seneye work and travel düşünenler bence eskiye göre daha fazla düşünmesi lazım.bir kere kriz amerikayı fena vurdu gibi gözüküyor.büyük şehirlerde çok fazla işten çıkartılan var.benim gibi büyük şehirde iş seçenlerin çoğunun işi iptal oldu.mecburen küçük bir yere geldim.para biriktirmek için ideal bir yer ama benim buraya gelişteki amacım sadece para biriktirmek değildi.bu yüzden geldiğimden beri ne işim var burada diye kendi kendime soruyorum.ama şu an alternafim yok.newyorka gitsem oradada bir sürü iş arayan insan var.benim iş bulmam zor. biraz konunun dışına çıktım gibi hissettim neyse konumuza dönelim.
şirket seçimi çok önemli.forum bence bunun için değerli bir kaynak.bu sene işi iptal olup sorun yaşayan insanların yazılarını illaki okumuşsunuzdur.genel konu açmak yerine özelden firmalarını sormanızı öneririm.mesela ben şirketimi iyi diye biliyordum.şirketi bulan arkadaşım eskiden gidip hiç sorun yaşamayan bir sürü kişiyle konuştu.yada firma tarafından konuşturulduama forumda rasgele eskiden bizim şirketle giden birini buldum.geçen sene çok büyük sorunlar yaşamış.tabi ben bunu öğrendiğimde herşey için çok geçti ve o kişinin yaşadığı sorunların aynılarını ben gittiğimde yaşadım.
türkiyedeki firmanızın yanında sponsor firmanızda çok önemli.mesela bizim sponsor firmamız arkadaşlarıma iş bulmada yardımcı olmak yerine işleri iptal oldu diye vizelerini iptal etti gelemediler.biz işimizle ilgili belgeler yollamamıza rağmen bize ya belge yollayın yada ülkeyi şu tarihte terkedin diyebildiler.böyle saçma sapan olaylar bu sene çok fazlasıyla oldu gibime geliyor.
biraz uzun bir yazı oldu sanırım.seneye wata gideceklerin içini karartmak istemem ama benim bu sene gördüğüm dinlediğim ve yaşadıklarım bunlar.paylaşmak istedim
Bu problem zaten 2008 yilinda basladi .Is secimi onemli ozellikle gidip isi iyi olan arkadaslarinizin islerini secin ,tanidiklariniz araciligi ile bulunan isler de iyi olur .Guvenilir is bulmak onemli ABD 'ye gelipte acikta kalirsaniz isl kotu olur .
# Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...![]()
# Internship in Israel: 2011 ...
# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...![]()
# Retired Worker & Traveler: 2013 ...
# Maldive Island: 2016
# II. Europe Trip: 2017
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)
Bookmarks