Bizim insanımız ticari zekasını her zaman iyi kullanmıştır. Beyaz'ın kendisiyle nasıl bir anlaşma yapıldı bilmiyorum. Ancak bir anlaşma yapılırken, anlaşmanın detayları en ince ayrıntısına kadar sunulmalıdır. Burada aklıma gelen olasılıkları sayayım :
- Beyaz'a bu programın "Dil programı" olduğu söylendi (ki bu sayede projeye sıcak bakması sağlandı)... ve halen öyle biliyor.
- Biliyorsunuz ki "Medya'da promosyon yasağı var". Bunu biraz daha açalım. Hatırlarsınız ki bundan seneler önce gazeteler, televizyonlar vs kuponlar, yarışmalar vs karşılığında tabak, çanak, televizyon hatta araba bile dağıtıyordu. 21.11.2001’de Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 11’inci maddesinin son fıkrasını değiştirmek üzere bir tasarı hazırlandı ve Başbakanlığa sevkedildi. Böylelikle medya kuruluşlarının "kitap, kaset vb gibi "KÜLTÜREL" promosyonlar dışında promosyon yapmaları yasaklandı!
Bu projeye böyle bir "KÜLTÜREL KILIF" uydurulmuş olabilir. Tam emin değilim bu konu hakkında. Konuyu ilgili mercilere iletmek gerekiyor. Reklamı yapan şirket hangisi bu arada bilen birisi varsa özelden mesaj atsın bana.. Konuyu İçişleri Bakanlığı, RTÜK ve Kanal D yönetimine detayları ile bildirmekte fayda var. Burada Beyaz'ın popülaritesi kullanılarak haksız rekabet ortamı oluşturuluyor ve insanlar yanlış bilgilendiriliyor.
Konunun geneline bakarsak, öğrencileri ücretsiz olarak ABD'ye yollamak takdir edilmesi gereken bir projedir. Ancak bunu Türkiye'de popülaritesi bulunan bir kişi üzerinden bu şekilde yapmaya kalkarsanız yanlış olur. Şahsi görüşüm yapılan bu reklam için ücretsiz gönderilecek 1 öğrenci de çok azdır. Konunun detayları iyice araştırılmalı. Biz burada öğrencileri doğru bilgiye yönlendirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili herhangi bir maddi kaybımız yok, olmayacakta. Ancak bir çok WAT şirketinin dolaylı yollardan zarara uğraması söz konusu. Araştırılmasını tavsiye ediyorum.
Radyo Televizyon Üst Kurulu
izleyicitemsilcisi@kanald.com.tr Özlem Asmaz 0212 478 00 88
basin@icisleri.gov.tr
İlgili şirketinde bir açıklama yapmasında fayda var.
Bookmarks