el koymalarının mantıgı ne pekı??
el koymalarının mantıgı ne pekı??
ya şimdi ben bütün bu spreydi deodoranttı bilmem ne bunları el çantama deilde valize koyarsam kimsecikler alamaz dimiciddi ciddi soruyorum
peki her bir fazla kilo için kaç dolar weriyoruz
iç hatlarda 4ytl ama dış hatlarda daha pahalıdır sanırım![]()
ewet o çıtçıtlı poşetlerı havalanından nerden alınıyo?bıde valıze koysak osrun yapıyolarmı?offff yaaa ne zor seymıs su amerıkaya gıtmek!!!!!!!!!![]()
paket çorba götürebiliyorsun bir sorun olmuyor... dikkat ettikleri kozmetik ve sıvı yiyecekler... yine de sürekli kontrol et web sitelelerini sürekli değişebiliyor...
Betrayer... in truth, it was I who was betrayed. Still, I am hunted. Still, I am hated. Now, my blind eyes see what others cannot...
arkadaşlar paket çorba sorun olmaz diğer kozmetik şeyler sorun olur olayı sadece sırt çantası için geçerli .. bavulunuza koyarsanız hiç bir sorun olmaz..geçen sene tanıştığım bir arkdaşım iki kutu nutella iki kutu fıstık ezmesi bir kilo çam fıstığı..daha neler neler. bavulda sadece bu tip şeyler vardı... ama hiç bir sorun çıkarmamış....sırf yiyecek bavulu hazırlamış))bu sebeple en iyi arkadaşı olmak için baya bi yarıştık
![]()
eti cin alsak))
kaç karton sigaraya izin veriolar bilen waaa mı ?
sırt çantasına yumurtalı ekmek yapıp koysak görevliler el koyar mı![]()
Sigarayı burdan götürmeyin bence. Free shoplardan yüklenin. Aktarmalı giderseniz 3 farklı yerden ucuza sigara almış olursunuz
Kozmetik olayına gelince; 11 Eylül sonrası ek güvenlik önlemi olarak bu tür eşyalara izin vermiyorlar. Çıtçıtlı poşet denilen zımbırtıyı 1 milyoncularda bulup alabilirsiniz. Ordan alma şartı olduğunu zannetmiyorum. Üst aramasına giderken yol üstünde satıyorlar zaten. Ordan alıp eşyaları içine doldurabilirsiniz. Benim diç macunu, deodorant falan valizdeydi yani yanıma almamıştım. Bir sorun çıkmamıştı. Siz de valize atın, uğraşmayın derim ben. Sanırım bir uçak yolculuğu süesi kadar makyaj tazelemeden durabilirsiniz![]()
corba sigara icenler veya icmeyenler sigara gotursun arkadaslara katki oluyor ayrica raki![]()
bu free shop lardan istediimiz kadar sigara alıp uçağa koyabiliyormuyuz arkadaşlar çünkü duyduuma göre çok ucuzmuş sigara
yok koyulmuyor diye biliyorum kisi basi en fazla 2 karton galiba
abi bu ne yaaa bu amerikaya gitmek ne problemmiş yaa
daha problemin p si bile başlamadı bence :S
evet banada öyle geliyor ama ben bıktım bile uğraşmaktan
Ben bu sene valiz değil sırt çantasıyla gitmeyi düşünüyorum
Sadece bir erşofman şort ve iki t shirt
yeterli![]()
beyler geçen sene bizim firmanın sahibi alaskya giderken bavulunda götürdüğü şeylerin listesi hatırladığım kadarıyla;
1 kangal sucuk ,1kg salam ,2 kg beyaz peynir (tenekede),1kg poset zeytin,sayısını bilmediğim kadar eti cin ,ayrıca halley ve kremalı büsküvi,Koca bir paket demleme çay,çaydanlık,bolca çukulata, çeşitli lokumlar,ve daha hatırlamadığım onlarca şey hepsini bavula atmış getirmişti ve alaskada 2 ay yeğipde bitiremedi.yani sevdiğiniz herşeyin kapalı pakette olmak kaydı ile götürebilirsiniz eğer almazlarsa en fazla bir kısmınıçöpe atarlar ancak uçak içine alacağınız çantaya koymamaya dikkat edin.
arkadaslar ben 2 canta gittim 5 canta geldim. benım tavsiyem burdan büyük bi çantanızla gidin ama içine az giysi koyun geri kalanına yiyecek koyabilirsiniz. hazır yiyecekleri kastediyorum. yani dönerken cantanız boşalır gelirken aldıklarınızı koyarsınız. sonra benım gibi 3 tane daha bavul almak zorunda kalmazsınız![]()
kapali pakette her turlu yiyecegi sokabilirsiniz... ozellikle alaskaya gidenler buna cok ihtiyac duyacak![]()
Burak iskender döneri (Bursa'dan) paketlesek olur mu? Yolda yesek
EDİT : Bu lacoste ayakkabı nerde 50 $ ki ?
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
uzun zamandır başlığa yazıcam unutup duruyorum..aslında ekstra başlık açılabilir ama belki çok cevap veren olmaz fazla bi deneme yapalım önceforumdaki bayan üye sayısı oranını bilmiyorum ama sorum size bayanlar valizimize biz farklı neler koyarız ? bnm kafamda birsürü şey var..bi liste yapmak en mantıklısı.götürmekten emin olmadığım şeylerde var..örnekler..
--makyaj malzemesi (giden varsa ne götürdü,fazla bişeye gerek olmaz heralde)
--cilt temizleyicisi,güneş kremi (bu herkes için büyük öncelik)
--şampuan,saç kremi (orda aynı markalar satılırmı bilmiorum,aslında fazla ağırlık da olabilir)
--tarak,fırça..
--ihtiyaç duyabileceğiniz ilaçlar (bnm önceliğim ağrı kesici,allerji ilacı,soğuk algınlığı ilacı ve sağlam bir antibiyotik)
bunlar şimdilik aklıma gelenler..bunun dışında 1 terlik 1 ayakkabı yeter heralde..kıyafette elbise yada etek,şort ağırlıklı götürmek mantıklı olsa gerek o sıcaklarda..birde saçma belki ama havlu,yastık kılıfı,çarşaf falan götürmeli miyiz ?bu sorum herkese![]()
ya havlu sampuan falan gereksiz agırlık. orada her marka var. Hacı şakir falan yok tabiilac gotur kargo kısmına koyarsın. gerisini boşver yani. bi kac dolara her parcayı alırsın. yani ben gorgusuzluk edip gecen yaz bi duş jeli aldım ordan axe'ın 4 dolara. hala bitmedi kullan kullan
amerikalı elemanların vucut alanı geniş oldugu için yeterli olur aldıgın herşey. bi kere alırsın olur biter.
evet galiba bayan sayısı az ki böyle önemli bi konuda net bi cevap gelmemişben gittiğim yerde iş yerinde çalışan 6 kız bi evde kalacakmışız.iş veren sözleşmedeki ev durumuna yastık çarşaf var yazmış ama ben yinede en azından yastık yüzü ev terliği bir kaç toz bezi götürmek istiyorum gelirkende orda bırakıp gelicem.ayrıca götürdüğüm yüz havlusu pijama için falanda aynı şeyi yapıcam yani götürdüğüm her şeyi bırakmayı göze alarak götürüyorum böylece hem tam takım eşyayla gidicem hem de dönüşte valizimde yer açıcam
![]()
buarada şampuan güneş kremi gibi kozmetik olayında da en küçüklerinden götürüp ilk haftalarda onları bitirip orda yenilerini almayı planlıyorum
![]()
çanta,takı falan götürüyor muyuz kızlar ne diyosunuzben 1 tane büyük çnta alcam bide ufak..ehh takılarımdan da ayrılamam ne yalan söliyim..bi şekilde kıyafetten kısarsam süper olacak
![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks