arkadaşlar konsolosluktaki hanımefendi yine aradı ve pasaportumu ups ile değil kendimin getirmesini söyledi. Ama şimdi konsolosluğa nasıl gireceğim? çünkü randevusuz girilmiyor diye biliyorum. başına böyle bir şey gelmiş olan var mı?
Bildiğim kadarı ile yeni yıldan itibaren UPS ile değil, sadece PTT ile gönderim yapılıyor. Normal şartlarda PTT harici elden pasaport teslim edilemiyor sanıyorum. Daha önce deneyen bir kaç arkadaş yanılmıyorsam kapıdan geri çevrilmişti. Size özel bir durum olabilir, bilemiyorum. Ben geçtiğimiz salı günü PTT ye teslim ettim, perşembe akşamı konsolosluğa teslim edildi. Henüz bir gelişme yok ancak CEAC de dün 30 nisandan beri herhangi bir değişme olmamasına rağmen 2 Aug olarak status update tarihi değişti. Belki yarın, öbür gün vize basılır bilemiyorum ancak gene PTT ile yollayacaklar onu biliyorum. Gelen mailde de PTT ile yollanması gerektiği özellikle belirtilmişti.
Sizi arayan kişinin adını öğrenebildiniz mi ? Olmadı kapıda şu kişi beni bizzat buraya çağırdı diyerek içeri girilebilir belki ?
yok ismini sormadım kesinlikle kendin geliyorsun diye biraz azarladı.
bugün konsolosluğa gittim.durumu güvenliğe anlattım.zaten benim ismim "yedek liste" denilen listede ismim varmış.içeri listede ismim gözüktüğünden rahatça girdim. işlemlerim yapıldı. vizemi aldım.
Nihayet biraz önce 10 yıllık vize basılmış olan pasaportumu teslim aldım. Bu süreç içerisinde fikirlerini belirten, yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Diğer vize bekleyen arkadaşlar için de umarım bir an önce işlemleri sonuçlanır ve vizelerini alırlar.
p.tesi günü pasaportum teslim edildi konsolosluğa, ama ceac ta hala değişiklik yok aynı durum
telefon edip sormak istiyorum hangi numarayı arıyoruz arkadaşlar ?
Konu TechnoMANYAK tarafından (14-08-2013 Saat 03:39 PM ) değiştirilmiştir.
Bir kaç gün sürebiliyor. Benim pasaportta perşembe akşamı teslim edilmişti. Pazartesi basılmıştı. Yarın basılır umarım. Pasaportun ulaşmasından sonra CEAC da status update tarihinde değişme oldu mu ? Benim cuma günü update olmuştu, teslimin ertesi günü.
şimdi tekrar baktım,
Status Updated Date: 14-Aug-2013 olmuş
Yarın basılır büyük ihtimalle. Öğlene doğru Issued olur![]()
Status Updated Date: 15-Aug-2013
oldu hala basılmadı, gitmicem yinede basmıyorlar
edit: sonundaIssued
Konu TechnoMANYAK tarafından (15-08-2013 Saat 04:56 PM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 5 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 5 misafir)
Bookmarks