Work and Travel
Sayfa 12 Toplam 79 Sayfadan BirinciBirinci ... 289101112131415162262 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2345 adet sonuctan sayfa basi 331 ile 360 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Anlık İletişim Başlığı (KAPALI)

TW Üstün Hizmet Watçısı
    Tecrübe Puanı
    17

cevabı pm den atdım buraya şirket ismi yazmak istemiyorum. Ayrıca bahsetdiğim firma turizm öğrencilerini götüren firma onu yazmayı unutdum Daha çok turizm alanında uzmanlaşmış diğer bölümlerden bir kaç kişi alır özel isteğe binaen ve onları turizm dışındaki işlere yerleştirir. ayni eğlence parkları, mc donalds, gibi işletmelere öğrenci göndermez.
    "ALL GOOD THING TO THOSE WHO WAIT"

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bu tarz bi işte çalışıp 1 yıla yakın abd de bulunanınız var mı? + işsiz kalma durumuna ne yapılıyor ya da böyle bi durum oluyor mu? yoksa 12 ay fix çalışıcağınız iş belli mi giderken?
    ve bu şekilde gitmek için şirkete ödenen para ne kadar ortalama?+ mezun olmak lazım değil mi lisans ya da önlisans farkediyor mu?
    çok soru sordum farkındayım I'm sorry

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı ophelia23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu tarz bi işte çalışıp 1 yıla yakın abd de bulunanınız var mı? + işsiz kalma durumuna ne yapılıyor ya da böyle bi durum oluyor mu? yoksa 12 ay fix çalışıcağınız iş belli mi giderken?
    ve bu şekilde gitmek için şirkete ödenen para ne kadar ortalama?+ mezun olmak lazım değil mi lisans ya da önlisans farkediyor mu?
    teker teker cvp vereyim geleli 6 ay oldu ama daha onceden de amerikadaydim. gitmeden once 12 aylik sana bir program hazirliyorlar.kimi isveren aylik,kimisi haftalik hazirliyor.benim plan alti sayfaydi.isin daha onceden belli oluyor,ne yapacagin ne edecegin yaziyor bu planda.senden kaynaklanan bir sorun olursa tr ye geri donersin ama isverenden kaynakli olursa sirket sana yeni bir is bulmak zorunda ama nerde bulur onu allah bilir isini kendin bulursan 1250 den basliyor binbesyuz e kadar gidiyorr... isini onlar bulursa, bilmiyorum bu sorunun cvbini gitmek icin de mezun olmak sart ewet. cok cvp verdim,farkindayim. I am sorry
    Peki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ben de kalan cevaplari vereyim 4 yillik universite mezunu olmak sart diye biliyorum. ya da 5 yillik tecrube istiyorlar. sirketlere de sevis ucreti dahil 3400-3600 dolar civari veriyorsun. self ucretleri de sevis dahil 1700-2500 arasinda degisiyor baya sirket gezdim su an ki fiyatlar bu... ancak pazarliga musait fiyatlar sirketler pazarlikla indirim yapabiliyorlar..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

benm konuya noldu ya?? 2 gün girmedik?? onu da mı kapattırdınız??

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Alıntı CaMuR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benm konuya noldu ya?? 2 gün girmedik?? onu da mı kapattırdınız??

hangi konu , ask konusumuydu
    Peki.

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

aynen azu !!! akıbeti noldu??

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

aynen azu !!! akıbeti noldu??
    bilmiyorum,ilgilenmiyorum askla aska inanmadigim icin, turizmci oldugum icin bilmiyorum konu nerde.hani rahatsiz seyler iceren bir konuda degildi ki silinsin.belki sen bulamadin konuyu bilmiyorum.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

teşekkür ederim cevaplarınız için
    benim için bu uzun kalma süreci başlamadan bitti demektir

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

Alıntı azuhazu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilmiyorum,ilgilenmiyorum askla aska inanmadigim icin, turizmci oldugum icin bilmiyorum konu nerde.hani rahatsiz seyler iceren bir konuda degildi ki silinsin.belki sen bulamadin konuyu bilmiyorum.
    bişiler olmuş ama, hadi hayırlısı..

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

teşekkür ederim cevaplarınız için
    benim için bu uzun kalma süreci başlamadan bitti demektir
    sanki herseyi ayarladin, gittin de amerikaya simdi uzun kalmasindan bahsediyorsun.bir kiz watla geldi buraya, daha sonra alti aylik turist vizesi aldi ki zati en fazla alti ay aliniyor bir seferde ve bu vizeyle kacak calisti.simdi h vizesi var ne guzelde calisiyor calisma izni de var.atilgan olmak gerekiyor.birazda birseyler bilmek yada bir avukata araba almak
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

Valentine's Day ile ilgili bildiginiz ya da bulabileceginiz guzel sozler varmi acaba ? Ama bana turkce cumleyi ingilizce cevirip vermeyin lutfen.
    Peki.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

sanki herseyi ayarladin, gittin de amerikaya simdi uzun kalmasindan bahsediyorsun.bir kiz watla geldi buraya, daha sonra alti aylik turist vizesi aldi ki zati en fazla alti ay aliniyor bir seferde ve bu vizeyle kacak calisti.simdi h vizesi var ne guzelde calisiyor calisma izni de var.atilgan olmak gerekiyor.birazda birseyler bilmek yada bir avukata araba almak
    bi arkadaş lisans mezunu olmak gerekiyor dedi o yüzden başlamadan bitti bu durum benim için.önlisans okuyorum ben. + wat ile gelsem dahi süre bitince o kız arkadaş gibi kalamam daha okul bitmedi çünkü.
    iyi güzel örnekler veriyorsunda hayat o kadar kolay ya da güzel değil.herkes o hatun gibi çılgında değil belkikaçak çalışmak vs gibi..
    gittimde bunları düşünüyo değilim elbetteki henüz gitmedim ama gitmeden biçok şey hakkında bilgi edinmekde en iyisidir. sırtında çantayla gidip geziceğin bi yer değil abd. herşey para malesef birazda şans.
    yüzlerce yorum okudum şansı yaver gidenler her konuda ahkam kesiyor, gitmeyenler her konuda ağzına geleni sayıyor,kötülüyor. insanın hangi gruptan olacağı ise zerre kadar belli değil! tamamen şans!
    insanı da o belirsizlik geriyor işte ne yazık ki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

eger giderken once sirketini sonra da isini eyaletini dgoru ve iyi arastirarak yaparsan , beklentilerini ucuk hayaller ve amerikan genclik filmleri seklinde olusturursan tabiki hayal kirikligi yasar sonra da herkese beddua edersin... sans faktoru yok mu tabi ki var ama sansli olmadin diyleim zaten sen sansli olmayi bekleyerek gitmedigin icin hayal kirikligi olusmaz sorun olmaz.. gidenlerin buyuk cogunlugu bu yuzden hayal kirikligi yasiyor..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

hayal kurmamak elde mi
    ama sıfıra indiriyorum o hayalleri en azından parayla dönmek gibi bi hayalim kalmadı sadece gezmek,imkanım varsa birkaç eyalet görücek kadar para biriktirmek,alışveriş yapmak,işimden atılmadan,sokakta kalmadan,3-4 ayı bitirip dönmek istiyorum
    imkansız değil dimi bunlarda

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

bi arkadaş lisans mezunu olmak gerekiyor dedi o yüzden başlamadan bitti bu durum benim için.önlisans okuyorum ben. + wat ile gelsem dahi süre bitince o kız arkadaş gibi kalamam daha okul bitmedi çünkü.
    iyi güzel örnekler veriyorsunda hayat o kadar kolay ya da güzel değil.herkes o hatun gibi çılgında değil belkikaçak çalışmak vs gibi..
    gittimde bunları düşünüyo değilim elbetteki henüz gitmedim ama gitmeden biçok şey hakkında bilgi edinmekde en iyisidir. sırtında çantayla gidip geziceğin bi yer değil abd. herşey para malesef birazda şans.
    yüzlerce yorum okudum şansı yaver gidenler her konuda ahkam kesiyor, gitmeyenler her konuda ağzına geleni sayıyor,kötülüyor. insanın hangi gruptan olacağı ise zerre kadar belli değil! tamamen şans!
    insanı da o belirsizlik geriyor işte ne yazık ki.
    intern icin dogrudur, ben bilmiyorum kesin olarak hangi okul mezunu olmak gerektigini.ama onlisanslar gelebiliyorsa wata sende bu kizin yaptigini yapmaya calisabilirsin.kiz watla geldi ve okulu yarida kalmis oldu.belki de yanmistir bilmiyorum o ulkenin kurallarini.kacak calismak su.bazi yerler senden hangi vizeye sahip oldugunu sormuyorlar zaten bazilari da bilmiyor hangi vizenin ne anlama geldigini.o hep restaurant islerinde felan calisti.sansi yaver gidenler elbet ahkam kesecek cunku sansi yaver gidenler zor duruma dusmedi, bilmiyorlar baslarina birsey geldiklerinde ne yapacaklarini.iste sen o belirsizlige para veriyorsun.yoksa eglenceye,para kazanmaya,maceraya degil ...

Alıntı ozgursum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eger giderken once sirketini sonra da isini eyaletini dgoru ve iyi arastirarak yaparsan , beklentilerini ucuk hayaller ve amerikan genclik filmleri seklinde olusturursan tabiki hayal kirikligi yasar sonra da herkese beddua edersin... sans faktoru yok mu tabi ki var ama sansli olmadin diyleim zaten sen sansli olmayi bekleyerek gitmedigin icin hayal kirikligi olusmaz sorun olmaz.. gidenlerin buyuk cogunlugu bu yuzden hayal kirikligi yasiyor..
    ewet cok dogru soyluyorsun arkadasim ...
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

hayal kurmamak elde mi
    ama sıfıra indiriyorum o hayalleri en azından parayla dönmek gibi bi hayalim kalmadı sadece gezmek,imkanım varsa birkaç eyalet görücek kadar para biriktirmek,alışveriş yapmak,işimden atılmadan,sokakta kalmadan,3-4 ayı bitirip dönmek istiyorum

bu dediklerini de kimse garanti edemezki sana.diyelim is buldun gittin.orda isveren bir nedenden dolayi seni istemedi.zati burdan gideceen besyul altiyuz dolarla.o sana iki hafta bilemedin bir ay yetti, o da yeme icme icin.sonra biletini geri alacaksin . tr yolcusu kalmasin ...belirsizlige para veriyorsun.o yuzden yuksekten dusunme.alcak irtifa
    Peki.

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

hayal kurmamak elde mi
    ya o soledigin isten atilmalar sokakta kalmalar cok az yasaniyor. bir de sunu soyleyim sana muhtemelen az da olsa alisverisini yaparsin ve cevre eyaletleri gezersin.. ordaki calisamana bagli olarak gezme ve alisveris miktari cogalabilir de.. bir de iste bu yuzden dolayi ygiderken yaninizda ailenizi zor durumda birakmadan goturebildiginiz harcligi goturun bir sorun olursa iste , baska isin bulunmasi 1 hafta 10 gunu bulabilir bazen. ondan o surec icinde yasaminiz idare edecek para olmali . tedbirini alirsan sorun kalmaz...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ben vazgeçiyim valla bu işten!
    çünkü bana garanti kalıcak yer + iş ayarlıcak bi tanıdığım yok!
    arkadaşlarım o şekilde gidiyo sadece vize için şirketi kullanıyolar yani.hepimiz aynı şirketle görüşüyoruz fakat benim durum farklı. tanıdık yok ve staj zorunluluğum olduğu için işten 45 en azından atılmamam lazım + o işvereninde dosyama imza atması lazım! stajım yanarsa okul yarım dönem uzar! o yüzden işim çok zor ya

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

işiniz varsa en az 750 yoksa 1000 dolardan aşağı ile gelmeyin derim ben...

bu arada cem tv de orhan çekiç konuk..ermeni meselesi başlığından hatırlarsınız..

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

işten niye atılasın ki?? nedir bu korkun?? uyuşturucu falan mı kullanıosun yoksa çok mu tembelsin??

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

ya kim anlatiyo sana.. sanki herkes isten atiliyor ya ya ole sorun cok olmaz ama daha ilk gidiste self gitmeyi dusunme yani .. bi git amerikaya orda calis cevre edin belki seneye ayni yere gidersin

Üstad
    Tecrübe Puanı
    22

işten niye atılasın ki?? nedir bu korkun?? uyuşturucu falan mı kullanıosun yoksa çok mu tembelsin??

oldurseydin kizi,sorulara bak
    Peki.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    21

@ophelia

bu kadar korkuyorsan eger is seciminde, Six Flags,HMShost,Cedar Point gibi unlu yerleri sec derim.
    Şirket Seçim Yönergesi
    VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ

BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

oldurseydin kizi,sorulara bak
    abi 4-5 ay atılmamam falan demiş?? yani nedir ki bu atılma korkusu..iş yerindense problem zaten sana iş bulmak zorunda burdaki şirketin, self gitmediysen..işe kafan güzel gitmezsen, istenileni yaparsan, tembellik etmezsen atılmazsın merak etme..

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

ikisi de değil.bırak uyuşturuyu sigara+alkol bile yok bende
    mesele bunlar değil çok şanssızımdır ve kalkar patronum uyuzluğuna çıkarır olur mu olur! bir sürü yorum okudum böyle.
    ve stajım için çalışmak zorundayım ya onun paniği var bende fazlasıyla. bişeyi ne kadar istersen o kadar olmaz ya hani! aksilik olur gibime geliyor bu kadar garantisizlik içinde de hevesim kalmıyo gitmek için!
    aksilik kaldırıcak lüksüm yok çünkü. seneye gitmek gibi bi şansımda yok.
    daha önceki msjımı okumayanları birkez daha sölüyorum.
    önlisans okuyorum ben.seneye okul bitiyo + dgs falan olduğu için gitmem zor zaten vizede almam zor mezun olduğum için + staj yapmak zorundayım.
    eğer wat da staj saydıramaz,stajımı yakarsam okul uzuyo!!!
    wat da staj yok diceksiniz biliyorum fakat zaten çalıştığın için,
    birçok işverende izma atıyormuş aslında ama şansa bağlıymış.şirket bana garanti vermiyor. adam seni sevmez ya da imzalamaz yapıcak bişi yok diyo! tutar bana kıl biri denk gelir eminim! o zamanda abd rüyası kabusa dönüşür benim için. direk gelirim geri sanırım.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Roma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @ophelia

bu kadar korkuyorsan eger is seciminde, Six Flags,HMShost,Cedar Point gibi unlu yerleri sec derim.
    görüştüğüm şirket eğlence parkları vs iş kalmadı dedi.
    şu an virgina beach ve 7eleven öneriyo!
    onu da araştırıyorum. konaklama pahalıymış falan ordada

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

abi 4-5 ay atılmamam falan demiş?? yani nedir ki bu atılma korkusu..iş yerindense problem zaten sana iş bulmak zorunda burdaki şirketin, self gitmediysen..işe kafan güzel gitmezsen, istenileni yaparsan, tembellik etmezsen atılmazsın merak etme..

görüştüğüm şirket öyle demedi işten atılma durumunda yardımları yokmuş, benimde işi bırakma lüksüm yokmuş,+ diyelim aşırı yağmur yağdı kapattı adam dükkanı gidemedin işe günlerce,bişi yapamayız dediler. sadece çalıştığın yer iflas ederse sana yeniden iş buluruz o kadar dediler!

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    17

ikisi de değil.bırak uyuşturuyu sigara+alkol bile yok bende
    mesele bunlar değil çok şanssızımdır ve kalkar patronum uyuzluğuna çıkarır olur mu olur! bir sürü yorum okudum böyle.
    ve stajım için çalışmak zorundayım ya onun paniği var bende fazlasıyla. bişeyi ne kadar istersen o kadar olmaz ya hani! aksilik olur gibime geliyor bu kadar garantisizlik içinde de hevesim kalmıyo gitmek için!
    aksilik kaldırıcak lüksüm yok çünkü. seneye gitmek gibi bi şansımda yok.
    daha önceki msjımı okumayanları birkez daha sölüyorum.
    önlisans okuyorum ben.seneye okul bitiyo + dgs falan olduğu için gitmem zor zaten vizede almam zor mezun olduğum için + staj yapmak zorundayım.
    eğer wat da staj saydıramaz,stajımı yakarsam okul uzuyo!!!
    wat da staj yok diceksiniz biliyorum fakat zaten çalıştığın için,
    birçok işverende izma atıyormuş aslında ama şansa bağlıymış.şirket bana garanti vermiyor. adam seni sevmez ya da imzalamaz yapıcak bişi yok diyo! tutar bana kıl biri denk gelir eminim! o zamanda abd rüyası kabusa dönüşür benim için. direk gelirim geri sanırım.
    aıklıma gelen başıma gelir olayına inananlardansın sanırım..ewt durumun karışık onu biliyorum...wat da ''bazı'' şirketler sana orda çalışmış olduğuna dair yazı veriyor..eğer nası bi iş, hangi pozisyonda çalışacağını okuluna danışıp, staj olarak sayarlar mı onu bi öğren..ama kıl bi patronun çıkmaz, sağlam araştırıp, ''iyi'' bi firma ile gidersen..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 24 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 24 misafir)