merhaba
bende tek başıma gitmeye karar verdim.Zaman yaklaştıkça korkutucu gelmeye başlamıştı,ama burdakileri okuyunca rahatladım
tek iyidir, ben de tek gidiyorum.
north dakota dickinsondayım heycanlıyım tekim yeniyim pehhhhhhhhhhh
beni de ekleyin tek gidenlere 6 Haziran Los Angeles
Ben de tek gidiyorum 10 haziran NY
forever alone
20haziran north dakota-williston
into the wild gibi bir macera olcak sanırım
Konu PinkFloyd tarafından (19-05-2012 Saat 06:30 PM ) değiştirilmiştir.
Ben de tek gidiyorum. 18 haziran sabah 6.10 Houston yolcusu.
Bende 27 Mayıs' ta NY JFK da olacağım. Bir kaç gün Manhattan da gezdikten sonra çalışacağım yere Mayville ye gideceğim.
Benim filmden anladığım şu. Gerçek hayattan alınan kesitteki eleman hayatın gerçek kısmını dostluk, arkadaşlık ve yeni şeyleri keşfetmek olarak tanımlamış; paradan, kariyerden daha üstte bulmuştur.
Buraya kadar her şey güzel bana göre ve yapana büyük saygı gösteririm. Fakat film ölümle bitiyor. Bu da herşey güzelleşirken can sıkıyor.
Benim kaçırdığım kısım tam olarak nedir anlayamadım. Belki dediğin gibi kaçırdığım bir yer olmuştur..
"Some people feel the rain. Others just get wet"
geçen sene tek gitmiş bir bayan olarak tek sözüm : tek gidin! amerikaya indiğinizde nereye ve nasıl gideceğinizi en ince detaylarına kadar öğrenin. ben geçen yaz bu şekilde çok eğlendim. Oraya gittiğinizde türklerin hep grupça dolaştığını göreceksiniz, benim tavsiyem: uzak durun! ingilizcenizi ilerletin, amerikalıların evlerine kendinizi bi şekilde davet ettirin neblym, gerisi tamamen size kalmış
arkadaşlar ben geçen yaz ilk gittiğimde 2 ay boyunca 5 çinli kızla kaldım daha sonra da 3 amerikalıyla birlikte kendi evimize çıktık ! hayatımda geçirdiğim en güzel yazdı ve eminim bir arkadaşla gitsem sürekli bağlı kalmak zorunda olacaktım. 4 ay boyunca ailem dışında çok az türkçe konuştum ve sonuç olarak geldiğimde ingilizceye o kadar alışmışım ki benimle konuşanlara ingilizce cevaplar veriyordum türkiyede türkçeyi doğru düzgün konuşamıyordum, o derece..
bende tek gidiyorum
bende tek gidiyorum. biraz tavsiyeler verebilir misin güvenlik konularında endişelerim var benim de sadece onun dışında yaşayacagm her anın keyfini çıkarmak istiyorum, yalnız biraz duygusal davranabiliyorum olaylar karşısında orda karşılaşabilicegim zorluklara karşı nasıl dirençli olmamı tavsiye edersin ?
güvenlik konusunda bir şey diyemem tabi ki, aynı türkiyede olduğu gibi hırlısı hırsızı var bu konuda için rahat olsun bence, türkiyede nasıl sokaklarda rahat dolaşabiliyorsan, gideceğin yerde de aynı olacak. Onun dışında kenar mahalle dediğimiz kısımlardan uzak durduktan sonra sorun yok.
insan tek gidince gerçekten çok güçleniyor biliyor musun? orada bu konuda bambaşka bi insan olacaksın ve pişman olmayacaksın, umarım. ben de çok zorluklar atlattım. mesela paycheck im sahte çıktı, çalıştığım mekan ücretimi eksik ödedi vs vs ama paramı çatır çatır fazlasıyla aldım sonradan.. sonuçta her şey sana kalmış, zorlukların üstesinden gelmek noktasında bir balık burcu olarak (ki bilirsin çok duygusalızdır biz, dokunsan ağlarız falan ) amerikanın bana ne kadar çok katkısı olduğunu anlatamam. ayrıca bir de şu var , benim hayatımdaki ilk işim amerikada aldığım işti
bende tek basıma geldim bikaç arkadas buldum ama sanki beni dinlerken sıkılıyolar gibi sordum hayır oyle değil diyolar ama sankı bayıyorum çok takılıyorum cunku konusurken duraksıyorum anlatamıyorum ing. cok iyi değil onlarında cok yi değil ruslar onlar ama benden iyi yine tabi ... bugun bi 5 dakikalıgna çöktüm kimse beni sevmiyo kimse beni istemiyo ingilizcem gelişmicek sözlük kullanmadan insanlar geliştiriyo nası ögreniyo ben sözlükle geliştiremiyorum gibi triplere girdim daha 4 gun oldu ama bakalım umarım duzelir :d
Cok afalladim bi an kotuydu yani ya yani dedigin gibi gelisir umarim dostum pes etmedim daha ama gelismesinin nasi mumkun oldugnu anlamadim haala
ruslarla takılıyosan zaten normal çünkü zaten hepsi rusça biliyolar sen fransız kalcaksın...Abi çık dolaş bara git gecelere karış tanış bira ısmarla insanlara((yabancılar çok önemserler ısmarlamaları))....Vucut dili mimiklerde ok önemli bunlarada yüklen biraz..bizde geliyos yakında merak etme gardaş bis sana yakın davranırıs
herkez bizim gibi sıcak kanlı değil.avrupalılar kıyı bölgeleri hariç zaten soğuk olurlar mesafeli olurlar.Bizede tavır alınmış gşbş gelir..aslında öyle değil.samimi ol ama mesafeni hiç bozma çünkü akşam içki içiyosun mesela öbür gün geyet mesafesini hiç bozmadan devam ediyo..bizde olsa ((aga naptık lan dagıttık vs muhabbetleri olur)) onlarda öle..Seni sevmemeleri ne demek ya onlar kimki sen türk o rus..Kendine haksızlık yapma.
Samimiyet bizde birbirimizin hayatına karışma sorgulama dalga geçme fiziksel olarak yakınlık olarak algılanıyor ama onlarda samimiyet anlayışı güzel ama farklı diyim sana..Mesela ben usa li bi kızla antalyada konuşurken sen okumuyomusun ? neden okumadın vs vs gibi sorular sordum kız bozuldu bende uzaklaştı..Ama aram sonra düzeldi.ve bidaha özeli hayatına yada onun alanına girmedim..Onlar sıkılıyolar böle şeylerden..Anlarsın yavaş yavaş sende
Konu inek tarafından (09-06-2012 Saat 12:04 AM ) değiştirilmiştir.
dostum burda içemiyorum ya 21 in altındayım ayrıca ustunde olsam bile ocean city NJ de içmek için biyer yok biraz alkolede ihtiyaç duyuyorum buara ama yok yani ...
bişey sorucam bira ne kadar orda ?? genel bilgi verirsen alkol hakkında..içki içme yaşı kaç ya uygulanıyormu cidden
dostum valla şöyle söyliyim ocean city de yok zaten alkol satan yer sordum bi adama baya uzaktaymış şehir içinde yok ama new york ta mesela ilk oda arkadasım 1 gun kaldım orda onla cıktık içki alcaktık ben 21 altındatım girdik adam o 21 ustu oldugu halde vermedi içki ben yanındayım diye sonra bi sure sonra o tek gitti adam yine vermemiş deüşün yani ama heryerde boylemi bilmiyorum ... fiyatıda hatırlamıyorum dostum valla alamadıgmız için baska yeride denemedik sonra zaten en yakındaki yere gitmiştik baska yer bilmiyoduk ama 21 yaşı doldurma işi herseyi mahfediyo
bu ne ya saçmalık aldırırsın baskasına bosver...ama girme markete sen alkol alınırken..
yok girmem valla ya bidaha barlara girerkende koluna lap diye boydan siyah cizik atılıyomus oyle duydum ve alamıyomussun yani ... dostum sende ocean city NJ ye mi geliyon :S
yok ben new york a lake georga a gitcem...Etrafını anlatsana biraz nasıl biyer??neden çok sıkıldın??
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks