Work and Travel
Toplam 15 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 15 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Vizemi Aldım ! :)

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Standart Vizemi Aldım ! :)

Girne Amerikan Üniversitesinde okuyorum (Kıbrıs). Haziran 6 da okulum bitti ve tatil için Amerikaya gitmeye karar vermiştim. Bunun için bu siteyi bulmuş ve vize ile ilgili konuları okumuştum. Şimdi bende kendi deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Okuldan sonra Türkiye'ye döndüğümde harıl harıl evrakları hazırlamak için uğraştım. İşte efendim bilmem kaç adet tapu banka ekstreleri bankadaki son bakiyeyi gösteren yazı finansal bilgiler (tabi bunların hepsi aileme ait ben öğrenciyim ama turist olarak gidicem) falan filan... Bunları topladım ve haziran sonuna doğru yaz okulu için tekrar kıbrısa geldim biraz miskinliğimden birazda sıcağın bunaltmış olmasından vizeye çok geç başvurdum....
    Kuzey kıbrıstaki elçilik ofisini bulmak için aradım taradım sordum kimse bilmiyor. Neticede buldum ve bir apartmanın orta katında yer alan bir yer. Hiç bir ibare bile yer almıyor burası ABD elçilik ofisidir falan diye. Basamaklardan yukarı çıkarken korkunç ihtişamıyla sanırım çelik ve kurşun geçirmez bir camın arkasından bir güvenlikçi amca buyrun deyip bana kapıyı açtı ki benim oraya gireceğimi nerden anladı onuda ben anlamadım amerikaya gitmek istiyorum dedim. Bana "burdaki statün ne ? türkiyeden gelmedin sırf bu iş için değil mi ? burada öğrenci olmalısın " gibi soruları yönim olumlu cevapları aldıktan sonra bana yapmam gerekenleri çok tatlı bir dille anlattı ki zaten benim tüm evraklarım hazırdı sadece pazartesi-çarşamba 9-12 arası başvuru alıyoruz dedi ve eğer evrakları bu pazartesi getirirsen çarşamba günü görüşmeye girebilirsin dedi resmen şok oldum sadece 3 güncük .... Neyse pazartesi sabahı ya allah bismillah deyip evrakları kucakladım elçilik ofisine girdim. Amca üstünde ki telefon ve benzeri şeyleri bırak şuraya geç başvurunu alacağız dedi. Ben mahkeme tarzı bi yerde beklerken sarışın bi teyze geldi. Benden sadece ve sadece ds-156, ds-157 nolu formları, öğrenci belgemi ve transkriptimi istedi. Sonra bana yeşil bir kağıt verdi ve arkasına çarşamba 9:30 yazdı. Beni gönderdi. Çarşamba günü geldi çattı. 9:00 da oraya gittim. İçeri çağırıldım. Yine aynı sandalyeye oturdum fakat bu sefer koltukta sağlam vücüdlu tipik bir amerikalı abi oturuyordu tahminen 29-30 yaşlarında. İngilizcem iyi olmasına rağmen çatır çutur konuşunda heyecan yaptım ingilizcem sizinki kadar güzel değil dedim oda arkadan pazartesi günü benle muhattap olan sarışın teyzeyi çağırdı. Meğer abi bana parmaklarını şöyle yap böyle yap falan diyormuş (parmak taraması alıyorlar görüşme başlamadan önce). Neyse benim yanımda yine bir sürü belge, tapu falan filan... Benden hiç bir evrak istemedi hiç bir evrak !!! Pazartesi vermiş olduğum başvuru formları, transkript ve öğrenci belgesine baktı.

Ek bilgi: Ablam california state üniversitesinde sinema yönetmenliği ve senaristlik üzerine 2006 da master yaptı ve 2008 de bitirdi yasal çalışma izni çıktı.

Ablamla ilgili bir kaç soru sorduktan sonra okulun ne zaman biticek dedi. Bende 1 sene kaldı dedim. Tamam dedi. Sonra yine o sarışın teyze muhabbete daldı " tamam cuma günü 9:30 da gelebilirsin " dedi. Bende "anlamadım aldım mı vize yi dedim" çıktım... Cuma 9:30 da geldiğimde 5 yıllık vizemin pasaportuma vurulmuş olduğunu gördüm .....

Türkiyeden başvuran onlarca arkadaşımın anlattıklarını dinledikten sonra kanaatimi açıklamak isterim: eğer burası (kıbrıs) ile bi alakanız var ise kesinlikle buradan başvurun herkez vize alıyor. Ben görüşmeye gittiğimde 10 kişi vardı 2 tanesi zenci idi. O zenciler haricinden içeriden çıkan herkez zıplayarak ve gülerek çıktı. Yani herkez aldı....

Uzun yazım için özür diliyorum. Sabırla okuyanlara teşekkür ediyorum... Herkeze iyi şanslar !

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hayırlı olsun

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

teşekkürler

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

Kolay ve temiz olmuş. Umarım her şey istediğin gibi giderr=)

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

teşekkür ederim inşallah bende öyle umuyorum.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

@ spasso size bir pm gönderdim, müsait olduğunuzda yanıtlarsanız sevinirim.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

hocam merhaba,
    özel mesajınıza cevap veremiyorum çünki minimum 10 mesaj yazmam gerekiyormuş . Buradan sorunuzu cevaplıyım.
    Şansınız çok yüksek söylediğiniz şeylerle. Yat kat ne varsa sizin üzerinize tapusu bulunan her şeyin belgesini yanınızda götürün. Söylediğiniz miktarı 7 gün önce bankadan gösteren mektubuda alın. En önemlisi !!! de şudur ki görüşmede çok rahat olun ! yani adamlara gerçekten oraya gidip geri geleceğinizi hissettirin. Ama sormadıkları sorulara gereksiz cevaplar vermeyin. Rahat olun yani. Söylediğiniz şeylerle vize almanız çok olası... Başarılar diliyorum, inşallah alırsınız vizenizi. Amerikada ne kadar çok Türk o kadar güzel Amerika diye düşünüyorum ...

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. işlerimi yoluna koyayım hemen başvurumu yapacağım inşallah bir sıkıntı olmadan alırım vizemi bende foruma yazarım

amerikada size başarılar.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

inşallah alırsınız vizenizi ben bu salı yani ayın 18 inde gidiyorum. başarılar...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Bi gün şu foruma bende vizeyi aldım diyebilecek miyim acaba yaw??

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

niye hocam girdiniz de ret mi yediniz ? yoksa hiç mi girmediniz ?

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

bizim şirketler iş bulamıyor kardeş ondan )) vizeye kadar ki basamağı halletsek gerisi inşallah gelecek ama )

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

anladım... kısmet. pes etmeyin olur inşallah.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

merhaba arkadasım sen hangı vıze turu ıcın basvuruda bulunmusdun?? tursıt vızesı ıcınmı???
    KeNdİmE YeNi BiR bEn LaSıM

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

evet turist vizesi için başvuruda bulunmuştum

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)