Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 72 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: HAVAYOLLARINDA TASIMA LiMiTi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

2 el bavuluna bisi olmaz zaten..labtobnuda al sorun cikmaz..umarim bu bunlar 15-20 kilo degillerdir
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

yok yaa biri sırt çantası en fazla 3 4 kilo olur diğeride ufak bi bavul o da muhtemelen 7 8 kilo fln olur bi de laptop var sorun çıkmaz inşallah

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı asigo1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok yaa biri sırt çantası en fazla 3 4 kilo olur diğeride ufak bi bavul o da muhtemelen 7 8 kilo fln olur bi de laptop var sorun çıkmaz inşallah
    hic bir sorun cikmaz bunlarda..bnde ole diyince sandmki 10 -15 kilok bisiler..
    icin rahat olsun ..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

yurt dışından gelirken kesinlikle birşey olmaz zaten bagaj sınırını aşmıyorsun. ama thy cinslik yapar kesin. bir daha asla thy ile yolculuk öğrenci soyguncuları vampirler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Benim gecen sene biri 35 pound digeride 80 pound esası ayrı ayrı 50 pound sanırım dedıler ama ben aştım sanırım gorevlı orda aldı ücret talibi olmadı sadece fazla dedi bizde öğrenciyiz filan dedik halloldu...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

dün döndüm türkiye ye. JFK da 2 valizim vardı 19 g ve 21 kg. tabi ben ikiside aşar diye tahmin ediyodum. 1 lkaptop ve 2 el bavuluda vardı ama kadın 2 el bavuluna izin vermedi birini bi şekilde bavula sığdırdım kız arkadaşımınki de benmkine koyunca biri 25 kilo geldi ama kadın bşi demedi para almadı haberiniz olsun. british le uçtum bu arada british le uçacaklar bene bunu tekrar düşünsün

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı asigo1903 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün döndüm türkiye ye. JFK da 2 valizim vardı 19 g ve 21 kg. tabi ben ikiside aşar diye tahmin ediyodum. 1 lkaptop ve 2 el bavuluda vardı ama kadın 2 el bavuluna izin vermedi birini bi şekilde bavula sığdırdım kız arkadaşımınki de benmkine koyunca biri 25 kilo geldi ama kadın bşi demedi para almadı haberiniz olsun. british le uçtum bu arada british le uçacaklar bene bunu tekrar düşünsün

hadi hayırlı olsun tr ye dondugune gore...
    Peki.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

arkadaslar ben gidis donus ucak biletimi klm den aldim.yarinda donus ucagim var new yorkdan amsterdama gidecek olan ucak daya ait oldugundan check in i danin sitesinden yapmaya calisiyorum ancak da 2. valizim icin 50 dolar istiyor.yarin ben havaalaninda 2. valizim icin 50 dolar mi verecegim.gelirken yine 2.valizle gelmistim hic bir ucret odemedim.boyle bir durumdan haberdar olan var mi?

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı DEMIR17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar ben gidis donus ucak biletimi klm den aldim.yarinda donus ucagim var new yorkdan amsterdama gidecek olan ucak daya ait oldugundan check in i danin sitesinden yapmaya calisiyorum ancak da 2. valizim icin 50 dolar istiyor.yarin ben havaalaninda 2. valizim icin 50 dolar mi verecegim.gelirken yine 2.valizle gelmistim hic bir ucret odemedim.boyle bir durumdan haberdar olan var mi?
    niye uzuluyosun muratim atilla verir
    Somethings never changes..

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı adros Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    niye uzuluyosun muratim atilla verir
    aksam aksam ikimizide yardin gulmekten onurum Allah da seni guldursun.bu arada atilla new yorkda paralari bitirdi bana borcu var kiyafetlerine el koydum))

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı DEMIR17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muhtemelen dönmüş olmalısın fakat evet Delta artık 2. valize 50$ istiyor. Deltanın tercih edilmeme sebeplerine bir yenisi daha eklendi.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bende del.ta ile donuyorum ayin 26 sinda. sitesinden baktim ikinci bavul icin 50 dolar alıolarmis. telefonda ettim, ordaki gorevlide ayni seyi soyledi. gelirken 1 bavulum olduu icin bu durumla karsilasmadim.
    bu firma ile donenler, yada doncek olanlar varmi. bu konuda biseyler biliomusunz. cok sacma geldi bana
    Konu daywalker_1986 tarafından (15-09-2009 Saat 12:42 PM ) değiştirilmiştir.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bende klm le donmustum ama ara ucusum nw ileydi benden ikinci valiz ıcın para almamıslardı
    Peki.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

benm 2 gun once da ile jfk ist ucusu olan arkadaslarla gorustum 2. bavul icin ucret almamislar ama ben alabilir diye acikcasi hala tirsiyorum sanirim alip almama durumu eco class in ust sinif olup yada olmamasi ile alakali 1 ust siniftansa biletin sanirim almiyorlar //

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

üst sınıfların alt sınıflardan babul olarak tek farkı,sadece bavul agırlıgı bıraz daha artıyor..yanı 23 kg yerıne 32kg oluyorr
    Peki.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar , ben British Airways ile Londra aktarmalı gelmiştim Washington Dc'ye , gelirken 1 valiz yeterliydi.ama şimdi yetmiyor ve durum şu ; Washington Dc Londra arası 2 bavul ama Londra İstanbul 1 Pc yazıyor.

yani ben londrada 2nci bavulum için paramı ödemek zorundayım.aktarmada benim 2nci bavulumu çıkaracaklarmı vs vs ... bilgisi olan varsa sevinirim nasıl bi saçmalıktır bu. ordan oraya 1 ordan oraya 2

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

para vermene gerek yok valizini de indirmezler sen neticede uluslararası uçuyorsun hepsi birbirine uyum sağlamak zorunda.ben giderken böyle bir sıkıntı olmuştu kadın para istedi bizde anlattık durumu tamam ozaman dedi. sende 2 valizini ver para isterlerse de ben uluslararası uçuyorum vs diyip ödeme para almak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

airfrance ile gittim geldim .. 2 gun oldu donelı..
    2x30 kg .. biri 30 dan fazlaydı ..
    1x 14 kg el bagajı+ boynumda kamera cantamla girdim cıktım ..
    kımse bişey talep etmedi ..
    duyurulur ...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

ben de air france ile dondum
    bavullar 30+18
    el bagaji 10 kiloydu laptop ta vardi.sorun cikarmiyorlar cok fazla.
    istanbuldan da adana ya thy ile geldim.
    ic hatlar da sinir 20 kg normalde.
    pazarlik yaptim iyice
    dedim yurtdisindan geldim falan.
    30 35 kilo ya kadar tolerans taniyorlar.
    ama 5 kilo parasi odedim yani. kilo basi 2.3 tl

Üstad
    Tecrübe Puanı
    18

KLM 23+23+8 kilo bagaj limiti koymuş.
    Benim bavullardan bir tanesi 5 diğeri 10 kilo fazlaydı ,
    5 kiloluğa sesini çıkarmadı ama 10 kiloluktan birkaç parça eşya çıkardım o da 5 kilo fazla kaldı , görevli tekrar ikaz etmedi
    El bagajımda da 2 tane gitar ve sırt çantam vardı.

(Biraz sesinizi yükseltirseniz direk geçin geçin diyorlar bu arada )

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Bizim parktan çocukların 3 valizi vardı 2 taneside 10 kg. civarı fazlaymış 2 el bagajında biri 15 kg. vardı çok rahat iyi hatırlıyorum ve üstüne üstlük ABD içi uçuş yapıyorlardı Delta ile her valize para ödemeleri gerekiyordu birinin üstünde Barack Obama 'nın tişörtü varmış görevli kadında zenciymiş hiç para talep etmemiş .
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı break Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bizim parktan çocukların 3 valizi vardı 2 taneside 10 kg. civarı fazlaymış 2 el bagajında biri 15 kg. vardı çok rahat iyi hatırlıyorum ve üstüne üstlük ABD içi uçuş yapıyorlardı Delta ile her valize para ödemeleri gerekiyordu birinin üstünde Barack Obama 'nın tişörtü varmış görevli kadında zenciymiş hiç para talep etmemiş .
    o zenci yerine bir beyaz olsaydı ve bush yada john mcCain hayranı olsaydı olay ne olurdu acaba

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı n3co_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KLM 23+23+8 kilo bagaj limiti koymuş.
    Benim bavullardan bir tanesi 5 diğeri 10 kilo fazlaydı ,
    5 kiloluğa sesini çıkarmadı ama 10 kiloluktan birkaç parça eşya çıkardım o da 5 kilo fazla kaldı , görevli tekrar ikaz etmedi
    El bagajımda da 2 tane gitar ve sırt çantam vardı.

(Biraz sesinizi yükseltirseniz direk geçin geçin diyorlar bu arada )
    Havacilik kurallarina gore yurtdisi ucuslarda tek parca valizin bi limiti var. Atiyorum 32 kg yi gecemez. Onu gecmedikten sonra kolay kolay sorun cikartmiyorlar. THY de 23 kgydi. Benim arkadasta 10 kg falan fazla vardi. Gorevli "Icinden bi kac parca al, soyle bi kural var bizle alakasi yok bunun" dedi. Biraz aldi arkadas 7 kg falan fazlalik kaldi oyle para odemeden gecti. Ne kadar dogru bilemem.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

evet delta artık 5 aralıktan sonra sanırım her 2 bagaja da para alıyor... bugun arkadaşımla konuştuk amerikadan tr ye gelecek. ve 2 bagajdan da 50 dolar kesileceğini söylemişler.. inanılmaz bir şey bu.. uluslararası uçuyorsun ve her bagaja para ödeyeceksin olacak iş değil...
    PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....

BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

biraz da oradaki görevlinin insiyatifine kalmış bazı şeyler.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Alıntı YETO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biraz da oradaki görevlinin insiyatifine kalmış bazı şeyler.

Bu konuda katılıyorum size. Yani görevlinin insiyatifi konusu.

Geçtiğimiz yaz delta ile florida pensacoladan new yorka geçeceğim. 2. valiz için belli bir ücret alınıyordu ve tabi ağırlık sınırını aşarsanızda.

Bende 25 kg lık 2 valiz vardı, 50 doları gözden çıkarmıstım fakat herhangi bir ödeme istemdiler. Öncesinde bir türk arkadas daha vardı, onda tek valiz ve 25 kg için ekstra para aldılar. nasıl bir uygulama anlayamadık.

Sonrasında new york jfk den klm ile aktarmalı türkiyeye doneceğim. dedim bu kez kesin alırlar 50 dolar. yine bir odeme yapmadım..
    Sonra sen gel türkiyeye, Ataturk havalimanından Sabiha gokcene 2 havas servisi değiştirerek gel. Sonrasında Pegasusa git ve amerikada vermediğin tüm paraları burda ver.. İyimi... adamların 14 kg tasıma sınırları varmıs...eee..ben yurt dısından geliyrm falan dedim falan ama yook abi....fazladan olan yaklasık 35-40 kg için kg basına 4 tl verdim...

toplamda havas ücretleri dahil valizlere yaklasık 200 tl verdim !! ....

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Kesinlikle görevlinin insiyatfine kalan bir şey yok. Hangi ülkeden gelip nereye gittiğiniz, biletinizi ne zaman aldığınız, hangi havayolu ile uçtuğunuz, elite, silver, gold vs. gibi bir üyeliğiniz oup olmaması bu ücretleri belirlemede etken.

Ha ama 1-2 kilo fazladır ona bişey demezler o konuds insiyatif kullanılır. Nitekim Delta ile İstanbul-NY uçuşumda bavulum 24,5 kiloydu fazla bagaj ücreti almadılar. Normalde sınır 23 kilo. Dönüşte 5 kilo fazlam vardı direk 100 doları aldılar.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaslar ben simdi baktim deltanin sitesine abd den avrupa ucuslari economy class icin ilk 2 bagaj ucretsiz iyor kesin bisey bilen yok heralde

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı akucukkabaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar ben simdi baktim deltanin sitesine abd den avrupa ucuslari economy class icin ilk 2 bagaj ucretsiz iyor kesin bisey bilen yok heralde
    Sitede yaziyorsa dogrudur. En kotu mail at cevap verirler hemen
    Sometimes memories can kill...

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar bu sene için bagaj olaylarında değişiklik olduğunu öğrendim ama durum hakkında pek bi bilgim yok ayın 13nde döncem ve 2 bavulum war yeni düzenleme hakkında bilgisi olan war mı
    ????

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks