Work and Travel
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ne yapacagımı bilmiyorum lütfen yardım

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Question ne yapacagımı bilmiyorum lütfen yardım

arkadaşlar hepinize merhabalar.benim bu iş konusunda deneyimli arkadaşlara birkaç sorum olacak.yardımcı olursanız sevinirim.arkadaşım geçen yaz myrtle beach south carolina da life guard lık yaptı lack's beach service te.onlar şirketle gitmişlerdi.bu sene tekrar gidecek aynı yere bende onunla beraber gitmek istiyorum şirket aracılıgı olmadan o oyle gidecek çünkü.yapmam gerekenler nelerdir yardımlarınızı bekliyorum.mesela şu j1 ds2019 falan onları nasıl halledicem? ona bu sene doldurması gereken belgeler yollanacak bende mi onunla beraber talep etmeliyim? onlarla telefon ile gorussek bize ds yollayabilir degil mi isveren? kısacası orda şirkete para ödemeden yasal olarak çalışmak istiyorum.sevgiler saygılar.

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

500-600 dolar verip self placement ile gideceksin yani
    şirketin birine gidip diyeceksin ki benim işim, konaklamam hazır aha da bu adresi bilgileri
    onlar da ds formunu getirtecek bu para ile
    sonraki tüm işlemlerin arkadaşınla beraber olacak
    sadece vizeye giderken onun 2.gidişi olduğundan farklılık olabilir tam bilmiyorum ama

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Orada yasal olarak çalışmanız için DS2019 formunun adınıza basılması ve gönderilmesi gerekir. Bu formu işveren değil ABD'de içişleri bakanlığınca yetkilendirilmiş sponsorlar basabilir ve gönderebilirler. Bir şirketi aracı koymadan Amerika'dan DS formu isteyemezsiniz çünkü ABD konsolosluğu vize görüşmesine gittiğinizde başka bir DS formu olan DS156 formunun üzerinde acente kaşesi aramaktadır. Sonuç itibarı ile Türkiye'den bir acenteye kayıt olmanız gerekiyor. Arkadaşınız daha önce çalışmış olduğu işyerinden "Job Offer" dediğimiz iş sözleşmesini işverenden isteyebilir. Bu sözleşmeyi ayarlayabilirse yine bir acenteye başvurarak Self-Placement dediğimiz öğrencilerin işini ve konaklamasını kendi ayarladığı program çeşidine kayıt olur ve ücret olarak daha düşÃ¼k bir bedel öder.

Sonuç olarak ihtiyacın olan şeyler:

- Bir firmaya self-placed olarak ön kaydını yaptırmak
    - Kayıt olduğun firmanın partneri olan DS Sponsoru firmanın Job Offer belgesini istemek
    - Bu belgeyi ABD'deki iletişime geçtiğin işverene gönderip doldurmasını ve imzalamasını istemek; sonrasında göre göndermek
    - Bu sözleşmeyi kayıt olduğun firmaya vermek.

Sonrası yine firmanın işi olacak. Birçok firma self-placement seçeneği ile kayıt olan öğrencilerine full-placement seçeneğinde olduğu gibi hizmet vermez. Bu yüzden birçok işlemini kendin yapman gerekebilir.

Mutlu watlar...
    CCN International Education Services - www.ccnedu.com

CCN Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Servisi
    Work and Travel Departmanı

Work and Travel programında bilmeniz gerekenler konusunda makale için tıklayın

Tel: 0212 292 5707
    Fax: 0212 292 5166
    E-mail: info@ccnedu.com

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Arkadaşın oranın işverenlerini tanıyor demek ki, söyle senin işini de ayarlasın. desin bir arkadaşım daha var onla da sözleşme yapın, job offerı doldurup yollayın onaylasınlar. Self ile gitmiş olursun böylece. Full program parası vermemiş olursun. Ama illa bir şirket aracılığıyla gideceksin. Yoksa kaçak çalışmış olursun. ds forumu senin çalışma iznin, onu da illa bir sponsor firma aracılığıyla alabilirsin çünkü.
    Turkishwat - WildWood / New Jersey Şubesi

Acemi Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

arkadaşlar hepinize çok ama çok teşekkür ederim.kafamdaki bütün sisler kayboldu bir anda yardımınız için çok teşekkürler.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)