baya bi katılıyorum
""
Bende aynen küçük bir yerde kalmıştım ve giderken küçük bir yer olması bilinçli tercihimdi ama beklediğimden daha küçüktü veya biraz sıkılmıştım.
0-Amerikada party olgusu baya yaygın, işyerinden birileri mutlaka düzenliyordur, tabi mideniz kaldırıyorsa.
1-Yanına en az bir eleman bulabilirsen yürüyerek de gidebileceğin görülmesi mutlaka zevk verecek şelale, dere, göl kıyısı gibi yerler vardır.Denenmeli bence.
2-En azından kahve içip gazete okuyabileceğin mekanlar vardır.
3-Bisiklet satın alınabilir veya kiralanabilinir.
4-Mutlaka bulunduğun yerde çeşitli etkinlikler vardır. Kütüphane broşürlerinden veya süpermarket ilan tahtalarından öğrenebilirsin.Gelenekselleşmiş etkinlikler olabilir, örneğin yaz konserleri gibi(konserperver biri olmaya gerek yok gerçekten güzel olabilir hem de bedava).
Veya etrafta gönüllü etkinlikler olabilir örneğin yardım kuruluşları veya mitingler bunlara katılınabilir.
5-Ehliyetin ve paran varsa araba al veya araba kirala ve civardaki büyük şehirleri turlayabilirsin tatil günlerinde.
6-Araba imkansızsa taksi tutup yakındaki biraz daha büyük şehre gidip takılabilirsin. Örneğin; Üniversitesini gezmek, gözlemlemek bence ufuk açıcı olabilir. Yine üni de düzenlenen etkinlikler olabilir koferanslar gibi (bölümünle alakalı) Yine üniversitede güzel bir koltuğa kurulup wireless nimetinden faydalanabilirsin. Kitapçılar, sokak ortası cafe'ler, ana caddeler takılmaya değer. Muhtemelen 2 gün tatilin vardır bu nedenle C'tesi sabahtan taksi tutup geldiğin yerde ucuz bi hostel ayarlayıp pazarı da orda geçirip pazar akşamı evine yine taksiyle dönebilirsin.
Örneğin bu gittiğin daha büyük yerde insanların battaniyelerini alıp sokak ortasında topluca film izlemeleri gibi etkinliklere katılabilirsin.
Biri çakmak sorar, bi sarhoş muhabbete girer, bi dilenci para ister...(maksat muhabbet olsun)
7-Bu kişisine göre değişir: Etrafta mutlaka bi islamic center vardır, e-mail ile veya telefonla selam versen çok ilgililer. Seni ziyaret etmeyi bile teklif ederler(ulaşım sorunsa). Aylık yemekleri, toplantıları vardır katılınabilir. Tabi yine klise veya başkaları için de bu yapılabilir heralde(ben onları aramadım ama))
Bookmarks