Bölüm 2 yukarıda güncellenmiştir.
BÖLÜM 3 :
Yeni bir hayata merhaba!
Çok uzun ve yorucu geçen bir yolculuğun ardından 17 Haziran sabahında gözlerimizi açarak yeni bir hayata merhaba diyoruz. Bu arada Chris, geçen seneden tanıdığım Amerikalı bir arkadaş. Başlıyoruz konuşmaya. Lake george ile ilgili yenilikler, konaklamalar, ev sahibimiz gibi konularda bilgi almaya başlıyorum. Konu bizim ev sahibine gelince, "Bu bizim ev sahibi ne kadar manyak?" diye soruyorum. Koşarak diğer odaya gidiyor ve elinde bir kağıtla geri dönüyor. "İşte bu kadar!" diyerek kağıdı elime tutuşturuyor. Elime aldığım kağıdı okuyunca şoka giriyorum ve bizim ev sahibinin hakikaten "deli" olduğu kanaatine varıyorum. Kağıtta ev ile ilgili kuralları 24 madde halinde ele almış zat-ı muhterem! İlk maddeyi okuyorum. Her hafta çarşamba günü kiralar toplanır diyor. İyi güzel! Bunda birşey yok ama hemen altına paraf atmış "80 dolarlık kira 10 ve 20'lik banknotlarla ödenecek. Kesinlikle 50 ve 100'lük banknotlar kabul edilmeyecektir". Bunu okuyunca zaten kafamda bir insan profili hemen şekilleniyorPara, para değil midir abi? İstediğim gibi öderim. Herneyse diyor ve okumaya devam ediyorum. Koltuklarda uyumak yasak. Araban varsa park için ücret ödersin. Eve arkadaşlarını getirmek yasak.Kesinlikle party yasak. Saat 23.00'ten sonra müzik yasak. Bir an için düşÃ¼nüyorum.. 05.00 kalk, 06.00 içtima olmasın? diye!!
Okuduktan sonra "derhal bu evden defolup gitmeliyiz. yoksa güzelim yaz heba olup gidecek" diyorum.. Evde de garip bir durum var açıkçası. Bir türlü kendimi o eve ait göremiyorum. 3 dominik ben eren ve Chris. Toplam 6 kişiyiz. Üst katta oturan bir sürü wat öğrencisi var. Ancak size şunu net bir şekilde söyleyeyimki, bizim evin olduğu bölge Lake George'un en sessiz bölgesiydi. Ev sahibi sistemi oturtmuş. Saat 23.00 denildiği zaman mezarlıktan bile sessiz bir hal alıyordu. Bir yandan yolun yorgunluğunu üzerimden atmaya çalışırken, diğer yandan Eren'i gözlüyorum. Sigara sayısında bir artış var. Daha fazla sigara içiyor. Evin bir köşesine çeklip etrafı izliyor sürekli. Eren'in ilk 10 günkü şok halini unutmam mümkün değil
Ev sahibi ile de henüz tanışmadığımız için evden çıkmanın yollarını arıyoruz. 2 gece orada kaldıktan sonra Chris koşarak geliyor ve konuşmaya başlıyor. "I have a good for you guys" derken sözünü kesiyor ve hemen taşınıyoruz diyorum. Yeni evimiz Lake George'un üst sokaklarında 2 oda mutfak salon birleşiminden oluşan tertemiz bir yer. Herşey yeni. Özellikle double yatağımı hiç unutmayacağım. O kadar yorgunluğun ardından düşlediğim tek şey o yatağın içinde gömülmek olmuştur hep. Amerika'da özgürlüğü birkaç gün gecikmeli olsa da buluyoruz.
Bookmarks