, hiç kafan çalşımıyor mu?" diyorlardı çalışanlar ve patron. Ama insanın elinde seçenek olmayınca köprüyü geçene kadar "Ayıya dayı" deyip susuyor.Şimdi işi öğrendim, ortalama bir garson gibi çalışıyorum.

O zor günler geçti elhamdülillah. Bana laf söyleyenlere de artık azının payını verebiliyorum. Haftada 30 saat çalşıyorum 300-400 dolar para yapıyorum.Gitti gide daha çok saat alıyorum dolayısıyla kazandığım para da artıyor.Artık Şubat'a kadar 3-5 bin yaparız inşallah.

Bence WAT'la gelen öğrenciler olarak en büyük dezavantajımız elimizde mesleğimizin olmaması. "Ne iş olsa yaparım abi" modunda olunca kolay olmuyor iş bulmak.

Değdi mi?Bence değdi. Türkiye'ye dönünce hem borçları ödemiş olacam, hem cebimde 3-5 bin olacak, hem İngilizcemi geliştirmiş olacam, hem de elimde garsonluk mesleği olacak. Amerikaya bir dahaki gelişimde işler çok daha kolay olacak inşallah.(Tabi o zamana kadar Amerika batmazsa..)

Velhasıl herkese tavsiye ederim bu WAT olayını. Ne demişler, "Git ki anlatacak hikayen olsun."

kardeş sana başarılar umarım işlerin rast gider..ama birşey kafama takıldı...sen üniversitede hangi bölüm okuyorsun??

Tecrübe Puanı
    10

@gokcek50
    Kardesim cok zorlu gunler gecirmissin ama olsun hepsi birer tecrube ve su anda iyisin islerin yolunda . Iyi haberlerini bekliyoruz yazarsin yine arada bilgilendir bizi .

@watken

HP Pavilion DV6936us 900$

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

kardeş sana başarılar umarım işlerin rast gider..ama birşey kafama takıldı...sen üniversitede hangi bölüm okuyorsun??
    Neden sorduğunu anlamadım ama Kimya öğretmenliği okuyorum.

Çalıştığım işin en güzel kısmını yazmayı unuttum.
    1-Off günüm olsun veya olmasın gidip Dinerda tatlısına kadar istediğimi yiyebiliyorum.

2-Şuan patronun evinde kalıyorum.Odamı bizim gibi WATçı bi arkadaşla paylaşıyorum.
    Ev-iş yeri arası 100 metre falan. Ayrıca düzgün para kazanmaya başlayana kadar patron benden kira almayacağını söyledi.
    Yani iki aydır kira vermiyorum. Versem de aylık 150 dolar alacak zaten.

Keşke böyle güzel imkanlar hepimize nasip olsa da cebimiz dolu dönsek Türkiye'ye.
    Şu WAT olayı bana zehir olsun da beş kuruş kazanamadan, Amerika'yı gezemeden Türkiye'ye döneyim diyorsanız Wildwood -New Jersey tam size göre.

ABD'de eğitimle ilgili geniş bilgi için:
    http://www.turkishwat.net

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı gokcek50 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ya kardes seni benden baska kim daha iyi anlayabilirki? Cunku calıstıgın turk restaurantındakı ilk haftalardaki yasadıklarımı burda anlatsam senin yasadıklarını kopyala yapıstır yapmıs olurum. Neyse bende new jersey nin hemen altında delaware eyaletinde rehoboth beach denilen bir tatil kasabasında şirketimin kazıgı sonucu burda ayarlanan işim olmayınca patronları turk olan bir restaurantta calısmak zorunda kaldım.Adamlarda asagılık kompleksi var bu yerlere gelebilmek için zamanında çok ezilmisliklerinden oturu gelen bi ruh haliyle senide ezmek istiyorlar.Ya arkadaslar sunu solim orda calısan rus ve diğer amerikalı garsonlara bizden cok cok daha iyi davranıyolardı.Değerli wat arkadaslarımiste bunlardan oturu eger cok dara dusmedıysenız turk calısanların bol oldugu hele hele patronun turk oldugu bi yerde calısmak mı aman aman diyim: memleket memleketlisini gurbette......diye bi laf vardır sonunu getirmiyim anladınız siz orasını. hatta sunu da belirtiyim kaldıgım evin 200 dolarlık deposiztosunu evden cıktıktan sonra arkadaslarla odamızı bırakın evin her tarafını guzelcede bir temizlememize ragmen alamadık.sebep de neymis evin halıları cok pis kapının kolu kırık vs...evi bize kiralayan adamın milliyeti ne tahmin edin arkadaslar??
    tabii ki türk.. iste boyle neyse butun bunlara ragmen iyi para kazandım sayılır: yani 4000 4500 civarı. iste laptop iphone photo mak. cep tel. vs.. elektronik esyalar bide ustume basıma alısveris aileme dostlarıma hediye birde travel kısmında arkaslarla araba kiralayıp 1 haftalık miami macerasından haliyle adamda para kalmıyo.Dondugumde cebimde 100 150 dolar civarı para kalmıstı..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

az kaldi benimde geride birakmama bnm icin cok iyi gitti isler simdi cok vaktim yok o yuzden yazamiyorum ama donunce resimlerle birlikte bastan sona vize kismindan olmezsekte donersek sonuna kadar yazicam

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Türkiyeye geleli 10 gün oldu.Dönüp arkaya baktığımda iyi ki gitmisim dedim.Her seyden once kendı yağımla kavruldum.Eğer şirkete kalsaydı tek kurus kazanmadan ıssız gucsuz donecektım ; ama ben hem orda kral gıbı yedım ıctım kaldım.super bı laptop ps 3 ı pod touch conversler levısler ve bır cok kıyafet aldım.Bunun yanında newyork gıbı ruya bı sehrı gezdım.Dilim gelişsti kendıme guvenımde geldı hayatta.fakat;bunları yapmak o kadar kolay olmadı.Diyorum ya kendinize güvenıniz olcak önce.şirketler filan bir yere kadar...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yaklasik 3.5ay amerikada kaldim. orta-amerikaya gittim. gittigimde heryeri su basmisti. ama saolsun ajansim edu-rehber hicbi uyarida bulunmadi ben gitmeden. yane skintili basladi ama guzel gecti. dil olarak ing+isp. gelisti. ve cok temel cince. travel kismi chicago-madison ve donus new-yorktu. az para yemedi new-york cani sagolsun.) work kismi ise zordu ve stresliydi ama iyi kazandim. hatta forumu okuduktan sonra sansli oldugumu anladim. eve 3.500dolar+son paycheck mail atiliyo ile dondum. dolarin da artmasiyla para 5milyari vurdu. sans ve istek varsa para da kazanilabiliyo..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı rcc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaklasik 3.5ay amerikada kaldim. orta-amerikaya gittim. gittigimde heryeri su basmisti. ama saolsun ajansim edu-rehber hicbi uyarida bulunmadi ben gitmeden. yane skintili basladi ama guzel gecti. dil olarak ing+isp. gelisti. ve cok temel cince. travel kismi chicago-madison ve donus new-yorktu. az para yemedi new-york cani sagolsun.) work kismi ise zordu ve stresliydi ama iyi kazandim. hatta forumu okuduktan sonra sansli oldugumu anladim. eve 3.500dolar+son paycheck mail atiliyo ile dondum. dolarin da artmasiyla para 5milyari vurdu. sans ve istek varsa para da kazanilabiliyo..
    Amerika içine gidip de bu kadar para ile döndügüne göre hiç bi alışveriş yapmamışsın ya da çok şanslıymışsın amerika içinde. Turizm seçeneginde genelde pek fazla para cıkartamıyorlar. 3-4 iş filan mı yaptın ne yaptın sen

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı quemmaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerika içine gidip de bu kadar para ile döndügüne göre hiç bi alışveriş yapmamışsın ya da çok şanslıymışsın amerika içinde. Turizm seçeneginde genelde pek fazla para cıkartamıyorlar. 3-4 iş filan mı yaptın ne yaptın sen
    klasik ustbas+vaio laptop+ipod+foto. mak.+smart phone+ufak hediyelik esyalar
    sans konusunda ise kismen haklisin ama insan kendi sansini kendi de yaratabiliyo bir de daha onceden gitmis bi arkadasimla gittim cok yardim etti parasiz kaldigim zamanlarda(sosyal guvenlik olayi)
    note: bi de casino isi 2.isimdi asil is bi kagit fabrikasindaydi.

Tecrübe Puanı
    10

Alıntı rcc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    klasik ustbas+vaio laptop+ipod+foto. mak.+smart phone+ufak hediyelik esyalar
    sans konusunda ise kismen haklisin ama insan kendi sansini kendi de yaratabiliyo bir de daha onceden gitmis bi arkadasimla gittim cok yardim etti parasiz kaldigim zamanlarda(sosyal guvenlik olayi)
    note: bi de casino isi 2.isimdi asil is bi kagit fabrikasindaydi.
    Vay be , iyiymis baya clock-in , clock-out 'lari pek takmiyorlardi heralde ? Yani bu soylediklerin 7000$-8000$ civari bisi yapar .

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

işte bu orta amerika gözzünü seveyim her zaman iş var casino işlerini tek geçerim

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

sıra 2009da

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

beyler ps3,iyi bir laptop ve digital kamera kaça gelir amerikada ona göre sipariş alayım

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

1500 2000 dolar arasi tutar. 300 foto makinesi 750 800 civari laptop 600 civariydi sanirim ps3.durum budur yani

Tecrübe Puanı
    10

Aynen oyle 1500-2000 arasi tutar fakat simdiden siparis alirsan eger valizin cabuk dolar dikkat .

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)