Work and Travel
Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 119 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: gidiş hazırlıkları

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya aslında bazen hepimiz öyle bi hale gelıyoruzkı cok basit seyler sorun oluyo kafamıza takıyoruz. nedir ki yanı amerika ?? bence bu kadar büyütülecek hiç bişey yok. al cantanı sırtına git biraz gamsız olmak lazım. cunku ayrıntılara takılırsak içinden cıkılacak gibi degil. sonra pogacayı hangi poşete koyayım diye sorabilecek hale gelıyoruz bide üstüne senı denedim yapıyoruz)) saka bi yana herzaman demişimdir rahat olmak lazım. nihayetinde ilk giden bizler degiliz. kaba bi hesapla turkıyeden 1998 yılında iki odtülü ögrenciyle baslayan bu programda yaklasık 70 bin kişi gitti. herseyi kafasına takan kendisini mutsuz eder. bence tabi...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Evet haklısın rahat olmamız lazım. ama bence yinede sudan çıkmış balığa dönmemek için tecrübeli arkadaşların önerilerine bir göz atmakta fayda var

mesela ben 17 saat amsterdam havaalanında bekleyecem sitede bu konularla ilgili bir çok bilgi var beklerken ne yapacağından tut da yanında yiyecek ne götürebileceğine kadar. sonuçta daha önce ne yurt dışına çıkmış nede aktarma yapıp hava alanlarında saatlerce beklemiş insanlar deiliz birçoğumuz
    bu faydalı bilgiler için herkese teşekkürler arkadaşlar . ama fazlada heyecan yapmaya gerek yok şimdilik heyecanımızı amerikaya saklamakta yarar var

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Bu erzak olayını biraz açalım arkadaşlar.
    Yani nasıl erzak?Ne kadar erzak?
    Öyle bi durum varsa burdan sucuk konserve fln ne kadar götürebiliyorsak götürelim.Giderken çok dolu olmiicak zaten bavul dönüşte daha bi dolu olur.

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

kimi başlıklarda yiyeck götürülmeyeck yazıyor hatta poğaca alıp yanında goturduğunu ıddıa edenler var.
    bence bır yetkılı arkadas sadece su ıkı soruya cevap verse konuyu kıltesenız bıle olr ondan sonra.
    1)amerıkada hastalanabılırız bunun ıcın yanımıza antıbıyotık(agumentın)kullananlar bılırler, ya da ates dusurucu agrı kesıcı ozellıgı olan (vermıdon) gbı seyler alabılecek mıyız ya da almak ıcın recete mı gereklı ?
    2)buradan amerıkaya kım nederse desın oradakı masrafları eglenceye kaydırma amaclı konserve, sucuk tarzında seyler goturmek ısteyen ınsan sayısı az değil bu amaçla mesela 20 adet konserve alınıp valıze konulursa. bunun yanında kremalı ya kremasız bıskuvıler sırt cantamıza konup yolda basvurulabılır mı?
    kesın ve net bılgıye elbette arastırarak ulasabılırız ama bız turkuz ve bu da turkishwat lütfe net tecrubesı olan cvp yazsın mumkunse bu ısın yetkılılerı
    saygılar

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı tecq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kimi başlıklarda yiyeck götürülmeyeck yazıyor hatta poğaca alıp yanında goturduğunu ıddıa edenler var.
    bence bır yetkılı arkadas sadece su ıkı soruya cevap verse konuyu kıltesenız bıle olr ondan sonra.
    1)amerıkada hastalanabılırız bunun ıcın yanımıza antıbıyotık(agumentın)kullananlar bılırler, ya da ates dusurucu agrı kesıcı ozellıgı olan (vermıdon) gbı seyler alabılecek mıyız ya da almak ıcın recete mı gereklı ?
    2)buradan amerıkaya kım nederse desın oradakı masrafları eglenceye kaydırma amaclı konserve, sucuk tarzında seyler goturmek ısteyen ınsan sayısı az değil bu amaçla mesela 20 adet konserve alınıp valıze konulursa. bunun yanında kremalı ya kremasız bıskuvıler sırt cantamıza konup yolda basvurulabılır mı?
    kesın ve net bılgıye elbette arastırarak ulasabılırız ama bız turkuz ve bu da turkishwat lütfe net tecrubesı olan cvp yazsın mumkunse bu ısın yetkılılerı
    saygılar
    kesinlikle katılıyorumm..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı fastdemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet haklısın rahat olmamız lazım. ama bence yinede sudan çıkmış balığa dönmemek için tecrübeli arkadaşların önerilerine bir göz atmakta fayda var

mesela ben 17 saat amsterdam havaalanında bekleyecem sitede bu konularla ilgili bir çok bilgi var beklerken ne yapacağından tut da yanında yiyecek ne götürebileceğine kadar. sonuçta daha önce ne yurt dışına çıkmış nede aktarma yapıp hava alanlarında saatlerce beklemiş insanlar deiliz birçoğumuz
    bu faydalı bilgiler için herkese teşekkürler arkadaşlar . ama fazlada heyecan yapmaya gerek yok şimdilik heyecanımızı amerikaya saklamakta yarar var
    amsterdam havaalanında usk katta beklemek veya dinlenmek için yatak tarzı uyuma yerleri var oraya uzanıyosun zaten katarma yaptıgın için yanında en fazla sırt cantan oluyo orda güzel bi uyku cekersin haberin olsun. zaten orda temizlik gorevlisi olarak calısan 8-10 tane turk var. hatta bi tanesi benım hemşerim cıktı. onlar sana her konuda yardımcı olurlar.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı tecq Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saygılar

1- burada devamlı kullandıgın bi ilacın varsa giderken yanına 3-4 kutu yedek al. recetenide belki lazım olur diye yanında tasımanı tavsıye ederim. eger hastalanırsam diye tedbir amaclı ilaç goturmak istiyosan yine yanına 1-2 kutu antibiyotık vs alabilirsin. kimse senın cantanda ilac varmıs ilaçla amerikaya giremezsin demez. zaten amerikada marketlerde bile sık kullanılan ilaç hepsi oldugu için hastalandıgında sıkıntı cekmezsin.

2- ben zaten biçok kez söyledim burdan cantanızı boş goturmeyın diye. yanınıza tabıkı kremalı biskuvi kuruyemiş poğaca alın. zaten almazsanız sıkıntı cekersiniz. amerikaya vardıgınızda bir iki gun marketi bulamaya bilirisiniz. bulsanız bile o farklı koku yuzunden içeri bile girmek istemeyebilirisiniz. girseniz bile yumurta dısında size yakın gelen bişey bulamayabilirsiniz. yanı bunlar absörd şeyler değil ama sonucta insan birden bire yabancı bi ülkeye gittiği zaman ilk 3 gun oturup aglayası gelıyo aslında cok guzel olan seyler onu ürkütüyo. neyse bu arada 20 kutu konserve veya sucuk gibi şeyler goturmenizi tavsiye etmem. zaten 20 kutu konserve kesin gümrüğe takılır almazlar diye düşünüyorum. sucukta belki kokar sorun cıkarır. hazır corbalar bisküviler kuruyemiş gofret bence en uygunları..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

tsk ederim zubeyr,cok onemli bilgiler
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Zubeyr Amerikada vitaminler cokmu pahali?
    Şirket Seçim Yönergesi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

tamam anladım baya yardımcı oldu konserve goturemıcek olmamız da bır o kadar kotu ama
    saygılar

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

30 tane knorr hazir corba ,nutella,yol icin pogacalar,hatta pirinc bile goturcem orda corba ile iyi gider.2-3 gun yerm : gunluk 10 dolardan yirtariz.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya 10 kutu ton balıgından bi zarar olmaz dimi ? 10 gün idare eder beni işte, yanınada hazır çorba, bikaç poşette makarna tamamdır

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

nohut goturun sucuk goturuN
    0,19 a michigan mı ne oyle bi marka hazır makarna vardı. bos yere goturmeyin burdan bence. ama ben sucuk goturucem

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ha bide gecen sene bi canta pogaca goturmustum iyi olmustu onu da tavsiye ederim.

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı rahdan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ha bide gecen sene bi canta pogaca goturmustum iyi olmustu onu da tavsiye ederim.
    makarna ucuz yani ozaman onu çıkaralım listeden ...ya bi çanta pogaca nasıl oluyor bayatlamadımı? hemen tükettin mi yoksa?

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya yazılanları okuyunca şaşırdım.Bi bavul konserveyi ne yapacaksınız veya 10 kutu balığı :S arkadaşlar sadece yolda yemek için sandwiç poğaça vede bi kaç bisküvi çeşidi alın yeter ya..Sonuçta afrikaya gitmicez heryerde market var..Hemde acaip ucuz ya..
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

5 gunde tukettim

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

paralar cbimizde kalsın da 1 kutu poğaça aldıysanız konserveyi dayamak lazım buradan hem belki bu sayede ikinci iş yapmaya ggerek kalmaz.
    basarız tüm parayı alkole hayata : D: D

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zubeyr Amerikada vitaminler cokmu pahali?
    marketlerde sana lazım olacak her turlu vitamin ve ilacları bulabilirsin. receteyle verilen özel ilaçlar hariç. vitamınler yanlıs hatırlamıyosam Dollar General de 7-8 dolar civarındaydı ama bizdeki gibi ufak kutularda değil plastık şişelerde..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

Ok tsk ederim
    Şirket Seçim Yönergesi

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşlar peki yanımızda giderken götürebileceğimiz yiyeceklerin bir sınırı var mı?

Şöyle ki ben hazır çorba ve makarna götürmek istiyorum. Kaçar tane götürebilirim bunlardan? Abartı olunca çekmesinler aşağı sonra. Gözümün önünde yayla çorbasını çöpe atarsa ne anlarsınız siz çorbadan derim valla.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaşlar anladıım kadarıyla yanımızdaki çantada yiyecek taşıyabiliyoruz..ben pek şzşn verişldini sanmıodum..birde sigara durumu nasıldır çantada taşınır heralde..aktarmalarda içebilirmyiiz falan..
    tecrübesi olanlar varsada şunu sorıyım İstanbuldanmı almalı los angeles int.inincemi almalı ? sanki istanbul daha hesaplı gibi duydum..
    "Blessed are the hearts that can bend,they shall never be broken.."

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

aktarmalarda içmen çok zor. sen transit geçiş yapıyorsun dolayısıyla transit salonundan dışarı cıkarmıorlar. geçen sene ben aktarmalarla beraber 20 saat sigara dumanı göremedim etrafta

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

arkadaslar bu sene vizemle beraber gelen uyarida, alinan kararla bavulunda yada yaninda sigara ve cakmak tasimak yasak oldugunu ozellikle eklemisler..
    Did u see the lights,as they fell all around u?Did u hear the music,Serenade from the stars?

Uçuşa Hazır Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

herkes midesinin peşinde

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı wiseman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bu sene vizemle beraber gelen uyarida, alinan kararla bavulunda yada yaninda sigara ve cakmak tasimak yasak oldugunu ozellikle eklemisler..
    yok artık daha neler napalım biz o zman canım..bu arada bugünde ortantasyonda bize verilen bilgiye göre bavulda bile sıvı bişey götüremezmişiz..hiçmi bakım ürünü alamıcaz yanımıza anlamadım..onun dışında bavula yiyecek koymayın yanınıza zaten alamassınız falan dediler..heryerden farklı bişe duyuyorum napcamı şaşırdım ya

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı bk88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada bugünde ortantasyonda bize verilen bilgiye göre bavulda bile sıvı bişey götüremezmişiz..hiçmi bakım ürünü alamıcaz yanımıza anlamadım..onun dışında bavula yiyecek koymayın yanınıza zaten alamassınız falan dediler..heryerden farklı bişe duyuyorum napcamı şaşırdım ya
    evet tecrübeli arkadaşlar lütfen bu konuya açıklık getirsin, götürenler nasıl götürmüş ki??
    gittim; gezdim; gordum....

Şirket: Network Akademi
    Pozisyon: Danışman

Tecrübe Puanı
    18

ben 2 gidişimde de yanıma bolca hazır çorba, makarna ve ton balığı almıştım. Herhangi bir sorun olmuyor. Paketlenmiş veya konservelenmiş gıdalarda sorun olmaması lazım.

Bakım ürünleri,parfüm,deodorant tabiki götürebilirsin, bavulunda olduğu sürece problem değil. Fakat yanına alacağın el çantanda bunları taşıyamazsın.

Sigara tabiki götürebilirsiniz, kimse sigaranıza karışamaz. Çakmak eğer x-ray cihazından geçerse alıolar. Ama cebinize koyup rahatlıkla geçebilirsiniz. Ancak zippo bu noktada sorun yaratıo. Adını hatırlayamadığım alet, (içinden geçtiğiniz dedektör) belli bir metal oranının altında ötmüyor. O yüzden çakmağın üzerindeki ufacık metal parçasını saptayamıyor. (3,5 ay havaalanında çalıştığım için hergün o çakmak cebimde içeri girdi benimle beraber.İlk günler bu olayı keşfedemediğim için her gün bir çakmağıma el konuyordu)

Bavulumda novalgin vardı, kimse el koymadı ama reçeteli ilaçların mutlaka reçeteleri yanınızda olsun.

Uçakta zaten size bir form verilecek ve bu formda yanınızda olan tüm eşyaları/değerlerini gümrüğe bildirmek durumunda olucaksınız. Örnek form ve nasıl doldurmanız gerektiği: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/va...ation_form.xml

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı borders Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 2 gidişimde de yanıma bolca hazır çorba, makarna ve ton balığı almıştım. Herhangi bir sorun olmuyor. Paketlenmiş veya konservelenmiş gıdalarda sorun olmaması lazım.

Bakım ürünleri,parfüm,deodorant tabiki götürebilirsin, bavulunda olduğu sürece problem değil. Fakat yanına alacağın el çantanda bunları taşıyamazsın.

Sigara tabiki götürebilirsiniz, kimse sigaranıza karışamaz. Çakmak eğer x-ray cihazından geçerse alıolar. Ama cebinize koyup rahatlıkla geçebilirsiniz. Ancak zippo bu noktada sorun yaratıo. Adını hatırlayamadığım alet, (içinden geçtiğiniz dedektör) belli bir metal oranının altında ötmüyor. O yüzden çakmağın üzerindeki ufacık metal parçasını saptayamıyor. (3,5 ay havaalanında çalıştığım için hergün o çakmak cebimde içeri girdi benimle beraber.İlk günler bu olayı keşfedemediğim için her gün bir çakmağıma el konuyordu)

Bavulumda novalgin vardı, kimse el koymadı ama reçeteli ilaçların mutlaka reçeteleri yanınızda olsun.

Uçakta zaten size bir form verilecek ve bu formda yanınızda olan tüm eşyaları/değerlerini gümrüğe bildirmek durumunda olucaksınız. Örnek form ve nasıl doldurmanız gerektiği: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/va...ation_form.xml

açık ve net, teşekkür ederiz. ama duyduğuma göre orada tonbalığı daha ucuzmuş
    gittim; gezdim; gordum....

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

tecrübeli arkadaşa bi sorum olcak ben tedbir olsun die çok çeşit ilkaç götürüorum..ağrı kesici,mide ilacı,antibiyotik,souk algınlığı ilacı,göz damlası gibi..bunların hepsine reçete almam mümkün deil..yanımdaki çantada taşımakmı bavulda taşımakmı daha mantıklı olur dersin ? birde ben DA ile gidecem web sayfasında sıvı maddeler için max 100 ml. yazıo..çok düşük bi üst sınır bu..almazlar dimi götürceklerimizi ya onları alırlarsa içim yanar valla..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)