atlantic city çok rahatlıkla önerebileceğim bi şehir ben otelde tek işte üstelik hiç overtime almadığım halde 5000 dolar kazandım..ikinci iş potansiyelide var üstelik..hiç bi şey yapamazsanız işsiz kalmanız imkansız çünkü chairride işi var ve mutlaka masrafınızı çıkartacak parayı kazanabilirsiniz..
bu sitede üye olan arkadaşlardan AC de chairride işi yapanlar var onlar şimdiye kadar pek yazmadılar sadece sezon başında işler durgun falan muhabbetleri dönüyordu ama bu işi yapıpda (ama düzenli bi şekilde prensipli çalışan biri)maliyetlerin üzerinde kazanan çok azdır..hatta 5000 doların üzerinde para yapmak çok normal bi olay kimse yazmıo ama bu işi yapan yüzün üzerinde türk var..zaten en çok türkler moğollar ve ruslar bu işi yapıyordu bu yaz, türklerin bariz üstünlüğü vardı tabi ki..
benim bi haftada kazandığımı iki günde kazanan ev arkaaşlarım vardı daha doğrusu hepsi öyleydi..
chairride işinde biraz tecrübeli olanlar üç ay tam çalışarak 10bin doların üzerinde para yaptılar..
bu sene imkanım olsun ya ac de chairride yada newyork gibi bi şehirde pedicab yaparım ama gidip gidemeyeceğim kpss gibi bi takım engellere bağlı malesef
bu konuda sorusu olan arkadaşlara isterse konuyu ayrıntıları ile açıklarım..
bu sitede üye olan arkadaşlardan AC de chairride işi yapanlar var onlar şimdiye kadar pek yazmadılar sadece sezon başında işler durgun falan muhabbetleri dönüyordu ama bu işi yapıpda (ama düzenli bi şekilde prensipli çalışan biri)maliyetlerin üzerinde kazanamayan çok azdır..hatta 5000 doların üzerinde para yapmak çok normal bi olay kimse yazmıo ama bu işi yapan yüzün üzerinde türk var..zaten en çok türkler moğollar ve ruslar bu işi yapıyordu bu yaz, türklerin bariz üstünlüğü vardı tabi ki..
benim bi haftada kazandığımı iki günde kazanan ev arkaaşlarım vardı daha doğrusu hepsi öyleydi..
chairride işinde biraz tecrübeli olanlar üç ay tam çalışarak 10bin doların üzerinde para yaptılar..
bu sene imkanım olsun ya ac de chairride yada newyork gibi bi şehirde pedicab yaparım ama gidip gidemeyeceğim kpss gibi bi takım engellere bağlı malesef
chairride hakkında sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim..
Konu eksen03 tarafından (11-11-2009 Saat 05:11 PM ) değiştirilmiştir.
San Diego da da pedicab yapanlar iyi kazanıyorlar.
İş tamamen sen odaklı olmasından dolayı , ya çok iyi kazanıyorsun ya çok kötü.
10dk lık bir mesafeye gidiyorsun ve 30 dolar alıyorsun mesela.
San Diego şehir olarak güzel bir yer , hayat ucuz bile sayılabilir.
Mexico ya gidip gelme fırsatınız var sürekli.
San Diegoda konuştuğum kişiler özel günlerde 300-500 dolar arası kazandıklarını söylediler.
Deneyimli pedicabciler 10bin dolardan fazla kar etmiş bu yıl.
Ocean Edge Golf Resort **MA eyaletınde brewster dıye kucucuk bı kasabada calıstım.sadece bu ıste calıstım..ılk baslardsa busser baslamıstım ama sonra rotasyon olunca busser-room server olarak devam ettım en sonlarda da sadece room serverlık yaptım.saatlık ucretım 9 dolardı.busserlıkta tıp cok nadır garsonlardan cıkıyordu o da haftada 20-30 max. ama room serverda calısırken 9+tıp calıstırdılar bızı. kı asıl parayı ozaman kazandık.ozellıkle son haftalarda abdlılerın gtmesıyle otel bıze kalmıstı. 1 haftada max 107,5 saatı gordum onda da 2 haftada toplam 175 saat calısmıstım.para kazanmak ıcın gıdılebıelcek bı yer fakat gıden kısılerın kesınlıkle araba alması gereklı baska turlu yasam cok zor..toplu tasıma nerdeyse 0, ben gunde 3-4 mıle den asagı bısıklet surdugumu hatrlamıyorum..bu arada konaklama bıraz pahalı 100-120 dolar hafatlık ve secenekler az..
evet pedicab chairride işinden daha fazla kazandırıo genelde..ama pedicab de en büyük sıkıntı trafiğin içinde olmandan kaynaklanan riskler taşıması ayrıca hemen hemen her hafta yenen ticket trafik cezaları da cabası..
arkadaşım iki ay önce san diagoya internshiple gitti..şehir için usanın en ii şehri diyorlarmış ne derece doğru bilemem ama![]()
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
pedicab işinde ticket kaçınılmaz bi olay tabii yersen) ama hiçkimse yediği ticketları ödemiyor..ödemeden geri dönüyorlar.. yeterki birine çarpma veya kaza yapıp maddi bi zarar verme birilerine..böyle durumlarda courta çıkartıyorlar büyük ihtimallede cezayı ödemek zorunda kalıyorsun..
pedicab ve cahirride isleri cok riskli ilk kez gidecekler icin. ne ile karsilasacaginiz ne kadar kazanacaginiz belli olmuyor kesinlikle... gidenler icinde ayni yerde calisanlar icinde lanet olsun bi daha gelmicem diyen de var cok para kazandim diyen de.. ( genelde kazananlar bunu cok cok abartip soyluyor fazla inanmayin) ozellikle pedicab ciler rus kizlarinin islerini kaptiklarindan sikayetci ama ne yalan soleyim bizim pedicab ci erkeklerin yaninda o kizlar da varken onlarin tercih edilmesi cok da garip degil![]()
![]()
Rus kızların para kazanmasının bir diğer sebebi de otellerde overtime yapmaları
Bike ları otellerin önünde kilitli görülüyormuş genellikle.
Ben Türk pedicab çilerin yalancısıyım
Ama konuştuğum insanlar genellikle düzenli çalışıldığı takdirde güzel para bıraktığını söylüyorlar.
Şirketimin bana söylediği de bizim Türk gençleri Amerikan gece hayatını görünce tam çalışılması gereken saatlerde clublarda eğleniyorlarmış.
Durum vaziyet böyle olunca kazanamıyorlarmış![]()
San Diego güzel sehir ama park ve trafik cıldırtmıstı beni. Ama Downtown San Diego 5th, 6th Avenue akar tabiSehirde cok fazla pedicapci vardi ayrıca. Sahil kenarında olsn Downtownda olsun cok fazlaydı. İlk senesinde pedicapci olarak gidenler icin rekabetten dolayı bence cok zor olur. Kesinlikle isin ve sehrin iyi bilinmesi gerekiyor gibi geliyor bana 10-15 bin $ ları görebilmek icin.
ya yok arkadaslar ole 10000-15000 dolar kazananlar.. olsa da birkac kisi sadece yuzlerce kisi icinde... ayrica pedicab cilerin kaldigi yerlere biraz dikkat edin. san diego da nyc de cok pahali sehirler. gecelik 15-20 dolara anca hostellerde kaliniyor o da 10 kisiyle beraber .... ben alisveris ve travel yapamadan sadece orda calisip yasayip geri donenleri biliyorum bunlarin sayisi da hic azimsanmayacak kadar cok...
San Diego 'da arkadaslar bir evde 4-5 kisi kalarak aylik 200$ oduyorlardi kisibasi. Ev 1+0 ama, kapidan giriyorsun mutfak ile yataklar karsilikli bir tanede banyosu ve ufak balkonu var. Apart Room gibi biryerdi adi Avalon.
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
merhaba arkadaşlar konu dışına cıkcam biraz ama =) ben yeniyim ilk kez bu sene gidicem şirketi de bi ay içerisinde kararlaştırcam ama aklıma şimdiye kadar tek tük yer oldu eyalet bakımından .. giden gören gezen kazanan tavsiyeleri nelerdirr ? hangi iş hangi eyalet ingilczcm işimi görür sanrrım arkadaşlar kısacası hangi iş hangi eyalet..
ya bunun ayleti yok aslinda , cok buyuk sehirlerden uzak dur ayrica california ve florida gibi eyaletlerden de uzak durabilirsin cunku yasam ve konaklama cok pahali ooluyor oralarda. genelde ic kesimlerde yasam daha ucuz oluyor is secimi sana kalmis arastir kim haftada kac saat kac dolar ucretle calistiriyo buna bak secimini yap ..
İş seçerken püf noktalar:
*küçük bir eyalet
*haftalık 60 saat ve üstü yada ikinci iş imkanı
*ucuz konaklama (max 80 dolar haftalık)
*başlangıç ve bitiş tarihleri
Herkesin seçim kriteleri bunlar değil özgür
Benim çok arkadaşım var aman çalışmayayım ,geziyim tozayım diyen
Onlar new york yada florida tarzı turistik yerlere gidiyorlar ,
sonra haftada 40 saat çalışıp mutlu oluyorlar![]()
teşekkürler şimdiden 2 hafta sonra şirket kararımı da kesin veriyorum bakalım.. ama siizin başınızı ağrıtıcam çnkü en deneyimliler burda .. aslında dedğiniz gibi pek turistik olmayan ve de küçük bi yer istedm ben de isim olarak nereler 2. iş olanakları olan .. bir de arkadaşlar şirket konusunda da kararsızım aslında özelden yardımcı olabilcek var mı şimdiye kadar 5 6 şirket gezdim yine de pek karar veremedm aslında. .
ya aslinda genel itibariyle sirketler birbirine benziyor sikintilar hepsinde cikiyor.. yani sikinti yasamayan biri sana bir sirket tavsiye edebilir ama bu sirkette sen sorun yasayabilirsin wat bole bisey biraz da sans isi bu sikintilar. tabi yine de olabildigince guvendigin sirkete gitmek lazim.. buna da senin karar vermen lazim bence.
Bizim Türk genci de hayrına yapıyor o işi.
Alttaki sitenin galerisine göz atabilirsiniz
Turkish Pedicab Team | Work And Travel | WAT | Amerika | San Diego | Pedicab | pedicap | bikecab | turkishpedicap | turkishpedicab.com | Turkish bikecab | turkishpedicab
ama ruslar hayrina is gordurtmuyorlar,money money and money![]()
Peki.
bir gun sadece gece karanliktan olusmuyor. gunduz vakitleri de var bunun ...
ayrica o sitede ilk acildiginda sarisin bir dunya ahiret bacimiz var. o rusmudur kendileri acaba![]()
Peki.
bulgarlarla bas edecek hickimse, yok kizlari gune 20 saat calisiyordular.
sondada bi amerikali gagalayip evleniyordular![]()
Şirket Seçim Yönergesi
VİZE BİTİŞ TARİHİ VE MAKSİMUM KALMA SÜRESİ
BİZİM GÜCÜMÜZ YALNIZ KARDEŞİMİZİ YENMEYE YETİYOR!!! AZERBAYCAN 1 - 0 TÜRKİYE
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks