Work and Travel
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 52 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: amerikada turkiye denince soylenenler

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Standart amerikada turkiye denince soylenenler

amerikada turkum deyince yabancilar ne soyluyor...

en cok Galatasaray ve fatih terim dediler.gercekten bu takimimizla cok gurur duydum.ikinci olarak kebap muhabbeti.bazen turk muzigi ve maalesef bazende teror sorunu.

bazen bizi arap sananlarda oluyor veya teokratik devlet sananlarda.ben ulkemizin demokratik bir ulke oldugunu fakat ayni zamanda musluman oldugumuzu soyluyorum...
    EY NECEFTEKI ALTIN KUBBENIN SAHİBİ.

Site Yöneticisi break - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tecrübe Puanı
    10

Sizin orada TV varmi diye soran olmustu ...
    # Holiday in America: 2008 , 2009 , 2010 ...

# Internship in Israel: 2011 ...

# MSc. and I. Europe Trip: 2012 ...

# Retired Worker & Traveler: 2013 ...

# Maldive Island: 2016

# II. Europe Trip: 2017

Turkishwat Mover
    Tecrübe Puanı
    18

bana marketteki kadin hecelettirmisti.hindi diye heceleyince de hindi diye ulke mi olur demisti.bildigin cahil american iste!

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

wala benim oldugum yerde(arkansas) turkiye yi bilen birine bi kere rastladim..hakkaten bilmiyolar ya. biz gidiyoz adamlarin ulkesini goruyoz,geziyoz,calisiyoz onlarin daha bizim ulkemizden haberleri yok. bana da hep israilli misin die soruyolardi wala. tobe tobe bi kere de arapmisin demislerdi.
    if you`re good at something , never do it for free.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

bana hep sicak davrandilar...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

ben resepsiyonda çalıştığım için şöyle söyliyim gelen yüzde 99 u türkiye ve istanbulu biliyordu.Meryem ananın türbesini soranlar olmuştu.Avrupa kupasındaki başarınız süper diyenler olmuştu.İstanbul constantinople esprisi yapan ve şarkısını söyleyenler olmuştu.Ottoman empire ı bilenler ve söyleyenler birsürü.Bir kere otele lise grubu gelmişti ordan bir beyni kasına kaçmış bi çocuk nerelisin diye sorduğunda turkey dediimde bilmiorm demişti.Bir kez yaşadım öyle bi durumu yani açıkçası diyeceğim odur ki o kadar tv lerde filmerlde seyredip birçok yerde usa hakkında haber görüp okuyoruz tabiki birşeyler biliyoruz onlar hakkında ama acaba durum diğer türlü olsaydı biz bu kadarını bile onlar hakkında bilirmiydik? o da bi soru işareti tabi.
    All the miles that separate disappear now when I'm dreaming of your face..

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    19

amerikada football a soccer diorlar ne fatih terimi ya , avrupadir ora amerikada tanimazlar
    LIVE IS LIFE

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

galatasaray ve fatih terim mi puhaha onlar amerikada yasayan turkler olmasin

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı pier Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    galatasaray ve fatih terim mi puhaha onlar amerikada yasayan turkler olmasin
    evet biliyorlar. futbola soccer dediklerini biliyorum benim 2 yilim orada gecti.sanirim fenerlisin ama bu gercek galatasaray tum dunyada biliniyor.hindusu arabi hepsi biliyor.ben ankaragucluyum ama gercek bu...

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

hindi esprisini butun yaz bekledım ama hıc kısme yapmadı bostondakı arkadasın ewınde sultanahmet camısısın resmı vardı o baya sasırtmıstı benı
    Better late than never

ŞİRKET SEÇİM YÖNERGESİ (ORTAK BİLDİRİ) Mağdur olmamak için okuyunuz...

http://www.turkishwat.net/work-trave...k-bildiri.html

Wat Profesörü
    Tecrübe Puanı
    18

Walmartta calısan yaslı bir amcayla tanısmıstık. Adam Atatürk'ü Samsunu falan baya baya anlatmıstı bize. TR de Samsuna gelmis görmüs begenmis falan baya ilgilenmisti bizle Diger Amerikalılardan Türkiye deyince ha su Ir ın ordaki mi diyolardı bazıları. Biz de Avrupada bi ülke diyorduk

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

amerikalılarda da cahil olanlar çok demekki,adam bi açsın baksın wiki ye de dünyadaki ülkeler hakkında bilgi edinsin yazık yazık,onlar adına üzülüyorum.

Hayalperest Watçı
    Tecrübe Puanı
    0

san diego' da arabayı park edeceğiz bir zenci değnekçi bize yer ayarladı bi kaç dolar tutuşturduk adam nerelisiniz die sorup Turkuz değince, eşoğlueşek dedi çocukluğunda birkaç yıl ankarada kalmış meğer

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Her nasıl ki size myanmar ülkesi neresi biliomusun diye sorarlarsa sizde bilemezsiniz birazda öyle düşünün, türkiye çok bilenen bir ülke değil onlardan kilometrelerce uzaktayız sonuçta bu yüzden bilmemeleri normal bence herkesin ülkelere merakı yok
    2009 yılı WAT programına ilk kez katılıyorum.

Çalışacağım İş:

Gaylord National Resort & Convention Center

Washington D.C.

Housekeeper, Houseman.

www.gaylordnational.com /
    www.nationalharbor.com

Saat Ücreti:

8$ + overtime 12$

Konaklama:

Red Roof Inn - Motel

www.redroofinn.com

12.5 $ günlük.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı Arkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her nasıl ki size myanmar ülkesi neresi biliomusun diye sorarlarsa sizde bilemezsiniz birazda öyle düşünün, türkiye çok bilenen bir ülke değil onlardan kilometrelerce uzaktayız sonuçta bu yüzden bilmemeleri normal bence herkesin ülkelere merakı yok
    yuzde yuz katiliyorum,

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

ya bide mesela babası asker olanlar var. mesela babası gelmiş incirlik te görev yapmış..çocukları da türkiye de yaşamış bir süre. bu şekilde bilenler çok vardı texas ta falan..
    if you`re good at something , never do it for free.

Üstad
    Tecrübe Puanı
    26

Orada tanıştığım bir çocuk aynen söyledğin gibiydi. Hatta Adana doğumluydu.

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

hosutonda bir hocamiz turkiyede asker olarak calismisti.sonra beni drop out yapmisti...

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

biz mall da gezerken bi amerıkalı bızım turkce konustugundan bizim turk old anlayıp yanımıza gelmıstı. adam 4 sene incirlikte calısmıs. turkler ve turkıye hakkında cok olumlu dusuncelerı vardı

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

bnm arklardan birisinin babasida incirlikte gorev almis..
    bi gun evlerindeyiz..annesinin buna adanada hamile kaldigini satlerce anlatma cabasi icersinde..en son dayanamaip,,my dad made me in turkey demisti..
    S-pectacular

**Newyork-boston-massachusetts-philedelphia-atlantic city-new jersey-washington**

--------------------------------------------
    did you start to feel it!!! by@S-pectacular

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

istanbulu bilene cok rastladim ben

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

evet isatnbulu cok biliyorlar ben de cok gicik oluyodum istanbulu bilmelerine.hic sevmiyorum istanbulu cunku...

Site Yöneticisi
    Tecrübe Puanı
    10

incirlik olmasa tanimayacaklar ha ama ben birkac tane soyleyim nerelisin dediklerinde Turkey diyince genelde herkes Istanbul dedi bu kadar bilindigini bilmiyodum... ayrica avrupada dimi diyorlardi.. yani amerikalilar aslinda dusundugumden cok daha iyi biliyorlardi bizi ama Turkiye Kanada nin yaninda mi ? Guney Amerika da mi ? diye sorular gelmedi degil

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

istanbul diyorlar ben de birakin istanbulu alemin krali ANKARA diyorum...

Uzman Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı DEXTRO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbul diyorlar ben de birakin istanbulu alemin krali ANKARA diyorum...
    Ya nedir bu İstanbul düşmanlığı sende anlayamadım kardeşim acaba istanbulda başına kötü bişey mi geldi ?
    Don't Give up

Efsane Watçı
    Tecrübe Puanı
    18

Alıntı DEXTRO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet isatnbulu cok biliyorlar ben de cok gicik oluyodum istanbulu bilmelerine.hic sevmiyorum istanbulu cunku...

istanbul seni çok seviyormuş ama şimdi bunu duyunca çok üzülecek

Deneyimli Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Alıntı ayinstayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya nedir bu İstanbul düşmanlığı sende anlayamadım kardeşim acaba istanbulda başına kötü bişey mi geldi ?
    istanbulda gazetede calisiyordum isten attilar bu bir.ikincisi ankaragucu maclarina falan cok gittigim icin istanbul takimlariyla cok dalastik ozellikle besiktasla.bunlardan dolayi istanbulu sevmiyorum...

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    16

Ben de mass ta bi otobanin kenarinda gozlukcude calisiyorum gunde 300-500 insanla konusuyorum. Bazen aksanimdan turk oldugumu anlayanlar oluyo. Bazen Turkey liyim deyince `hmm i`m hungry!` die igrenc espiri yapanlar cikiyo. ama genelde biliyolar Turkiyeyi Istanbulu. Turkiyeyi hristiyan ulke sanan var nece konusuyonuz diye soran var. Sizin ulkenizde biri bisi calinca elini kesiyolar mi diye soran var. Yonetim sekliniz ne diye soruyolar demokrasi diyorum nasi oluyo islamla demokrasi diyolar laiklik diyorum o ne diyolar(ben turkce sovuyorum o ara) sonra anlat anlat gobegim catliyo. Recep Tayyip Erdogani bilen var bi keresinde bi bakkal da adamin biri sizin basbakan cok zeki demisti(komik dimi?) Turkiye nerde diye soran var: rusyanin alti, almanyanin sagi, misirin ustu, iragin sol ustu deyince anca anliyolar. Turkiyeye gelmisler var izmire istanbula fln hepsi cok sevmisler inanilmaz bi yermis yemekleri harikaymis tarih fln supermis. (Boyleleriyle karsilasinca hemen bi kagit alip yazmaya basliyom: antalya`yi da gormelisiniz, izmir efesi de gormelisiniz, nemrutuda gormelisiniz inanamassiniz dogasi ve tarihi harika fln diye.) bi nevi gonullu turizm elcisiyim iste daha enterasan seyler olursa yazarim.

Profesyonel Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

Selam arkadaşlar ne zamandır yazamıyorum kusura bakmayın bu konuyu görünce yazasım geldi. Neyse 1hafta önce yaşadığımız olayı aynen aktarıyorum.

Nerdeyse haftada 2-3 defa yaptığımız olmazsa olmazlarımızdan olan 4 erkek 1 kız sahile inip içmeye başladık. Gırgır şamata derken 15 kişilik bi grup yaklaştı hi what's up filan. Bilen bilir sahilde bi "what's up" dedin mi hemen başlarsın ortamı yapmaya. Dialoğu aynen yazıorm. (Ne zaman hangi amerikalı konuştuğunu bilmediğimden amerikalı çocukların konuştuklarını Amerikalılar olarak geçicem)

Amerikalılar: What's up?
    Biz: Hey, what's up?
    Amerikalılar: Are you drunk?
    Ben: No, not yet...
    Amerikalılar: Where are you from?
    Bizden biri: We are from Turkey.
    Amerikalılar: Woww that's great!!!!

Ve bu cümleyi der demez tam önümde oturan arkadaşıma öyle bir yumruk gelir ki arkadaşım kendini sahilin serin kumlarında buldu.

Ben: Heyyyy!!!! what are u doin'?

O anda bana gelen başka yumrukla çizgi filmlerdeki o yıldızları görerek (evet o yıldızlar gerçek ) bende kendimi serin kumlara bıraktım. Kalktığımda arkadaşı yerde yumruklanırken gördüm. O anda Calm Down!!!! die bağırdım o anda bammmm bi yumruk daha yere düştüm. Tekrar kalktım yumruklanan arkadaşı yerden kaldırdım bammmm bi yumruk daha yerdeyim. Benim çevremde 6 amerikalı arkadaşımın çevresinde 7 amerikalı denk gelenden yumruk yiyoruz. Arada yumruk vurmadan önce "You better RUN" cümlesini duyuyoruz ama daha koşmaya başlayamadan bi yumruk daha yerdeyiz. O anda kaçmayı başaran 2 arkadaşın seslerini duyduk ve onlara doğru koşmaya başladık. Gittiğimizde arkadaş cep telefonuyla polisi arıyordu. Polis 2 dakika içinde geldi. Fakat o 15 kişi sahilde yer yarıldı içine girdiler. Bizim yabancı olduğumuzu anlayıncada pek ilgi göstermediler. Sorry diyip ayrıldılar bizde o dayağımızı yediğimizle kaldık. Benim burun patlak çene şişik, ilk yumruğu yiyen arkadaş zaten çok fena oramızda buramızda kanlarla Wal Mart'a gittik. Bide ordaki amerikalıların dalga geçmesiyle uğraştık. Buz alıp eve geldik..... Polisten hiçbi sonuç çıkmadı. Arkadaş hala yemek yiyemiyor. Benimde hala dudağım şişik. İşte böyle buna inat hala WAT'ım çok iyi geçiyor. Amerikada kavga zevkinide tattım diyorum. Gerçi dayak yiyen taraf biz olduk ama olsun Hala hayallerimdeki WAT'tan fazlasını yapıyorm. Bunu bi ara günlüğümede yazarım......

İşte Amerikada Türkiye denince yaşananlardan bi örnek göstermek istedim. Saygılarla...
    Konu fubar tarafından (10-08-2009 Saat 07:51 AM ) değiştirilmiştir.
    I'll be there and then one day I'm gonna say "I was there too".

Araştırmacı Watçı
    Tecrübe Puanı
    17

büyük geçmiş olsun arkadasım

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)