ben de vergi iadesi için global vizyona başvurmuştum. söledikleri siteden son duruma baktım. ödediğim 140 dolarlık verginin hepsi gelmiş ve 50 dolarını komisyon olarak kesmişler. bu kesinti normal mi sizce? yoksa beni kandırdılar mı?
yanlis anlamadiysam 140 dolarin 50 sini kestiler 90 dolar aldin yani ? %35 lik kesinti cok fazla bence
parayı daha almadım. 19 mayısta alabileceğim yazıyo. orda yazan bilgilere göre 140 doların hepsi gelmiş ama ben 90 dolar alacakmışım, 50 doları komisyon olarak kesmişler. bu miktar bana da çok fazla geldi. diğer sitelerde kesinti oranları ne kadar, pek bilgim olmadığı için direk programa katıldığım şirkete başvurmuştum vergi iadesi için. bu saatten sonra geri dönme şansım da yok sanırım.
hmm bilmiorum ama ben gecen sene 1100 yakin bi vergiden 900 dolar civari birsey almistim...
benim w-2 hala gelmedi ya
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
roma bende w 2 bekliorum dün menejer mail attı ssn mi istedi bnde yolladım. göndericek herhalde. sen dende fıca kesmişlerdi sanırım. w2 formun geldiğinde hangi şirkete başvurucaksın acaba vergi iadesi için
log jam restaurants -----lake george, ny
vergi iadesi almak icin w2 ye gerek yok, son maas bordronuz varsa onla da alabiliyorsunuz.Bir sorum olacak, vergi iadesini yurt disindayken nasil alacagiz peki.nereye basvurmammiz gerek?
Peki.
Benim bildiğim vergi iadesi için aracı şirket en az 50 dolar kesinti yapıyor. yani 60 dolarlık vergi ödediysen aracı şirket bunun 54 dolarını alıyor. Diğer bir yandan aynı aracı şirket yüzde 8 gibi bir oran koyuyor tüm alacağın vergiye. yani 1000 dolarlık vergi alacağın varsa aracı şirket 80 kesinti yapıyor. Vergi şirketinin bana yolladığı mailde bunlar yazıyor.
Bir rüzgardır gidiyoruz ama dur bakalım nolcak..
yalnız bnden fıca ve medicare vergileri kesilmiş :S
benim durum farkli arkadaslar, 4 vergi odedigim icin w-2'siz bas vuramam..
Şirket Seçim Yönergesi
roma w2 geldiğinde izliyceğin yolu burda yazarmısın bndende fıca medicare kestiler hiç bi bilgim yok ne yapcağın hakkında
4 verginin hepsini geri getire bilicek sirkete bas vurcam, rrtax ola bilir mesela.
Şirket Seçim Yönergesi
ben hala vergi iadesi ile ilgili hic bir sey yapmadim.. sizce cok m gec kaldim sayilir???
PLANÖRLE AMERİKAYA UÇMAK....
BU KADAR ÇILGINCA İŞTE BU WAT..!!!!
Bugun bir amerikalidan ogrendim, vergi iadesine aracisiz basvurabiliyormusuz.Yani eyalet ve federal vergiler icin iki ayri form doldurup gerekli adrese gonderdikten bir ay sonra tamamini iade ediyorlarmis.Fakat cek olarak veriyorlarmis.Boyle birsey denendiginde, araci sirkete para kaptirmamaya degermi bilmiyorum.Ve bu formlar mutlaka nette vardir herhalde.
Peki.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Burda postahaneden bedava veriyorlarmis bu formlari.Form iki ayri formmus.birisi eyalet icin ,digeride federal vergi.ama herbir form kac sayfa onu bilmiyorum.gerekli bilgiler doldurulduktan sonra ameridaysan iki uc hafta icinde cekini gonderiyorlarmis.Ve eger bekarsan, form doldurma isi uzun surmuyormus.cunku bakmakla yukumlu oldugun kimse olmadigi icin onlarin bilgilerini girmene gerek yok.ve 21 yasin ustunde olmak gerekiyormus.Tr deki adrese de gonderebiliyorlarmis.birkacgun sonra formlari alinca net bilgiler yazarim formlar hakkinda.Tabi nasil doldurcaz bilmiyorum.ugrasacaz artik.
Peki.
benim sosyal guvenlik numaram yok bunun icin herhangi bisey yapilamaz mi bu saatten sonra. w-2 de bugun geldi. bunun defalarca yazdim ama tatmin edici bi cevap alamadim.
nasil yok? bulamiyor musun numarayi..
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
ben orda numara alamadim. bizim isverenin isguzarligi yuzunden. biz de kendi imkanlarimizla ssn ofisine gittigimizde vize suresinin dolmasina az bir sure kalmisti. dolayisiyla vermediler durum bundan ibaret.
ssn olmadan vergi iadesi olmuyor diye biliyorum ben...insallah yanlis biliyorumdur..
ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...
Is nasil secilir? Tum detaylariyla is secim kriterleri...
evet oyle ama yedek sosyal guvenlik numarasi diye bisey duydum ben. sacma geldi bana ama umit dunyasi iste epey de vergi odemistim ben. az degildi.
ben gecen sene ny da wat yapmistim.benim sorum ben kaybetmedim ama diyelim ki kayboldu ve bi yerede yazmamisim.social security number imi baska nerden ogrenebilirim.bir resmi site gibi yani.bilen varsa paylasabilir mi?
Tekrar almak için bir form doldurman gerekiyor gittiğin zaman,
Zaten formda ilk defa alıp almadığın vb. alanlar mevcut, ona göre istediğin yeri işaretliyorsun..
Şu Site yardımcı olabilir sana..
Your Social Security Number And Card
Fakat bir yerlere kesin yazılı olması lazım, örneğin eski pay checklerin üzerinde vb..
Basvuru formu;
Your Social Security Number And Card
SSN'siz nasil w-2 gonderiyorlar sana?
Şirket Seçim Yönergesi
bana gelen maılın bır bolumu su sekilde yazıyor
"Sana ekte gonderdigim belgeleri doldurup son paycheck’in ve social security cart’ini taratip bana maille gonderirsen islemlerine baslaya bilirim."
sanırım gerekiyor !!!
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks