Nasıl vermezler ya ne kadar gereksiz bir hareket bu memurları anlamak zor
Nasıl vermezler ya ne kadar gereksiz bir hareket bu memurları anlamak zor
aslında tam tersi bizim fakültede de bu seneye kadar vermiyolarmış ama bu sneki yasa değişikliği sebebiyle burun kıvıra kıvıra vermek zorundaymışız dediler ve aldık sanki para kendi ceplerinden kesiliyomuş gbi burun kıvırıyolar ya
arkadaşlar bu konuda sakın yılmayın gerekirse rektör e kadar çıkın; hatta hukuk fakültesinden arkadaşlarınız varsa; harçsız pasaport için bakanlıkça yayınlanan bir belge var onu bulmalarını isteyin;ben bulduğumda linkini yayınlarım burdan. Her üniversite zorunlu bu belgeyi vermeye; küçümsemek gibi olmasın ama genelde üniversitelerde görevli memur kesimi pek artis ama rektör daima her kapıyı açar yoksa da son çare bi hemşerisini bulun![]()
WAT PROGRAMINA KATILACAK VE HARÇSIZ PASAPORT ALACAK VEYA PASAPORT SÜRESİNİ UZATACAK ARKADAŞLARIN DİKKATİNE ! ARKADAŞLAR BENDE SİZİN GİBİ 2009 WAT PROGRAMINA KATILACAK BİR ÖĞRENCİYİM VE 2 YILLIK HARÇSIZ PASAPORTUMU ALMIŞ BULUNMAKTAYIM.SİZE YARDIMCI OLMAK AMAÇLI;HARÇSIZ PASAPORT NASIL ALINIR? HANGİ İŞLEMLERDEN GEÇİCEKSİNİZ? ONLARI YAZAYIM DEDİM.
İLK ÖNCE DANIŞMANLIK ŞİRKETİNDEN ALMIŞ OLDUĞUNUZ YAZIYI OKULUNUZ ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM EDİNİZ VE SİZE OKULUN TASDİKLEDİĞİ BELGEYİ ALARAK SİZE EN YAKIN İŞLEM YAPABİLECEĞİNİZ DAİRELER:
Yeditepe Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğü:
Adres: Yeni Londra Asfaltı, Yılanlı Ayazma Yolu No:15 Yeşil Plaza TOPKAPI / İSTANBUL
Hisar Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğü:
Adres: Çiftecevizler Mah. Darulaceze Cad. OKMEYDANI / İSTANBUL
Rıhtım Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğü:
Adres:Maliye Kompleksi Bostancı San. Sit. Değirmenyolu Sok. No:18 Bostancı KADIKÖY / İSTANBUL
OLAN YUKARIDAKİ VERGİ DAİRELERİNE GİDİNİZ.BANA EN YAKIN OLARAK TOPKAPIDAKİ YEŞİL KUNDURANIN BULUNDUĞU BİNANIN ALT KATINDAKİ YEDİTEPE VERASET VE HARÇLAR VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ İDİ.ORAYA GİTMEDEN ÖNCE 1 ADET VESİKALIK FOTONUZU,KİMLİK FOTOKOPİNİZİ,VE OKULUN SİZE VERDİĞİ KAĞIDIN 1 ADET FOTOKOPİSİNİ ALMAYI UNUTMAYINIZ.ORDA HERHANGİ BİR SIRAYA GİRMEDEN ARKA BÖLÜMLERE GİRİNİZ VE BİR GÖREVLİYE SORARAK İŞLEMİNİZİ ÇABUK YAPTIRIN YOKSA AKŞAMA KADAR BEKLEMEK ZORUNDA KALIRSINIZ. SİZE ORDAN TASDİKLENMİŞ OLARAK VERİLEN KAĞIDI DA ALARAK SİZE EN YAKIN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GİDİNİZ VE PASAPORT İÇİN BAŞVURUNUZU YAPINIZ.UNUTMADAN EMNİYET TE GEREKLİ OLACAK 1 ADET PARMAK İZİ İŞLEMİ İÇİN VESİKALIK FOTONUZU VE 4 ADETTE PASAPORT İÇİN GEREKLİ OLACAK VESİKALIĞINIZLA BİRLİKTE EMNİYETE VERİLMEK ÜZERE KİMLİK FOTOKOPİNİZİ YANINIZDA BULUNDURMANIZI SÖYLEMEK İSTERİM.EĞER PASAPORTUNUZ YOK VEYA VAROLANI YENİLETMEK İSTİYOR İSENİZ SADECE 80 YTL CİVARI BİR PASAPORT DEFTER ÜCRETİ ÖDEMENİZ GEREKİYOR,BUNUDA YANINIZDA BULUNDURMANIZI SÖYLEYEYİM.EN SON OLARAKDA EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİNDEKİ PASAPORT İŞLEM DAİRELERİ GÜN İÇİNDE SAAT 15.00 A KADAR PASAPORT BAŞVURU İŞLEMLERİNİ KABUL ETMEKTEDİRLER VE ÖĞLEN TATİLLERİ VARDIR AYRICA AYNI GÜN İÇİNDE BUNLARI YAPICAKSANIZ EĞER İLK BAŞTA YAZDIĞIM VERGİ DAİRESİNDEKİ İŞLEMLERİ YAPMADAN ÖNCE VERGİ DAİRELERİNDE DE ÖĞLE ARASI OLDUĞUNU SİZLERE HATIRLATMAK İSTERİM,BUNLARI DİKKATE ALARAK BU İŞLEMLERİNİZİ SIRAYA KOYUN DERİM.YARDIMCI OLABİLDİYSEM EĞER NE MUTLU BANA.ŞİMDİDEN SİZLERE İYİ KOŞTURMALAR VE İYİ YOLCULUKLAR...
arkadaslar bu konuda da sıze bılgı mı aktarayım normalde kanunda ogrencı degısım programlarında harcsız pasaport belgesı vermek mecburu fakat bazı okullar bunu ogrencı degısım programı olarak algılamıyorlar dolayısıyla gıttıgınız sırketın mutlaka dıl okulları bolumude vardır ve hanı sırket sıze bı yazı verıyor ya yazın amerıka da calıscak faln dıye okulunda problem yasaynlar sırketten herhangı bır okula gıtcegıne daır yazı alsın (wat a degılde) o zaman okul mecburen verıyo
aslında bunu yenı bı baslık altında acmak ıstedım ama baslık acmayı bılmedıgım ıcın acamadım umarım yonetıcı bunu okur ve yenı bı baslık altında acar su an alamayan bı cok ogrencıyle karsılastım belkı burdan onlara yardımcı oluruz
Dil okulu fikri süper. Bu sene bununla bir deneyeyim
peki bu harçsız pasaportun geçerlilik süresi bitti diyelim. ben de keyfi olarak örneğin avrupaya turistik olarak gitmek istiyorum daha sonra. o zaman ne yapçam.okul illa öğrenci değişim programlarına mı veriyor bu belgeyi ?
eğitim amaçlı yurtdışı çıkışı yapcam de okula alırsın tekrar
yine aynı bi dilekçe bulsan yeterli olur bence çokta dikkat etmiyolar o kadar.vergi dairesi bile uzatılır falan demişti.
arkadaslar sırketınızın mutlaka dıl okulları bolumu de vardır ordan dıl okuluna gıtcek dıye yazı alın o zaman verıyorlar
normalde okullar ogrencı degısım programına gıden ogrencılere mecburı olarak harcsız pasaport vermelerı lazım ama okullar wat ı ogrencı degısım programı olarak saymıyorlar cunku para kazanılan bır program dolayısıyla sorun cıkartıyorlar sırketınıze soyleyın sıze verdıklerı belgeye wat a degılde dıl okuluna gıtcekmıs gıbı kagıt versınler
inş alırız bizde
Ben harçsız pasaport için gerekli olan belgeyi aldım sadece çanakkale merkeze gidip öğrenci işleri daire başkanlığına imza atması kaldı. Ayrıca yetkililer hi sorun bile çıkarmadılar. Muhabbet ede ede verdiler hatta. Çanakkale Onsekiz mart üniversitesinde okuyan varsa gönülleri rahat olsun
istanbul üniversitesi avcılar kampüsüde okuyupta bu belgeyi bu sene alan varsa,nasıl aldığını yazıversin yoksa katil olacam...:
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks