Benim maile de gecikmeli cevap verdiler ama hala bekliyorum. Umarim vergi gelir yakin zamanda. Ona gore buraya olumlu-olumsuz yorumumu yazarim.
Self olarak W-2 formu ile vergi iadesi vardı farklı formlar doldudarak bu yöntemi açıklayabilicek kimse yok mu şu firmalara kesinti ödemesek ?
Merhabalar , acaba H and R block yada turbotax gibi sitelerle amerikada banka hesabımız olsa vergi iademizi alabilirmiyiz.Daha önce yapan olduysa cevaplarsa sevinirim
http://www.studyzone.com.tr/haber-de...i-ba%C5%9Fladi! burdaki yazılara göre sizce hangisini kullanmalıyım ? 2 tax ın toplamı 1100 civarı birşey
Aşağı yukarı 1500 dolar ödediğim vergiden elime geçicek olam max 800 dolar oda en yüksek tahmini tax iadesini veren rt tax. Şirkete sorduğumda 1300 dolardan fazla ödenen taxları vergi dairesi tam ödemiyomuş. Kazıklanıyor muyum yoksa bu gerçek mi? Bilgisi olan arkadaşlar var mı
Evet kaziklaniyorsun, ben daha fazla vergi odememe ragmen aldim hepsini.
Bu isin en kolay yolu h&r block ile yapmak. Ama size cek gonderirlerse ya da banka hesabi isterlerse bunlari halletmeniz gerekir. Gecen yil h&r block ile yaptim. Form ile felan ugrasmiyorsunuz. Sadece kucuk bir ucretle kolayca yapiliyor. Adimlar cok kolay. Isterseniz oraya bir uye olun ve ucretsiz kisimdan baslayin, ne kadar kolay oldugunu goreceksiniz.
Peki.
azuhazu birkaç sorum var hr block hakkında. birincisi tahmini vergi iadesiyle alınan vergi arasında çok fark varmıydı? mesela dendax online calculator la belgeleri ulaştırdıktan sonraki geri ödenecek miktar arasında 200 dolar gibi fark vardı bu firmayla böyle bişey yaşadın mı? ikincisi ödemeyi hemen yapıyoruz galiba bu siteye? şuan rttax la başlatmıştım işlemleri onu durdurup mu bu ücreti ödemeliyim. üçüncüsü malum site biraz ayrıntılı bilgiler istiyor bazılarını anlamadığım için geçtim üzerine düşmek gerekiyor mu? son olarak çek gönderirlerse yada bankka hesabı isterlerse bunları halletmemiz gerektiğini söylemissin çeki türkiyede bozdurmak zor mu veya türk bankası hesabını kabul ediyorlar mı veya amerikan banka hesabımız mı olmalı?
azuhazu üstad peki bu sitede de amerikadaki bir bankanın bilgilerini mi vermem gerekiyor yoksa türkiyede ki vadesiz döviz hesabının iban ını versemde olur mu bu arada AGI NUMBER 4 HANELI DIMI ?
Simdi sizin kazandiginiz para belli bir miktarin altinda oldugu icin sizin odediginiz vergilerin tumunu almaniz gerekir. Ama tahmini vergi iadesi diye birsey yok. Bu firma sizden kesinti felan almiyor ama onlar belli bir miktar odemek zorundasiniz bu islemleri yaptigi icin sizin yerinize. Siz siteye girin basic kismindan islemlerinizi yapmaya baslayin, goreceksiniz ne kadar kolay oldugunu. Ben gecen sene vergi alamadim cunku odedigim vergi aldigim paraya orantili olarak az oldu. Tr de cek bozdurmak zor olmuyor ama bazilari kesinti yapiyor bazilari ugrasmak istemiyor. Hatta ayni bankanin farkli subeleri farkli seyler soyluyor.
Bu konuda bir bilgim yok ama Amerika bankasindan bir hesabin varsa onu kullanmalisin. Eger yoksa bunu onlara sorman lazim. Yardim hatlari var konusabilirsin
Peki.
Hocam benim de bir sorum olacak bu sene tekrardan gideceğim 1250 dolar vergim var.
Bunu HR block ile bu yaz alma şansım var mı orada ? banka hesabımı kapattım fakat tekrardan açacağım gittiğim zaman. İşlemlere haziranda başlasam Eylüle kadar hallolur mu ?
Vergi iadelere başvurular nisanda son buluyor.
Peki.
Az once kendi vergi iademe basvurdum. Ben burda yasadigim icin benim durum kolay oldu. Biraz arastirma yaptim siz alien non resident sayildiginiz icin online yapilmiyormus. Yani kagitla doldurmaniz gerekiyor. Yani hr block olayini unutun ve verdigim bilgilerden dolayi kusura bakmayin. Sandimki h&r block vize ile gelen ogrencilerinde yapar ama yapmiyorlarmis. Yani formlarin elle doldurulup postayla IRS e gonderilmesi gerekiyor. Benimkisi cok basit oldu burda yasadigim icin. Ben resident oldugum icin Amerikalilarinki gibi kolay oluyor.Doldurmaniz gereken formlara baktim, pek zor birsey gozukmuyor ama yanlislik yaparsaniz paranizi geri iade alamayabilir ya da borclu cikabilirsiniz yanlis doldurdugunuzdan dolayi. Size simdi formlari siteye koyar gosteririm ama herkezin durumu farkli oldugu icin cok zor olacak.
Peki.
Malum su an tax sezonu. Her ogrenci isterki odenen vergilerin cogunlugu geri alinsin. Aslinda cogunlukla oyle oluyor ama araci sirketler sizden cok fazlasini aliyor. Bugun birisinden duydugum olayi anlatayim.Ogrencinin basvurdugu vergi iade sirketinin ismini bilmiyorum ve rakamlari yuvarlayarak soyluyorum. Simdi ogrencinin normalde almasi gereken vergi iadesi 1000 dolar. Ogrenciye deniyorki biz senden islem ucreti olarak sadece 40 dolar alacagiz. Simdi buraya kadar hersey normal.Sorun burden sonra basliyor. Belli bir zaman sonra vergi iadeleri geliyor ve ogrenciye deniyorki senin iaden 600 dolar. Ve senden bir 40 dolar daha kesiyorlar. Sana veriyorlar 560 dolar. Geri kalan para onlarin cebinde. Bu tanidigim kisi dusunmuski isini 40 dolara halledecek. Dikkatli olalim
Peki.
ben 2 hafta once arkadaslarim ve kendim icin Turbotax ve H and R block la yaptim ve Bank of America hesabima bugun aldim vergi iademi.
Arkadaşlar vergi iadesinden anlayanlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. bahanazsiz(et)gmail.com
HR Block ile aramızda böyle bir konuşma geçti de. Kendileri ile beraber alabileceğimi söylediler. Yorumu olan var mı acaba ? Oradan aldığımda ne kadarlık bir kesinti olur ?
![]()
Arkadaşlar vergi iadesi çekini bozdurmak için ziraat bankasını önerir misiniz, daha önce bu bankadan iş yapan oldu mu? Ayrıca bu çeklerin bozdurma süresi 90 gün diye biliyorum doğru mu? Son bir soru daha; eğer çek olarak gelirse benim adresime mi gelecek yoksa belirlediğim bankanın hesabına mı?
Arkadaşlar merhabalar
Sizlere vergi iadesi miktarını danışmak istiyorum.
2014 yazı wat da sahip oldugum vergi iadesi 690 dolar civarıydı
---
2015 yazı tekrar gittim ve daha fazla calıstım. Eyalet ve fedarel toplam vergi ödemişliğim 798 dolar idi ve ben de tahminen 700 dolar geri alırım diyordum.
Fakat ''xxxDAX'' adlı vergi şirketi bana 430 dolarlık federal ceki ulaştıgını eyaleti ise beklediklerini söylüyor.. 3-4 kez Wat yapan bilgili arkadaşlardan bilgi alabilir miyim, neden daha fazla beklediğim taktirde daha az geldi?
turbotax le iademi nasıl alabilirim? Amerikada hesabım yok ve şu an Türkiye deyim. Benimle aynı koşullarda olup iade alabilen var mı ?
File kısmında böyle diyor:
Note: You must have a U.S. address in order to register.
EASTWARD HO COUNTY CLUB. MASSACHUSSETTS-CAPE COD-CHATHAM 2015
LAZY LOBSTER. MASSACHUSSETTS-CAPE COD-CHATHAM 2015
Elimde federal tax var çek şeklinde.Bunu İstanbul'da hangi bankalarda bozdurabiliriz.Daha önce bu işlemleri yapmış olanlar cevaplarsa sevinirim.
bankaların COGUNLUGU bozduruyor ancak bankaları gezip en az masraf keseni bulmaya calis.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
yeni konu açmamak için buradan sorma gereği duydum. Bu vergi iadelerini geri almanın zaman aşımı var mı? mesela 2015 yazındaki vergiyi ne zaman alabilirim en son?
bu konuda cok kesin bilgi yok anca gecmiste alindigini hatirliyorum. En dogru aciklamayi vergi iadesi sirketleri soyleyecektir. Direk kendin bu sirketlere ulasabilirsin ya da wat yaptigin firmaya gidip onlarin aracilik yapmisini isteyebilirsin
arkadaşlar vergi iadesine başvuracaklar için bi öneride buliniyim. şirket ismi vermek yasaksa adminler bu mesajı silebilir. rttax ten uzak durun. aralık 2015 te başvurdum vergi iademe bu şirketle yıl olacak 2017 ben daha alamadım paramı
aynen rt taxten uzak beyler aman aman..aynı şekilde bende halen 2015 yazından olan tax i bekliyorum
ben rttaxden aldım herhangi bir sorun olmadı. hatta alan birkaç arkadaşım daha var. birşeyleri eksik vermiş olabilirsiniz. benim süreçte sadece döviz hesabı bilgilerini girene kadar uzun süre bekletmişlerdi ama o benim hatamdı. banka bilgilerini girdikten sonra 2-3 ayda gönderdiler parayı. tabiki bilemiyorum belki de başkalarında sorunlar çıkarmışlardır.
Arkadaşlar merhaba bende 2016 yazı Virginia daydım. vergi iadesi için taxback.com a başvurdum wat yaptığım şirket aracı oldu. formları birlikte doldurduk. Bugün mail geldi taxback ten toplam ödediğim vergi 1021$(298$state+723$federal) iken bana 521$ geri iade yapılacağını yazmışlar. state tax in tamamını geri öderken. fedarel tax 393$ eksik gözüküyor. 90$ + 18$ hizmet bedeli kesilmiş. Bu durum normal mi tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum
Konu fshnky tarafından (05-01-2017 Saat 05:49 PM ) değiştirilmiştir.
ben alali cok oldu ama ilk defa bu denli bir kesinti duyuyorum. Ben de 1100 civari vergi vermistim 850-900 civarind almistim diye hatirliyorum.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks