Paingot kardeşim gidip gitmemek tamamen senin kararın tabikide....
Benim bu bilgileri yazma amacım herhangi bir kimseyi alaskaya yönlendirmek veya alaskadan soğutmak değil. Sadece alasakaya gitmek isteyen arkadaşlarımın hertürlü riski almaları gerektiğidir. Ayrıca alaskayla ilgili gerçekleri bilmelerini yardımcı olabilmekdir.
Bide halen çoğu şirketin alaskayı özendiriyolar olmalarından fazlasıyla tiksiniyorum. Onlarda biliyolarki artık onbin dolar vaatleri yetmiyo en azından bunada dikkat çekmek gerek. Farklı yollarla farklı vaatler yine vermektedirler. Kanmamak gerek.........
Benim niye tekrar gitmek istememe gelince (bunu ne zaman sorulacağını merak ediyordum), geçen sezon gittiğim bölgede sezonun kötü olması çoğu arkadaşımı genel anlamda memnun kılmadı. Ben ise Allahdan ilk sene gidenler arasında aşağı yukarı mutlu olabileceğim ve beklediğim rakamı kazandım. Bu yıl da eğer bir sorun olmazsa supervisor ım ile konuştum para yapabileceğim bir yerde çalışma olanağım yüksek. Bir diğer artım self gitmem ve maliyeti minimuma indirmemdir. Vede ikinci senem olmasından dolayıda saatlik ücretim normal de 8 dolar mesaide 12 dolar olmasıdır.
Birde daha önce yazmadım. Alaska da balık işiyle (ofisde değil) uğraşan amerikalı sayısı bir elin parmaklarını geçmez. % 80 i meksikalı ve filipinlidir. supervisor larda dahil.......
Ben geçen yıl alaskayla ilgili çoğu bilgiyi break arkadaşımızın yazılarından okudum öğrendim onun daha önce yazdıklarını bir gözden geçir derim. Break alaska ile ilgili tarafsız yazabilen ilk tanıdığım kişidir Ayrıca break e teşekkürler tüm yazıları için.... (bu arada ben break i sadece bu forumdaki yazılarından tanıyorum)
Alaska yüksek paralar bekleyen kişiler için kumardan da öte birşey.....
@break
Tamamen katılıyorum yazılarına.......
Bookmarks