Su an tatilde ve San Diego'da olmama ragmen ucak biletimi degistirebilsem hemen yarın ucaga biner dönerim. Bu biraz da yine wat a yanlız gelip bu sene tek basıma fena hırpalandıgımdan da. Ama yetti yani bu seneki ve geri kalan hayatım boyuncaki amerika macerası. Gidecek arkadaslar gidilecek eyalet, is, gidilen sirket ve sponsor, her seyi cok iyi düsünmeli ve 0 beklenti ile gitmeliler bence. İsin ucunda sokaklarda sürünmek de var, 7-8 bin $ yapıp araba alıp amerikanın tozunu attırmak da. 2. secenek artık öldü gibi ama az da olsa hala var. Cok iyi düsünün tasının kasınınmayın derim![]()
bence hiç düşünmeyin gelmeyin rahatça oturun trde...
EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.
gecen bu formda okumustum sanıırım adamın bırısı saatlık 80 dolaralıyormus ama amerıkanmıs kendısı...bizim otelde soforler 30 dolar alıyordu...
Peki.
Sokaga her cıktıgımda daha cok üzülüyorum surda. Ne bicim ülke kardesim burası. Bir yanda adamlar Escalade Limolar, Porche lar, Mustang Corvette ile gezip 4th 5th 6th avenue de barlarda keyif üstüne keyif catıyor diger yanda 5 blok ötede yerlerde bir battaniye 2 kuru ekmek parcasıyla yerlerde yatan evsizler. Bir degil 2 degil bir sürü bir de; hepsi de help me out of here, have a coins for food deyip duruyor, icim sızlıyor. Bunların TR deki zengin dilenciler gibi olmadıgını da düsünüyorum. Adeletsizlik, dengesizlik diz boyu, kapitalist ülke anca bu kadar olabilirdi zaten...
o 20000 dolar abartıydı hanı veren olursada ki biraz zor ama gidin yani...hanı abd de para kazanmak ıcın bıraz kafayı calıstırmak lazım..taksıcılerde oldugu gıbı.kafayı calıstırmak derken banka soymayı kastedmedım.basınızı belaya sokmayın
Peki.
dextroyu filan dinlemeyin bu herkesin yaşaması gereken bir macera en azından kendi paranızı kazanıp onunla idare etmeyi öğrenirsiniz bu bile hayata bakışını yeniden yapılandırabilecek bir değişim..tabiki iyice araştırın benim gibi büyük keyif alacaksınız ben şuan nasıl olsa amerika'ya dönsem diye dolanıyorum geleli 10 gün oldu sadece
eğer gidişinizi iyi planlar Allah'a bırakmazsanız ufak tefek sorunlar dahilinde harika bir yaz geçirirsiniz..
aynen enginay gibi düşünüyorum işi sağlam kazığa bağlayıp büyük beklentiler içinde gidilmezse mutlu olunabileceğimi düşünüyorum ve 2010 yazı için kaydımı yaptırdım...
umarım saglam kazıga baglarsınızda sorun cıkmazz
Peki.
3000 dolar verip amele olujyorsun ya.git avrupaya gez o parayla dil kursuna git.
sırf tecrübe yaşayacağım diyede 3000 dolar verip amele olunmaz.mapushanede tecrubedir tecrube yaşayalım diye onamı girelim.yurtdışı için çok faha güzel seçenekler var.dil kursunda yurtdışında dilin çok daha iyi gelişir fabrikada balık ayıklarken ne gelişecek diilin.
dextro kimse sana balık ayıklamaya git demiyor sen ameleliği seçmiş olabilirsin ben gittim shallow water lifeguard oldum 3000 dolar verip tatilin kralını yaptım burdan araştırmadan etmeden hababam amerika olsun diye çıkıyosunuz yola sonra yok gitmeyin etmeyin diye insanları karamsarlığa sevkediyosun busch gardens water country gidin burada çalışın arkadaşlar virgiana williamsburgta sorun yaşamazsınız min. 50 saati garanti ediyorum size 60 saati de isterseniz yaparsınız 7,50 ücret eğer tatilden öte para kazanmak istiyorum diyorsanız da mutfakta yada ground maintance olarak çalışırsınız 8,50 den 60..para kazanmak isteyende keyif sürmek isteyende buraya gitsin..
ben 5 kez gittim be sen ne diyorsun.amerikayı çok iyi bilirim şanssızlık oldumu herşey bir anda gidiyor başına gelirse gorursun..
mutlu olduklarımda var ama mutlu olsanda olmasanda bence WAT mantıklıo bir yol değil.
gerçekleri soyluyoruz.........begenmesenizde ve wata gidenlerin çoguda aynı şeyleri soyluyor.
arkadaslar bahsedilen seyler cok goreceli kavramlar..wat kotu veya iyi gb seyler goreceli seyler..kimse giderken toz pembe hayaller kurmasin tabi..sonucta calis ve gez programi bu..sadece calismay gtmiyorsun ..ayni zamnda kulturel bir degism programi, ayni zamanda 100 de 2-5 olsada dil gelistrme olarak da bakabilriz..goryurz cogu kimse bankadan kredi cekerek gidiolar..bnce buda yanlis..bole yapilirsa oraya sadece calismay gidiilo anlamina gelir..daha sonra umdugu kadar kazanamiyincada wat kotu olur..sonuc olarak iyi bir arastrmadan sonra hedef belirlenmeli..kendnize orda ne yapicagim diye sorun..dil? gezmek? para? yada para ve gezmek? onceliginizi belirleyip ona gore bir state secmelinz..
S-pectacular
her mesajında gtmeyinnn hiç mantıklı diil diyosunnn sonrada 5 keree gittimm diyosun hiç iyi diildideee niye 5 defa gittinn onuda anlamadımmm neysee bende bu sene gitmeyi düşünüyürummm bide işte bi kaç haftadaır şirketlere bakıyorummm en iyisi campus gibi geldii campus hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirimm![]()
iyi sirket yoktur, saf ogrenci vardir![]()
Daha cok erken sirket secimi icin vize gorusmeleri subat ayinda basliyor zaten .Iyice tartin dusunun ogrencilerin fikrini alin ondan sonra gidersiniz .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
okulda ilk dönem bitimi gibi düşünüyorum ben bir şirket ile anlaşmayı tabi o zamana kadar hem burada diğer arkadaşların görüşlerini alacağım hem de kemdim bazı araştırmalarda bulunacağım...
wat herkes için iyi geçmiyor.şans lazım bence.kafanızda her türlü şeyi kurmuşken bir anda patlama ihtimaliniz yüksek.çünkü dünyanın bir ucuna gidiyorsunuz.neyle karşılacağınız ne olacağı belli olmuyor.tamamen kötü bir program demek yanlış olur.geldiğimden beri bir sürü türkle karşılaştım.bir sürü aksilik yaşayanda vardı keyfi tıkırında olanda vardı.bir sürü değişken var.ama dil geliştirmeye buraya gelinmez.ancak pratik yapmaya gelinir.kötü ingilizcesi olanı zaten pratik yapabileceği yere koymazlar.sonra ordan çıkınca elinizde olan wash dishes clean floor olur
bekleyıncede her ay 50 dolar artıyooo şimdi 950 yken şubata kadr 1200 oluyooo 250 dolarda az diil
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)
Bookmarks