bende global vizyonla gittim fakat ds in geç gelmesi dısında bir sorunm yasamadım arkadaslar. hatta isteyen arkadaslar kasım ayından buyana yasanılanları okumak için forumdaki ilgili kısımlara bakabilirler..hatta ds yuzunden şirketle kaç defa kavga ettim...ama sonuc olarak diğer şirketlerle giden arkadasların yasadıklarını duyunca aslında ds dısıda bir sorun olmamasını gormezden geliyorum...
Doğrusunu soylemek gerekirse, yasanan çirkinlikler güzellikleri ort bas etmemeli,, ve bunun tam terside gecerli elbette.......
fakat hangi şirket olursa olsun, içinde sorunsuz work and travel öğrencim var diyemz, illaki bir tane olacaktır...fakat genel manada global vizyon diğerlerine gore biraz daha iyi durumda diyebilirm.....yasanan sorunlar elbette var ve buyuk talihsizlik,, fakat bazen bu sorunların sebebi öğrenci kaynaklıda olabiliyor....ve bazende % 100 şirket kaynaklı....tamamen küfürü hak ediyorlar...fakat gercek su ki,, suan piyasada bulunan bütün danısmanlık şirketleri bu sorunları az cok yasatıyor sizlere..malesef her nasıl olursa olsun bir tanesini secmek zorundasınız...bu global olmaz,, baskası olur.....ama globalden ben sahsen memnun kaldım....
sunuda soylemem gerekir ,, giderken bilinçli gitmekte sizi yasanılan bu sorunlardan biraz olsun uzak tutabilir.....gitmeden once gerek forum aracılığı ile ve gereksede kendi imkanlarınla gercekten wat programı hakkında biraz arastırma yapmakta fayda var....bu sayede iplerin hepsini danısman şirkete vermemiş olursnuz,, aklınıza takılan herseyi adamlara sorun derim ,, bunu yaparak sizi istediklerini yonlendirmelerine engel olmakla birlikte, sınırlarınızı ve onların sınırlarını belirlemiş olursunz.....
son olarak sunu eklemek isterim,, bu yıl wat programı için ciddi riskler aldım, işimi bıraktım, mastera ara verdim ve ekonomik açıdan sınırları zorladım....bna değermiydi evet değerdi,,, fakat giderken almıs olduğum ve usa de yasama ihtimalim olan riskleri hiç bir zaman unutmadım....bu riskler gerek bana bağlıydı , gereksede şirkete bağlıydı...
fakat hangi şirket olursa olsun,, yasanılacak bu sorunlara ait riskleri herzaman barındıracaktır......Sunu unutmamak lazım, tamamıyle gözü kapalı olarak, herseyimizi şirketlere emanet edip gitmiyorz, elimizde sozleşmemiz var, gerçi bu sozleşmede nekadar tüm haklar şirketlerden yana olsada,,, sunu unutmamak gerekirki nerde nasıl calıscaağımızı bizler belirliyoruz,, gittikten sonra yada gitmeden once yasanılan sorunlarla ilgili olarak sirketlerin bizlere yardımı olması sart....gidmeden once sözleşme iptali vb...konularda mağdur olan arkadaslara şirketlerinin yeni iş bulma garantileri herzaman olmalı...fakat boyle bir durumda yeni işi sevip sevmeme sansınız olmuyor malsef......
benim gittiğim yerde bulunan farklı şirketlerden wat katılımcıları arkadasların yasadığı bir sorunu anlatayım kısaca...şirketin verdiği sozleşmede haftalık en az 32 saat calısacksın yazıyor, fakat şirket bunu 20 saat calıstırıyor, işler yavas diyor,, cocukda malesef işten ayrılıyor ve farklı bir iş arıyor....1 ay kadar bosta geziyor....şimdi boyle bir durumda danısman şirketede soz soylemek cok doğru olmaz sanıyrm cunku yasanılan durum birazda calıstığı şirketin yasamıs olduğu durumla ilgili ve yasattığı bir durumla ilgili...
malesef türkiyedeki şirketlerin bulunduğu konumlar ve sözleşmeleri, bizleri usa e goturmekle sınırlı anladığım kadarıyla...bunun dısında yapılanlar biraz onların ozverilerine ve müsteri memnuniyeti anlayıslarına kalıyor......bukonuda ben globalden memnun ayrılan kesimdenim.....
Bookmarks