Work And Travel programına hazırlanıyorsunuz bir çoğunuz birçoğunuzda daha önce gittiniz.Bu yazım daha çok ilk defa gidecek veya gitmeyi düşÃ¼nüp karar veremeyenler için.Yaşlanmamın ve yaşadığım hayatın verdiği az bucuk tecrübeyleWAT hakkında düşÃ¼ndüklerimi yazmak ve kafası bu konuda karışık olan arkadaşları bir nebze olsun aydınlatmak istedim.
WAT Ne Kazandırmaz ?
WAT arkadaşlar herkesin düşÃ¼ndüğünün aksine genelde (istisnalar kaideyi bozmaz) para kazandırmaz !!!
WAT ile çalışarak genelde oraya gitmek için harcadığınız para kadar bir mebla kazanırsınız ve yine genelde bu parayı orada gezme ve alışveriş amaçlı kullanırsınız ve bitirip dönersiniztabi harcamamak ve gezmemek sizin elinizde !
WAT Ne Kazandırır ?
WAT insana hayatında maddi hiçbirşeyle satın alamayacağı şekilde bakış açısı(vizyon) kazandırır.Aldığınız nefesin tadına varırsınız geçirdiğiniz saniyenin önemini fark edersiniz tabi bunlar genelde dönüp geldikten sonra farkına varabileceğiniz şeyler oraya gittiğinizde bunu bu kadar çok derinlemesine fark edemiyor insan ne yazık ki dönmeye yakın bunların farkına varmaya başlıyorsunuzbazı arkadaşlar bana abartıyor diyebilir bunlar benim için abartı değil WAT ile amerikaya giden çoğu arkadaşımın bana katılacagını düşÃ¼nüyorum.
Ve emin olun dönüp geldiğinizde bir şekilde mutlaka ABD ye geri gitmek isteyeceksiniz mutlaka ne kadar olumsuzlularla karsılassanızda keşke bunu daha önceden yapsaydım diyeceksiniz.Genelde kızlar geri gitmek istemiyor bunuda ayrıca belirteyim bazı kız arkadaslarım var “bi daha mı aman aman uzak olsun diyolar” tabi onlar için durum biraz daha farklı
Şimdi ilk başta söylediklerimi biraz açayım şimdi herkes oraya en fazla 4 aylığına gidiyor ve çalışması gereken bir iş oluyor tabikide bu yuzden bu 4 aylık süre içierisinde sürekli plan yapıyorsunuz zamanı nasıl daha iyi kullanıp buradaki zamanımı daha iyi geçirebilirm diye her şeyden biraz biraz yapmak istiyorsunuz alışveriş gezip tozma burada yapamayacagınız bazı maceralarfelan derken bu planlamayı yaparken zamanın kıymetini öğreniyorsunuz daha az uyuyup daha çok çalışıyorusunuz ve kendinize vakit ayırıyorsunuz yani hayata…!!!
Daha az uyuyup daha çok çalışıp kendinize vakit ayırdıgınızda yaptıgınız sedyen iki kat daha fazla zevk alıyorusunuz bunu yapmak için ne kadar caba gösterdiğinizi biliyorsunuz çünkü ve bu yuzden daha dolu dolu yasamaya çalışıyorsunuz o anı ve dediğim gibi nefes aldığınız saniyenin önemini fark ediyorsunuz …!!!
Bunlar size geri döndğünüzde hiçbir kitapta bulamayacagınız ve hiçbir maddi değerle satın alamayacagınız bir “vizyon” bırakıyor.Ve bu vizyon sadece kişisel olarak düşÃ¼nmeyin biz arkadaşlar bu ülkenin gelecek nesilleriyiz bu vizyon bizimle beraber bizim ve bizden sonraki nesillerinde hayatına etki edecek.
Yani aslında çoğunuzun bi yaz macerası olarak gördüğü bu olay sadece bir yaz macerası değil !!!
Eğer ilk defa gidiyorsanız gitmeden önce şöyle bir dönüp hayatınıza bakın nerede oldugunuza neler yapmak istediğinize !!!
Çünkü döndüğünüzde aynı hayata bakıyor olmayacaksınız !!!
Saygılarımla …!!!
(bu yazım gereksiz görülür ve silinirse alınmam çünkü sadece yazmak istedim…!!!)
Bookmarks