Olumlu tarafları:
1. Ücretler
Biz gerçi ilk başta Denver veya NY'ta mover olmak istiyorduk, hem ücretleri daha iyi hem de şehir olarak daha iyi olduğunu düşünüyorduk ama olmadı.. 9.5 dolar normal ücretti bizimkinin, overtime 14.25.. Bir de bu mover işleri içerisinde en düşük ücretlilerdendi.. Mesela bazen eyaletler arası taşınan kişiler oluyor, farklı şirketlerle ortaklaşa taşınıyordu eşyaları.. Buna extra iş veya cash job (nakit iş) derler çünkü senin ücretini adına çalıştığın şirket veriyordu.. Onların verdikleri ücretler hiç bir zaman saat başı 10 doların altında olmamıştır.. Benim çalıştığım nakit işlerin yarısından biraz fazlası (%60 diyelim) saatine 20 dolar vermişti..
2. Çalışırken gezmek
Her ne kadar tam anlamıyla gezi olmasa da ev, ofis vb gibi yerlere giderken şehrin farklı yerlerini görebiliyorsunuz.. 3-4 ayda şehirde görmediğiniz yer kalmaz
3. Kolay işler
Ofis taşıma işlerinden daha kolayı yoktur diyeceğim ben ama haluk arkaşım olur mu diyecektirnedenini de açıklayacağım.. Ofisteki tüm eşyalar zaten plastik kutulara konmuş oluyor.. Siz onları alıp 4 tekerlekli dolly denen araçlara koyuyorsunuz.. Ofis içinde başka bir yere gidecekse asansörle istenilen kata, odaya götürüyorsunuz.. Boşaltıyorsunuz.. Başka bir binadaki ofise taşınacaksa dollyleri yine asansörlerle indirip kamyonlara yüklüyorsunuz.. Ofis eşyaları dışında tamamen ofisin sökülüp taşındığı da oluyor..
Sökme işini siz yapmıyorsunuz, siz geldiğinizde ya sökülmüş olur ya da bir yandan ofis sökülürken siz de sökülmüş parçaları dollylerin üstüne konulan büyük karton kutuların içine atar ve taşırsınız.. Oldukça basit kısacası.. Daha da basiti Haluk arkadaşımızın favori işi bazı okul taşıma işlerinde oluyor..
Bazen taşınacak okulun kapısını açacak görevli bulunamaz, saatlerce beklerler, sonra bir iki saat çalışırlar, öğle yemeğine çıkarlar dönerler sallana sallana yine bir iki saat çalışırlar, kamyon dolar, başka kamyonun gelmesi beklenir vs vs
Bu tarz aksaklıklar oluyor ve günü bir kaç saat çalışarak ettiğiniz oluyor.. Tabi siz çalıştığınız saat kadar değil işte geçirdiğiniz saat kadar maaş alıyorsunuz..Diğerlerine oranla biraz daha zor ama ev işlerine göre kolay bir diğer iş de warehouse.ta çalışmak.. Depoya getirilen eşyaların kamyondan boşaltılması.. Boşaltılmış eşyaların pad denilen battaniyelerle sarılması numaralandırılması.. Etrafın süpürülmesi.. İşlerde kullanılan kartonların kullanılabilecek durumda olan ve olmayanların ayırılması.. Kulllanılamayacakların kağıt makinesine atılması gibi işlerle uğraşırsınız.. İnsanlar birkaç saat daha çalışabilmek için warehouse'ta garip garip işler edinirler kendilerine.. Mantık basit: Keep busy..
4. Fizisel gelişim
Kas yapmak kaçınılmaz.. Ama tüm kaslarınız gelişmiyor.. En çok alt bacak kaslarınız ve ön kol kaslarınız gelişiyor.. Kendi izlenimim böyle en azından.. Zayıf, güçsüz arkadaşlar yapamaz diye de bir şey yok bence.. Hatta şöyle bir şey anlatayım size.. Bize söylenen tüm ağır eşyaların tekerlekli aletlerle taşınacağı olmuştu.. Yani iş çok zor değildi ama başladığımda öyle olmadığını anladım.. Benden sonra gelecek Haluk arkadaşım da fazla fizikli olmadığından kendisine başka iş bul demiştim.. (Zor işler gerçekten çok zor oluyor, hele hele ilk günlerde).. Ama kendisi benle aynı işe geldi ve zor da olsa dayandı ve sonradan fotoğraflarda gördüğümüz üzere bariz kas yapmıştı.. Biraz da teknik işi çünkü, zaten ilk bir hafta eğitim veriyorlar.. Ne kadar güçlü olursanız olun eğer yanlış şekilde bir şey kaldırırsanız belinize zarar verebilirsiniz..
5. Bahşiş
Ev işlerinde olur sadece bahşiş.. Eşyalara ve eve zarar vermediğiniz sürece bahşiş alma ihtimaliniz %50'nin üstünde.. Gerçi Amerika'da bahşiş kültürü var herkes verir derlerdi biz de taksilere sürekli bahşiş bırakırdık ama krizden midir Missouri eyaletinin insanlarından mıdır bilmem herkes vermiyor.. Kişiden kişiye değişir bahşiş verme olayı kısaca.. Verdikleri zaman da kişi başı 10$'dan 50-60$'a kadar değişir aralığı..
Başka aklıma olumlu eya olumsuz bir şey gelirse ekleyebilirim.. Şimdilik bu kadar.. Merak ettiğiniz sorularınızı da alabilirim..
Bookmarks