En son 15 Nisanda ellerinde olacak sekilde basvurman gerekir. Ben de yapicam, su an amerikadayim ben.. Uygun firma ariyorum..
En son 15 Nisanda ellerinde olacak sekilde basvurman gerekir. Ben de yapicam, su an amerikadayim ben.. Uygun firma ariyorum..
1 ay içinde paramı alabileceğim bir vergi iade şirketi var mı?
vergiiade.com mağdur bıraktı! onun gibi şirket istemiyorum lütfen düzgün şirket bilen varsa söylesin. acil lazım :S
geçen hafta wattaxback.com'a başvuru yaptım geri dönen olmadı. az önce aradım şirketi yeni bi yapılandırma içindelermiş mailler ellerine ulaşmıyomuş ve 1 2 ay sürecekmiş bu durum sizleri mağdur etmemek için yeni başvuru almıyoruz dediler. tavsiye edebileceğiniz güvenilir bi şirket arıyorm. yardım ederseniz sevinirim![]()
arkadaşlar şu irs'ye nasıl başvuru yapabiliriz, ben sadece federal income tax witheld'i gördüm, local ve state income tax kısmını göremedim. ayrıca irs türkiyedeki bir bankaya parayı gönderebilir mi yoksa amerikada banka hesabımız mı olması gerekiyor? bilen arkadaş varsa anlatabilir mi?
Konu keddi tarafından (01-03-2012 Saat 01:48 PM ) değiştirilmiştir.
merhaba arkadaslar. verıgı ıadesı ıcın basvuru yaprım fakan bankaların swıftt kodu var. ıs bankasının swıfft kodu trısbnkxxx dıye gecıyorç buradakı son uc haneye ne yazmamız gerekıyor bılgsı olan var mı ?
merhaba,
aracı şirkete başvurmaz olsaydık ama oldu olan benim taxlerden hala bi haber yok fakat arkadaşımın 600 dolar kadar vergiden 160 dolar geri alabileceğini söylemişler bu kadar kesinti yapmaları mümkün mü? Bir de sadece federal ve state vergileri mi geri veriliyor?
Konu dreamcatcher tarafından (17-07-2012 Saat 08:03 PM ) değiştirilmiştir.
Hangi sirketti başvurduğunuz? Work and travel Ogrencileri ödediği bütün vergileri alıyor olmaları gerekir çünkü kimse 20bin dolar yapmıyor. Sahtekarlıktan başka birşey değil.
https://sa1.www4.irs.gov/irfof/lang/...fgetstatus.jsp bu siteye gir, gereken yerleri doldur ne kadar para almissin çıkar .
Peki.
dediğiniz siteye baktım tax geri döndükten sonra elimde herhangi bir belge yok son paycheckteki kesinti miktarını girnce de herhangi bir bi bilgi çıkmadı.
universe edu service diye bi şirketten başvurdum onlar sadece state ve federal vergilerinin alındığını söylüyolar sadece onlar bile 324 dolar ediyor! bize yolladıkları 210 tl!
w-2 formun ve sosyal sıgorta kartının elınde olması lazım... w-2 formun elınde deılse son paycheck ın de baz alınabılır. Ustaxworld gıbı sırketler var onlara basvurman lazım ama kacacılıktan, dolandırıcı olmadıklarına emın olduktan sonra bu sırketlerın aracı olmasına ızın. Gecene sene gıttım, ocak 2012 tarıhınde ısleme gırdı bunun sebebı ısleme gırebılmesı yasal olarak gıttıgınız senenın bıtmesı lazım. orn; 2011 yaz gıtmıstım 2012 ocakta ısleme alın nısan gbı federal vergım yattı... onu aldıktan bı bucuk ay sonra da eyalet vergım yattı. Senden kesılen vergının tamamını tekrar gerı alman mumkun deıl. Banka komısyonları, transfer parası, amerıkanın gerı donus ıcın kestıgı mıktarlar ve aracı olan sırketın komısyon oranları bunu etkılıyor. Orn; toplam 44o dolas kesıntım varken benım elımde 32o dolar kadarı gectı...
@GalatasaraySK | Yurtdışı Eğt. Danışmanı, Work and Travel | ing ögr, ceviri | #izmir a$ıkı ツ| Fra ve Rusca magdru |
114 dolar onların cebine kalmış. Yapacak birşey yok. Her ogrenciden bu kadar kesinti yapsalar iyi para donüyor ortada.
Peki.
azuhazu çok doğru söylemiş zaten sen kendin de başvurarak paranı alabiliyorsun. Tax refund firmalarına güvenmeyin arkadaşlar lütfen...
Wisconsin Dells ProfesörüLifeguardlık kitabını yazan kişi...
Bireysel başvuru nasıl oluyor arkadaşlar. Olmazsa abd'deki arkadaşlara yaptıracağım.
arkadaslar bu vergi iadeleri icin bireysel basvurumu yapalim yoksa danisman sirket araciligi ilemi yapalim hangisini onerirsiniz ?
vergi iadesi için gereken belgelerde hep son paycheck gerekli görünüyor ama ben amerikadayken şirketimden ilgili maili aldığımda sonda bir not vardı çeklerinizi ordayken bozdurun türkiyede sorun olabiliyor diye. ben de danışmanıma sordum bozdurmadan çekleri getirmeli miyim yoksa bozdurmalı mıyım dedim, danışmanım da çeklerini bozdurabilirsin ama çalıştığın yerler w2 formlarını mutlaka yollamalı bize demişti ben de ona güvenerek çeklerimi bozdurdum. şimdi şüpheye düştüm umarım danışmanım beni yanlış yönlendirmedi bir saçmalık yapıp? çeklerin detay açıklamalarının yazdığı bölümleri hep sakladım ama çek kısımlarını bozdurduğum için elimde çek olarak bir belge yok haliyle. şimdi vergi iademi alamaz mıyım? zaten bir iki gün içinde şirkete gidicem ama öncesinde burdan da danışıyım dedim. bu konuda bir bilgisi olan var mı?
kardesim son cek denen sey zaten o. detaylarin yazdigi kisim. en sonki paycheck in detaylarinin yazdigi kagidi istiyorlar. orda senin ssn , toplam ne kadar vergi verdigin filan hersey yaziyor ondan.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
tamam çok sağol ben bozdurulan kısmının da gerekli olduğunu sanmıştım![]()
merhaba,
tax refund icin simdilik yapmamiz gereken bir sey yok degil mi ?
bireysel basvurudan ziyade bir danisman sirketle basvuru yapmayi dusunuyorum ama adamlar SSCard istiyorlar... SSCardim kayip , SSN biliyorum.
bireysel basvuru mu yapmam gerekecek ?
numarani biliyorsan soylersin o da yeterli. zaten karti numara icin istiyorlar.
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
Arkadaslarim elimde son paycheckim yok cunku isyeri direk banka hesabina yatiriyordu parayi. Simdi paycheck olmadan vergi iadesi basvurusu yapabiliyormuyuz. Ve bu basvuru icin zaman nedir. Yani bu gunlerde yapmis olursak gecmi kalmis sayiliriz. Tesekkurler
Herkese merhaba,
Tecrubei arkadaslara sormak istedigim bi soru var. Aldigim bi habere gore w-2 formu gelmis.Vergi iadesini guvenilir bir yolla en az kesintiyle en hizli bir sekilde almak istiyorum. Bunu nasil yapabilirim? Tecrubeli arkadaslar yardimci olursa sevinirim......
2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....
Bende rttax şirketini önerebilirim.90-120 gün arası 90 dolar kesintiyle veriyor.Dahaz hızlı opsiyonu var ama onun kesintisi ne kadar bilmiyorum.Mail atarak ulaşıp sorabilirsin.
Dediginiz iki firma hakkinda bir bilgiye veya kullanici yorumuna rastlayamadim web'de.Ikisi de yurtdisi tabanli sistemler. Aslinda bana gelesiye kadar bir kac yerden kesintiye ugrama ihtimali benim asil korkum.....heralde dolar hesabi actirarak bunlari iade aliyoruz....O iadeyi alasiya kadar mesela atiyorum banka kesinti yapiyor veya baska bir nedenden dolayi kesinti yaparlar teslim alan kisiye soylemeyip sonunda keserlerse o kotu olur. Muhatap bulamam diye korkuyorum karsimda....600 dolara yakin vergi odedim amerika'da. En sonunda kendi firmama gidip vergi iadesi icin basvuracagim heralde... Kafam cok karisik siz bu sirketlerden ne kadar surede ne kadar kesintiyle aldiniz taxinizi acaba? bir de dolar hesabi acarak mi aldiniz?
Bir an once bir yere basvurmaliyim.....
2013 self WAT katılımcısı olmayi cok istiyordu ama tekrardan full gidiyor. Olaya gel....
En son 2 yıl önce başvurmuştum amerika hesabımı vermiş olabilirim tam hatırlamıyorum.Türkçe sitenin adresi bu Vergi iadesi - Vergi ABD, Birleşik Krallık, Irlanda | rttax.com
Karar yinede senin ben sadece daha önceden işlem yaptığım bi şirketi yazdım.Bu sene daha ucuzunu bulursam o şirketle yaparım işlemi.Birde konuyu daha önceden açılmış konuya taşıyorum bilgiyi tek bi başlıkta toplayalım.
Herkeze mrb vergi iadesi icin ekimde basvurdum simdi belgelerim vergi dairesine gonderilmis.Aklima takilan sorun su bende son pay yok bagzilarida kaybolmustu.gonderdiklerimdende emin degilim ama sirket aldi gonderdi.bekliyorum simdi sizce iade alirmiyim.ama elimde 6 tane falan pay vardi onlari gonderdim.ayda 800 dolara calismistim sizce ne kadar kalir bana.
Önemli olan en son gönderdiğin paycheck yada w2 formu.Eğer en son eline geçeni gönderdiysen sıkıntı yok.Yada işverene mail atıp w2 formunun mailini isteyebilirsin.Belgeleri güncelleyebilirsin.
7.25 dolarla gunde 6.30 saate çaloıştım.Aç kaldım susuz kaldım ama çok eylendim.Wat programı zenginlerin yapabileceği bişey değil.Gelenlerin çogu özel okullu tiplerdi hayatında çalışmamış insanlardı. aileleri eksta 1000 dolar gönderen vardı yada tr kredi karlarıyla geçinip dönunce ailesine ödetenler.Gördüklerim bunlardı.![]()
Konu inek tarafından (10-02-2013 Saat 07:09 AM ) değiştirilmiştir.
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)
Bookmarks